Hírek

Oldham és Mallorca!

Az angol háromban és a spanyol kettőben találtunk egy.egy tutit...

Oldham–Crawley 1!

A vendégek fél kezdőcsapata el sem utazik a meccsre – ebből sima hazai siker lesz…
A hazai alakulat a rájátszásra gyúr az angol harmadik vonalban. Az Athletic jelenleg 25 egységével a 9., de a play offtól csak egy pont választja el. Otthon, a SportsDirect.com Park-ban kimondottan erős (5-2-1), egyedül a Leyton győzött nála, de még augusztusban. A forma sem rossz: ugyan a legutóbbi bajnokin kikaptak szorosan a listavezető otthonában, előtte hosszú veretlen szériát futottak, és az FA Kupában is továbbléptek. Egy sérültről számoltak be a szaklapok, egy kameruni bekk még nem épült fel teljesen. Eltiltás nem nehezíti a szakvezetés munkáját.
A Crawley Town-nál nem ilyen rózsás a helyzet: internetes források szerint az egyébként is szűkös keretből a fél kezdőcsapat hiányzik majd ma délután. Íme a hiányzók listája: Simson (M 5/0), M.Elliott (M 6/3), Harrold (F 11/1), Oyebanjo (D 13/0), Dickson (M 8/0), G.TOmlin (F 9/0), McLeod (F 16/6 topscorer).
A társulat egyébként a középmezőnyben állomásozik, 16 fellépésen 19 pontot gyűjtött, vendégségben viszont nagyon “illedelmes”: 1-3-4 (7-13) a túramérlege, három forduló óta ugyan veretlen, de a sereghajtóval és egy másik kiesőjelölttel is csak remizni tudtak a fehér-feketék. A kupákban gyengélkedtek, kiestek a Football League Trophy-ból és az FA sorozatból is.
Az elmúlt két kiírásban az Oldham elverte a Crawley Town-t… Ma sem várunk meglepetést, az odds esik, de még kellően értékes ahhoz, hogy fogadjunk rá. Tippünk tehát: 1-es!

Mallorca-Alcorcon 1!

A szigetlakók a gyenge rajt után parádéznak – egy újabb győzelemmel már play offos helyre kerülnének a piros-feketék. Nem szalasztják el ezt a sanszot a fiúk…
A 13. fordulót rendezik a Liga Adelantában a hétvégén, és hőseink egyelőre a középmezőnyben állomásoznak. Nem volt ez mindig így… Tavalyelőtt a Mallorca még az élvonalban szerepelt, az előző kiírásban viszont kis híján kipottyant a második ligából. A tulajdonosok tanultak a tavalyi helyzetből, és most erősebb kerettel, jó edzővel és komolyabb célokkal vágott neki a bajnokságnak. Eleinte úgy tűnt, Valeri Georgievich Karpin nem lesz megfelelő választás, a társulat az első hét játéknapon nem nyert, utána viszont megtáltosodott! Zsinórban ötöt nyertek, igaz, nem élcsapatok ellen! A hazai mutatót is sikerült kozmetikázni ezáltal, most már az Iberostar Estadio-ban is 3-2-1 a statisztikájuk. Összességében a 8. helyet foglalják el Scepovicék, nevük mellett 17 pont szerepel. A csatársorral nincs különösebb probléma, 12 meccsen 21-szer találtak be, viszont ugyanennyiszer kapitulált a hátsó alakzat… Jó hír, hogy eltiltott és friss sérült sincs a keretben, így Karpin ütős brigáddal fogadhatja aktuális riválisát.

Az Alcorcon tavaly a középmezőnyben zárt, és az idén is a tabella középső harmadába várják a szakemberek a sárga-kék együttest. A 16 pontja 5-1-6-os mérleggel jött össze, idegenben 2-1-3-as sort tudnak felmutatni Rodriguezék, viszont beszédes adat, hogy az első két kirándulásukat zárták sikerrel Verdesék, azóta egy iksz és három sitt jött össze. A formájuk alapjában véve szeszélyes, mintha egy díszítősor lenne a teljesítményüket ábrázoló minta. A keret nagyjából teljes lesz, két eltiltott bekk visszatérhet eltiltásból.
Vajon folytatódik-e a Mallorca remek sorozata? Nos, szerintünk igen! A piros-feketék elkapták a fonalat, és meggyőződésünk, hogy a szeszélyes Alcorcon sem tudja feltartóztatni a Karpin-legénységet! Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik