Hírek

Lengyel, skót sansz, szoros kosár!

Két focimeccs mellett Ninno mester egy kosártippel rukkolt elő...

Grúzia-Lengyelország 2(x)!

Ha nyernek a lengyelek, kényelmes pozícióban várhatják az új esztendőt. A grúzokban nem érezzük az erőt – szerintünk tuti, hogy nem kapnak ki a fehér-pirosak!
A-csoportban három fordulót követően némiképp kusza a helyzet. Íme a jelenlegi állás: 1. Lengyelország (7), 2. Írország (7), 3. Németország (4), 4. Skócia (4), 5. Grúzia (3), 6. Gibraltár (0).
Adam Nawalka szövetségi kapitány eddig jól teljesít együttesével: a törpeállam legyűrése persze kötelező házi feladat volt, viszont a német-skót páros ellen négy egységet hoztak be a fiúk, ami egészen jónak mondható. Más kérdés, hogy az elosztást sokan másként képzelték el… Lewandowskiék ugyanis legyűrték a világbajnokot, utána viszont nem bírtak a fővárosban a hegylakókkal. Pedig, ha az a plusz két pont is megvan, akkor most Milikék kérhetnének egy kávét, és figyelhetnék, miként harcol a többi nemzeti egység a csoportban a másik két továbbjutást érő pozíció megszerzéséért…
Nem így történt, így a polskáknak még bizony kellenek a pontok. Ma megint gyarapodhatnak, legalább eggyel, de inkább hárommal!
Mert az ellenfél az a Grúzia lesz, amely eddig nem igazán brillírozott a kiírásban. Az írektől otthon, a skótoktól idegenben kaptak ki szorosan, Gibralár legyőzése pedig nem számít bemondásnak. Temur Ketsbaia alakulatában nincsenek extra klasszisok, és a brigád játékán ez meg is látszik: a támadószekció halovány, a védelemmel még különösebb probléma nincs is. Kankaváék szorgos munkások, de a kreativitás bizony hiányzik…
Okriashviliék eddig zömében kevés gólos mérkőzéseket vívtak, és ma sem várunk meglepetést e tekintetben sem. Tbilisziben ma is parázs lesz majd a hangulat, ám nehezen tudjuk elképzelni, hogy az önbizalomtól duzzadó lengyelek ellen nagyot durrantanának a házigazdák…
Kevés gólt és szűkös lengyel sikert várunk ma este – meggyőződésünk, hogy a grúzok nem táltosodnak meg, Grosickiék taktikus játéka pontot, pontokat érhet Tbilisziben!

Skócia-Írország 1x! Mindkét fél betalál: IGEN!

Igazi brit rangadót rendeznek a D-jelű hatosban: szerintünk a kék-fehérek az esélyesebbek…
Feszült mérkőzésre van kilátás a Celtic Parkban! A D-csoport állása három játéknap után a következő: 1. Lengyelország (7), 2. Írország (7), 3. Németország (4), 4. Skócia (4), 5. Grúzia (3), 6. Gibraltár (0).
Gordon Strachan válogatottja más, mint a korábbi skót nemzeti tizenegyek. Az 55. életévében járó szakember a fizikum mellett a technikára is kellő hangsúlyt fektet, és erre vevők is voltak Naismithék. A sorozat nyitómeccse előtt sokan temették a kékeket, ám Anyáék egészen jó futballal rukkoltak elő a világbajnok ellen, így a germánok csak jókora szerencsével tudták otthon tartani a három pontot Maloney-ékkel szemben. Jöttek a grúzok, a pontok pedig az Ibrox Parkban maradtak. A lengyel túra sem ígérkezett könnyűnek, ám a skótok hátrányból fordítani tudtak, és a szintén jó formát mutató polskák csak a hajrában tudták kicsikarni az egyenlítést.
A keret az angol első és második ligás csapatokra épít, alig van Celtic futballista az írek ellen behívott társaságban. Íme a névsor: Kapusok: Matt Gilks (Burnley), Craig Gordon (Celtic), David Marshall (Cardiff City). Védők: Phil Bardsley (Stoke City), Christophe Berra (Ipswich Town), Craig Forsyth (Derby County), Gordon Greer (Brighton and Hove Albion), Grant Hanley (Blackburn Rovers), Russell Martin (Norwich City), Andrew Robertson (Hull City), Steven Whittaker (Norwich City). Középpályások: Ikechi Anya (Watford), Barry Bannan (Crystal Palace), Scott Brown (Celtic), Chris Burke (Nottingham Forest), Graham Dorrans (West Bromwich Albion), Darren Fletcher (Manchester United), Lewis Macleod (Rangers), Shaun Maloney (Wigan Athletic), James McArthur (Crystal Palace), James Morrison (West Bromwich Albion), Charlie Mulgrew (Celtic). Támadók: Steven Fletcher (Sunderland), Chris Martin (Derby County), Steven May (Sheffield Wednesday), Steven Naismith (Everton), Johnny Russell (Derby County).
A támadó- és középpályás sor rendben van, visszatért eltiltásából Mulgrew is, viszont a védelemben azért akad hibapont.
Az írek Martin O’Neillel vágtak neki a sorozatnak, és eddig szinte tökéletesen alakul számukra minden. A grúzokat és Gibraltárt verték a zöldek, a németektől pedig bravúrpontot hoztak el egy ráadásban szerzett találattal. Jókora szerencse kellett a remihez, no de a világbajnok otthonában szerzett egységet hadd ne kelljen megmagyarázni…
A rutinos menedzser a következő kerettel vág neki a skót túrának: Kapusok: David Forde (Millwall), Shay Given (Aston Villa), Darren Randolph (Birmingham), Rob Elliot (Newcastle). Védők: Seamus Coleman (Everton), John O’Shea (Sunderland), Alex Pearce (Reading), Ciaran Clark (Aston Villa), Stephen Ward (Burnley), Richard Keogh, Cyrus Christie (mindkettő Derby). Középpályások: James McCarthy, Darron Gibson, Aiden McGeady (mindhárman Everton), Jeff Hendrick (Derby), Anthony Pilkington (Cardiff), James McClean (Wigan), Stephen Quinn (Hull City), Robbie Brady and David Meyler (mindkettő Hull). Támadók: Robbie Keane (LA Galaxy), Shane Long (Southampton), Jon Walters (Stoke), Kevin Doyle (Crystal Palace), Anthony Stokes (Celtic), Daryl Murphy, David McGoldrick (mindkettő Ipswich).
Motivációs problémák a történelmi múlt és a csoportbeli pozíció miatt sem lehetséges, szerintünk csúnyán egymásnak rontanak majd a felek. Valamiért a skótokat esélyesebbnek tartjuk – szerintünk nem maradnak pont nélkül a hegylakók. Aztán, elnézve a támadószekciókat, no és a kissé szellős védelmeket, a gólváltás is benne lehet a pakliban. Mi ezzel a két tippel támadunk!

Dinamo Sassari-Zalgiris Kaunas

Szardíniára látogat a litvánok legnevesebb csapata. Győzelmi kényszerben a szárdok és vérszagot éreznek a litvánok! Picit többet várhattunk a Sassaritól, és ennyit még álmunkban sem a Zalgiristől! A leghazafibb litván csapat úgy dobja a triplákat, mint egy gyengébb csapat a büntetőket! A szárdok minden mutatóban maguk alatt teljesítenek, és büntetőzésben elért eredményeik papírzsepit igényelnek, olyan siralmasak.

Ezen a szinten az a csapat, amelyik nem éri el a 70 százalékot, az ne agyaljon azon, hogyan is lehet, hogy még nyeretlenül áll a tabella végén! A két csapat statisztikai és játékbeli összehasonlításában nincs olyan eleme a játéknak, amiben jobb lenne a Sassari.

Ha légióst veszel, akkor az gyilkos jó legyen! Olyan, akit megfizetsz, de meg is hal a pályán, és igazi minőséget produkál! Említettük már párszor, hogy Litvániában csak annak jut a légiósok kenyeréből, aki valóban jó! Ha lehet, inkább a litván fiataloknak adnak lehetőséget a kibontakozásra… De ez az Anderson, na ez a manus nagyon jó! Képzett, agresszív, gyorsan dönt, remek fizikai képességei vannak és vajkézzel dob! A többi ponton testvériesen osztoznak a litvánok, igazi csapatként, szépen elosztva egymás között!

A Sassarit Dyson, Sanders és Logan húzza! Teljesen ellentétei a litvánok csapatjátékra építő stratégiájának. Nem a játékos van alárendelve a csapatnak, hanem a csapat van alárendelve e három játékosnak. Ha egyikük megsérül vagy kipontozódik, akkor már nagy a baj!

Mit várhatunk a meccstől?

Litván győzelmet egy kis hendivel megtámogatva, 3-4 ponttal megsegítve bizony jók lehetnek idegenben is! Viszont inkább a szoros végkimenetelben bízom, ezért a szoros végkimenetelt választom, ami 1-5 ponton belül eldőlő meccsnél 2.4-szeres kifizetést ér!

Olvasói sztorik