Hírek

Angol és brazil foci!

Egy kupa és egy bajnoki került ma a látószögünkbe...

Maidstone United-Stevenage 2!

A hetedik ligás házigazda újrajátszásra kényszerítette negyedosztályban szereplő ellenfelét. A csoda azonban ma véget ér…
Az Isthmian League-ben, azaz az angol hetedosztályban parádésan szerepel a Maidstone United együttese. Az amatőr gárda egyelőre osztályozós pozícióban állomásozik, ám, ha elmaradt mérkőzései közül (4) hármat behúz, máris a tabella élére állhat. Hazai közegben félelmetesek Jay Saunders tanítványai, 8-1-0-ás sorukhoz 25-7-es gólarány párosul. A forma is egészen elfogadható: a bajnokságban ugyan otthon remiztek, előtte viszont az FA Kupában 0-0-ra lehozták a Stevenage elleni túrát. A jövő évi kupaselejtező már nem sikerült ilyen fényesre, otthon bukott el a gárda. May-ék az első mérkőzésen hősiesen védekeztek, a bbc.com tudósítása szerint olykor a szerencse is melléjük állt. A hajrában volt különösen meleg a pite, de végül minden hazai ziccer kimaradt.
A Stevenage a League II-ban vitézkedik, ott klasszikus középcsapat, erősebb hazai és gyengébb túramérleggel. A piros-fehérek jó passzban vannak, a bajnokságban három mérkőzésen 7 egységet kasszíroztak, közben pedig volt ugye a kupameccs. Graham Westley menedzser a lefújást követően nem marasztalta el játékosait, aki küzdöttek, de pechesek voltak. A két cserecsatár lendületet vitt a játékba (Deacon és Beardsley) – jó eséllyel ma a kezdőben kaphatnak helyet. A találkozón egyébként nagy fölényben volt a Stevenage: 14-5 volt a kapura rúgások aránya.
A kiscsapat már azzal csodát tett, hogy egyáltalán eljutott az első fordulóig. A Stevenage erősebb alakulat, és ezúttal tán nem lesz olyan balszerencsés, mint az első ütközetben. Szerintünk ezúttal kijön a különbség, és a vendégek továbblépnek a következő körbe. Tippünk tehát: 2-es!

Fluminense – Chapecoense 1!

A Fluminenese a top4-be vágyik, míg a Chapecoense a kieső zónából menekülne, így a motivációval egyik oldalon sem lehet gond csütörtök este.

A Fluminense jelenleg 57 ponttal áll a tabella 7. helyén, az utolsó helyen mindazon csapatok sorában, akik még esélyesek a top4-be odaérni, vagyis a kupaszereplést kiharcolni. Ennek megfelelően remek formát is mutat a társaság, hiszen legutóbbi 5 meccséből négyet megnyert. Hazai 10-6-1 mérlege jónak mondható, a 6. legjobb a ligában és 17 hazai meccsén mindössze 13 gólt kapott, mely szintén remek mutató. Ez nem is meglepő, hiszen a védelem magja (Elivelton, Carlinhos, Gum, Bruno) hosszú évek óta együtt játszik.
A Chapecoense újoncként a bennmaradást tűzte ki célul, de nem lesz egyszerű feladata… A gárda a 17. helyen tanyázik 36 ponttal, lemaradása azonban egyetlen pont a már bennmaradást érő helyektől. Formája viszont nem túl biztató: zsinórban 3 vereségnél jár, legutóbbi 6 meccsén mindössze 2 pontot szerzett. Támadósora jelenlegi helyéhez hűen nem túl acélos, a legutóbbi 5 meccsen mindössze 1 gólt lőtt, a legutóbbi 3 vereség alkalmával egyet sem szerzett. Vendégként produkált 2-3-12 sora szintén nem túl fényes… Helyzetét nehezíti, hogy egy kezdő védője sérüléssel bajlódik, míg egy támadójának és egy középpályásának pályára lépése erősen kérdéses.
Fordított felállásban az újonc 1-0 arányban győzni tudott augusztusban. Azóta azonban rendeződtek az erőviszonyok! Mindkét oldalon komoly motiváció látható, ugyanakkor a Chapecoense részéről az eredmények egyáltalán nem igazolják a célkitűzést. A Fluminense jó formát mutat, támadósora erős és védelme acélos, ez pedig elég lehet a 3 ponthoz csütörtök este!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik