Hírek

Osztrák-brazil és román-dán!

Ma már barátkoznak a válogatottak...

Ausztria-Brazília 2! +2,5!

A sógorok nagyszerűen szerepelnek a selejtezősorozatban, a megújított selecao szintén a szebbik arcát mutatja. Nálunk azért a dél-amerikaiak a favoritok…
Talán kevesen gondolták volna, de négy fordulót követően Marcel Koller csapata áll a G-csoport élén, megelőzve például a svédeket és az oroszokat is a hatosban. Harnikék 10 egységig jutottak (3-1-0), egyedül a háromkoronások tudtak pontot csenni tőlük, a hétvégén a szbornaja is kapitulált Bécsben. A keret erős, a futballisták zöme erős bajnokságokban szerepel. Nagy hiányzó Alaba lesz, aki sérülés miatt az oroszok elleni ütközetet is kihagyta. A szövetségi kapitány minden bizonnyal belenyúl majd a kezdőbe, ugyanis több peremembernek is játéklehetőséget kíván garantálni.
Dunga mester legénysége európai túrán vesz részt: a brazilok a minap valósággal péppé verték a gödörben lévő törököket (0-4). Egyébként is remekelnek a dél-amerikaiak az új szövetségi kapitánnyal, ugyanis az isztambuli ütközet előtt Dunga vezetésével Kolumbiát, Ecuadort, Argentínát és Japánt is legyőzték felkészülési meccsen.
A szakember ezúttal is bevetett néhány újoncot. Lássuk, milyen összetételben szerepeltek az aranysárga-kékek a félholdasok ellen. Diego Alves – Danilo, Miranda, David Luiz, Filipe Luís – Luiz Gustavo (Fred, 85.), Fernandinho (Casemiro, 74.) – Oscar (Coutinho, 74.), Willian (Douglas Costa, 78.), Neymar – Luiz Adriano (R. Firmino, 74.).
Neymar kettőt vágott, és a találkozót követően úgy nyilatkozott: soha nem volt még ilyen formában, Dungával pedig élmény együtt dolgozni. Az 59. válogatott mérkőzésén immár 42 találatnál járó támadó szerint ő is és a válogatott is fénykorát élheti majd.
A felkészülési mérkőzésen felszabadult játékot várunk mindkét válogatottól: a brazilok erősebbek, s noha az osztrákok is jó passzban vannak, azért a dél-amerikaiak az esélyesebbnek. Nálunk Oscarék a favoritok, de azért a találatokban is van fantázia…

Románia-Dánia Mindkét fél betalál: IGEN!

Végre nem tétmeccs vár a csapatokra, ennek megfelelően mi is felszabadult játékot, no és gólokat várunk Bukarestben…
Zaklatott időszakon van túl a román válogatott. Keleti szomszédaink is szövetségi kapitányt váltottak, Victor Piturcát Anghel Iordanescu követte, és az új tréner sikeresen mutatkozott be a minap: az addigi listavezetőt észak-íreket verték Pappék hazai környezetben, átvéve az első pozíciót a hatosban. Stancuék védelmére eddig nem lehet panasz, 4 mérkőzésen 6-1-es gólarányt produkáltak, egyedül Dzsudzsák Balázsnak sikerült bevennie kapujukat. A keret nem lesz teljes, Marica és Goian egyaránt sérült, és a kapitány minden bizonnyal olyan futballistákat is pályára küld majd, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak.
A dánok csúnyán beragadtak a rajtnál, ám a riválisoknak hála, az északiak még így is vezetik csoportjukat. Árnyalja a képet viszont, hogy Morten Olsan legénysége egy meccsel többet játszott a többieknél. 4 mérkőzésen 7 pont – ez a piros-fehérek mérlege… Hazai vereség a luzitánoktól, de Kjaerék nem bírtak nyerni Albániában sem. Két siker fűződik a nevükhöz: az örményeket 2-1-re, a hétvégén a szerbeket idegenben 3-1-re győzték le. Persze, bizakodó most a hangulat, ám azért nem gondoljuk, hogy ez a keret az európai elithez tartozna.
Ha elismerően szóltunk a román védelemről, akkor a dánok hátsó alakzatát kritikával kell illetnünk. Eddig minden selejtezőn legalább egyszer bevették kapujukat – igaz, hatszor Vibe-ék is eredményesek voltak (csak a portugálok ellen maradtak impotensek).
A Vibe-Krohn Dehli-Eriksen-Bendtner támadónégyes azért tud veszélyes is lenni, ezt a minap Belgrádban is bebizonyították a fiúk. Csakúgy, mint a románoknál, Morten Olsen is bevet jó néhány eddig kevesebbet foglalkoztatott játékost is.
A selejtezőkre jellemző góliszonynak szerintünk ma vége! A két együttes mindenfajta teher nélkül meccselhet egy jót, és ebből könnyen kijöhet a gólváltás. Mi ebben bízunk, nagyon!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik