Hírek

Gólos vasárnap

Az olasz B-ben és az Eb-selejtezők között akadtunk találatgazdag összecsapásokra...

Trapani-Catania Mindkét fél betalál: IGEN!

Vérbeli szicíliai derbit várunk ma délután a Stadio Polisportivo Provinciale-ben, amelyen jó eséllyel jöhet a gólváltás!
A Serie B-ben nem állt meg az élet az Eb-selejtezők miatt, a gárdák immáron a 14. fordulóra hangolnak. Hőseink közül a házigazda várhatja kedvezőbb helyzetből a rangadót, a piros-fehérek a 8.-ak 21 egységgel, pontjainak túlnyomó többségét azonban hazai környezetben gyűjtötték be, szám szerint 16-ot (5-1-0). Az impozáns mérleghez 13-7-es gólarány társul – szűk sikereket arattak eddig, és egy kivételével minden hazai ütközetben kaptak legalább egy gólt. Mancusoék formája igencsak szeszélyes, szeptember közepe óta nem remiztek, hol nyertek, hol kikaptak. Robero Boscaglia együttesében lesznek hiányzók, az egyik kapus, egy cserebekk, egy cserecsatár sérült, egy kezdő támadó pedig eltiltását tölti. Jó hír, hogy egy rutinos középpályás visszatérhet.
A Catania tavaly búcsúzott az élvonaltól, és eddig bizony olybá tűnik, hogy a piros-kékek nem tudnak visszajutni a legmagasabb ligába. A rajtnál rendesen beragadtak Giuseppe Sannino fiai, az első sikerükre egészen a 6. játéknapig kellett várnia a gárdának. Ezt követően már jöttek az eredmények, de jobbára csak otthon vitézkednek Letóék, idegenben haloványok, statisztikájuk mindössze 0-1-5 (3-10). Összességében a 12. pozíciót foglalják el 15 ponttal, 20 rúgott és 20 kapott góllal. Rosináék jó passzban várhatják a folytatást, legutóbbi négy fellépésükből hármat behúztak – igaz, mindannyiszor otthon diadalmaskodtak. A vendégek sem tudnak kiállni a legjobb csapatukkal, ugyanis Calaio, az ötgólos támadó eltiltását tölti majd, mellette két bekk és a cserekapus sem bevethető.
A Serie B-re nem éppen jellemző a támadófutball felvállalása, ennek ellenére e két együttes sokszor bevállalja a nyílt játékot. A Trapaninak 11-2, a Catanianak 8-5 az over-under mérlege. És az az érzésünk, hogy ma sem hazudtolják meg magukat az együttesek, a szicíliai derbin egymásnak ronthatnak az alakulatok, amelyből könnyedén jöhet a gólváltás. Mi ebben látjuk a legnagyobb fantáziát: 1,6-ért egy próbát feltétlenül megér ez a történet…

Hollandia-Lettország 4 vagy több gól!

A FIFA-világranglista 5. és 99. mérkőzése az A-csoport rangadóján. A hollandokra fogadni jelenleg nem tűnik okos dolognak, főleg egy olyan kiscsapat, mint Lettország ellen. Mi viszont mégis teszünk egy próbát. Egyrészt tartjuk magunkat ahhoz, hogy az Oranje főleg támadásban több és jobb csapat, amit eddig mutatott, másrészt elismerjük, hogy hátul egy nagy botrány. Az utolsó öt mérkőzéséből négyet elveszített, és a kazahokat leszámítva legalább kettőt kapott meccsenként. Lettország az őszi mérkőzéseken nem sokat mutatott, de kerete borzasztóan hiányos volt, és Törökország ellen például óriási szerencsével szerzett pontot. Az viszont feltűnő lehet, hogy az utolsó kilenc mérkőzéséből hétszer egy gólt legalább szerzett. Szerintünk betalálhat vasárnap is, míg a hollandok akár megszórhatják őket. A megannyi kudarcot követően kijár a szurkolóknak egy gála, és pont mi magyarok tudjuk, milyen az, amikor megindul a gépezet Amszterdamban. A hendikepeket nem erőltetnénk, mert túl alacsony az odds, de a gólokban látunk fantáziát.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik