Hírek

Utápótlások közt egy kosár!

Ma gyérebb ugyan a kínálat, no de azért fogadni muszáj!

Olaszország U21-Dánia U21, 4 vagy több gól

Két Európa-bajnokságra frissen kijutott együttes találkozik tét nélküli mérkőzésen. Olaszország óriási csatában Szerbiát és Belgiumot megelőzve, majd Szlovákiát legyűrve jutott ki. Az utóbbi időben megszaporodtak a gólparádék, így Szebiát 3-2-re, Ciprust 7-1-re, Szlovákiát 3-1-re, míg Montenegrót 4-0-ra verte. Mind otthon, mind legalább négy gólos meccsen. Egyedül Franciaország tudott itt elérni valamit, de az nem meglepetés (1-1). Dánia kíméletlenül nyerte meg hatosát, a 10 mérkőzésen szerzett 37 gólja borzasztóan sok, például Bulgáriát 7-1-re, Oroszországot 4-2-re, Észtországot 8-0-ra verte néhány szűkösebb eredmény mellett. Izlanddal nagyot küzdött az Eb-ért. Az egymás elleni túl hosszú időszakra nyúlik vissza, így nincs akkora jelentősége, de tele van gólgazdag meccsekkel (2-2, 0-4, 3-3). Ezúttal is el tudunk képzelni egy ilyen találkozót.

Fenerbahce-Galatasaray 1!

A múlt szezonbeli aranyérmes fogadja a 2. helyezettet. A Fenerbahce óriási csalódásra a negyeddöntőig sem jutott el az Euroligában, a Panathinaikosz mögött lett ötödik, a bajnoki cím botrányos körülmények között lett meg. A bombaerős keretet rendesen átalakították, elvileg a Final Four a realitás. Az új vezér Andrew Goudelock, eddig vele becsúszott egy-két váratlan bajnoki vereség, ám azóta megy a szekér. Az Euroliga más tészta, a meggyengült Armani Milanót és a Bayern Münchent verte amúgy sorjáznak a vereségek, a Pana otthonában esélye sem volt, a Barcelona éppen leverte. A Galatasaray botrányosan bukta el a bajnoki döntőt, az utolsó meccsre ki sem állt. Jó erőkből áll, de nagy riválisával nem tudja felvenni a versenyt. Nincs nagy formában, idegenben az Euroligában képtelen bármit elérni, a bajnokságban is itt akadt gond. Az El-ben jön ki a két csapat közötti különbség, a Fenerben több a minőség, és ez ki is jöhet a rangadón.

Belgium U21-Norvégia U21 1!

Két az U21-es Európa-bajnokságról lemaradt csapat találkozik tét nélküli meccsen. Belgium a szerbek és olaszok mellé kerülve pokolian nehéz sorsolást kapott, és végül az utolsó előtti fordulóban az előbbiektől elszenvedett 3-0-s vereség tette be az ajtót. Rosszabb gólaránnyal nem pótselejtezhetett. Igazán nagy nevek nélkül néhány napja viszont 4-1-re verte a spanyol korosztályos együttest, ami óriási bravúr, hiszen Denis Suárez, Sandro Ramirez, Saul Niguez, Gerard Deulofeu és Munir El Haddadi is pályán volt. Norvégiának esélye sem volt Portugália és Izrael ellen, még a kötelező 12 pontot sem tudta begyűjteni Azerbajdzsán és Macedónia ellen. Kerete eleve nem az a minőség, mint a másik oldalon (igaz két légiós így is akad), és néhány napja sima 3-0-s vereséggel érkezett vissza Horvátországból. Szerintünk Belgium megerősíti a múlt heti nagy győzelmét egy újabbal.

Olvasói sztorik