Hírek

Hokival, kosárral és focival támadunk!

Sovány a csütörtöki foci kínálat, így a német ifik mellett hokival nyernénk!

Németország U21-Hollandia U21, 1, (0-1) 1!

Németország pont olyan, mint a felnőtt válogatott, bombaerős. A frissen lezárult Eb-selejtezőket kíméletlenül vette, becsúzott ugyan két döntetlen, de akkor már utcahosszal verte a mezőnyt. Otton négyből négyet nyert, 15-2-es gólaránnyal, majd a rájátszásban Ukrajnát 5-0-s összesítéssel ütötte ki októberben. A mostani keretet több felnőtt válogatott is megirigyelné. Leno, Can, Bittencourt, Ter Stegen, Knoche, Korb, Geis, Leitner, Meyer, Arnold mind ismert név név, Hofmann sérült. Akad négy újonc, a minőség pedig kivételes.
Hollandiában nem ennyire fényes a helyzet. Borzasztóan jól kezdte az Eb-selejtezőket, és garantáltnak látszott első helye a csoportjában. Aztán jött két vereség, így például a halvány Grúzia és Szlovákia ellen, utóbbi meg is előzte. A szövetségi edzőt, Adrian Koster kirúgták, azonban megmenteni így sem tudták a csapatot, Portugália kettős győzelemmel, egy 2-0-val és egy 5-4-gyel ejtette ki, tehát nincs Eb. A mostani keret 18 főből áll, akad néhány nagy tehetség, Ake, Boetius, El-Ghazi, Sinkgraven, Trindade de Vilhena például, de rengeteg nagy hiányzó is. Maher, Van Ginkel, Ziyech, Manu, John, Locadia, Castaignos mind sztár lenne itt, míg két védőt a Feyenoord kikért a keretből. Depay és Promes pedig az első csapat tagja, érhető módon.
Akad tehát egy száguldó topcsapat, amely óriási formában van, keretének java ott lesz szerdán, míg a másik oldalon eleve a minőség nem olyan, sok a hiányzó, és gyalázatos a forma. Hendis hazaira tippelünk, még akkor is, ha barátságos meccs. Óvatosaknak szimpla 1, 1,40-ért.

HV 71 – Lulea, 1!

A HV remekül kezdte a bajnokságot, ám a legutóbbi két körben kikapott, így visszaesett a tabella 3. helyére, ám hátránya mindössze 3 pont az éllovas Skelleftea mögött. A gárda támadójátéka egyben van, Ridderwall és Brithen termeli a gólokat, míg Christensen a gólpasszokat osztja szép számmal. A hazaiak védelme az egyik legjobb az élbolyban, 38 kapott góljánál kevesebbet csak a Frölunda tud felmutatni.
A Lulea középcsapat a svéd ligában, tavaly a 6. helyen zárta az alapszakaszt, a rájátszásban aztán a Växjö ellen elvérzett. Hullámzó teljesítményt nyújt: legutóbbi 5 bajnokijából hármat elveszített, kettőt pedig büntetőkkel nyert meg. Támadójátéka és védelme is átlagosnak mondható, semmi kiemelkedő nem mondható el az együttesről. Legutóbbi 3 idegenbeli meccsét elveszítette, ennek ellenére még mindig övé a 4. legjobb vendég mutató a ligában.
A csapatok közel 2 hetet pihenhettek: a HV november 1-jén játszott utoljára meccset, tehát volt idejük készülni a folytatásra. Ami a hazaiak malmára hajthatja a vizet, hogy a Lulea a szünetben érdekelt volt a BL-ben, ahol a Salzburg együttesén jutottak túl, ráadásul a keddi meccs hosszabbításba torkollott… Így egy megfáradt Lulea és egy felkészült, kipihent és egyébként ütős HV 71 találkozik csütörtök este. Nem kérdés, hogy mindezek tudatában ezen az oddson játszani kell a hazait!

Minnesota Wild – Buffalo Sabres, 1!

A Buffalo ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta. Messze a keleti csoport egyik leggyengébb együttese a Sabres, 8 pontjukkal sereghajtók, 21 lőtt góljukhoz immár 60 kapott társul, 4 meccses nyeretlen szériát futnak. A Minnesota is visszaesett az utóbbi napokban, szintén 4 meccse nem nyert. Főként otthon erős a Wild, 5 sikerük mellett mindössze 1 vereségük van saját jégen, a Pittsburgh nyert náluk legutóbb. A forma mindkét oldalon borzalmas, a Buffalo két 6-1-es zakó után érkezik a támadásban időközönként gyengélkedő Minnesota otthonába. Nem túl jó előjelek, szerintünk a Wild szériája szakad meg péntek hajnalban!

Olympiakos-Galasaray

Mindig pikáns egy görög-török párharc, bármilyen sportról is legyen szó! Ha pedig kosárlabda, akkor a meccsen bármi előfordulhat. Négy forduló után a görög hajómágnások csapata veretlenül vezeti a tabellát, csak a litvánok tudták megszorongatni őket! Ne nagyon higgyünk semmilyen sérültekre vonatkozó álhírben, ami tőlük származik. Kosárlabdában amúgy igen nagy az álhírterjesztés, és hát nézzük meg, meg Darden lazán ott volt Belgrádban, és ha már ott volt, tolt is egy hármast. Szóval, vegyük úgy, mintha teljes kerettel állnának fel, és akkor nem lehet baj.

A törököknek nagyon sok bajuk van. Mint mindig, ebben a szezonban is erős török csapatokkal számolhatunk – Fener, Anadolu és Galata -, sok pénz, jó edzők, nagy marketing. És valami mégis hiányzik! A Galata mindkét idegenbeli meccsét bukta, viszont az otthoniakat sikerrel abszolválta, elsősorban remek tripláiknak és büntetőiknek köszönhetően! Jobban megy nekik az emberfogás, mint a zóna, de ez többet is vesz ki a lábakból!

A cseresor nem olyan erős, mint a görögöknél, és teljesítményüket kőkeményen meghatározza, hogy milyen napot fog ki Arroyo, Erzeg, Furkan és Micov! Ez a négyes több mint 200 pontot termelt össze a 323 eddig dobottból.

A görgök semmiben nem nyújtanak kimagaslót! Nem dobják látványosan jól a triplákat, a palánk alatt nem virgonckodnak feltűnően jól, a lepattanók megszerzésében sem pengék, és mégis veretlenül és meggyőzően ott virgonckodnak a tabella élén!

Mit várhatunk a meccstől?

Furcsa módon inkább a pontokban látok nagyobb fantáziát, mint a nagy hendis görög győzelemben. Bár a buki 8-9 ponttal látja “csak” jobbnak a görögöket, mégis úgy érzem, most kiszakadhat a gólzsák a hazaiaknál, és arra kényszerítik a törököket, hogy velük tartsanak. Szerintem Spanoulisék eljutnak 75-80 pontig, és abban reménykedem, hogy a törökök sem maradnak el ettől jelentősen – sőt -, ki ellen kapják össze magukat, ha nem egy ilyen csapat ellen, amely ellen teljesen esélytelenek – legalábbis papíron! +147.5 pont 1.9-ért jó döntés lehet erre a meccsre.

Unicaja Malaga -Maccabi Tel Aviv

A vidám hangulat és a malagai fúvószenekar ne tévesszen meg senkit, ez nem egy babazsúr lesz, hanem a mai nap talán legkeményebb és legszorosabb összecsapása!

10 ponttal kikapott a Malaga Moszkvában! Ez azért hír értékű történés volt egy hete! Benne volt a meccsben az is, hogy még szorosabbá tudják tenni, de Teodosic minden ilyen irányú törekvésre dobott egy triplát.

A Nokia Arénában viszont csúnyán beégett a Maccabi, otthon ők kaptak ki 10 ponttal. Ez a Maccabi már nem az a Maccabi, amelyik leverte a Realt az Euroliga döntőjében, viszont képességeik most sem rossza, sőt!

Azt mondják a félig meddig megbízható hírek, hogy hárman maródiak a Malagától, Suarez, Steffanson és Markovic gyengélkedik. Nagyon hasonló statisztikákkal bír mindkét csapat, nagyobb rohanásra viszont a Maccabi lehet képes. Golubovic, Vasquez és Green az óriás Schortianitis-szel és Tyus-szal kell megküzdjön a palánk alatt! Ha a 160 kilós melák csinál egy két buta faultot a meccs korai szakaszában, akkor a Malagának komoly esélyei lesznek a meccs megnyerésére.

Mit várhatunk a meccstől?

A buki 6-7 ponttal látja jobbnak a Malagát. Ez kiindulópontnak tökéletes! Bátran mennie kell a Maccabinak, hazai pályán pedig kötelező a győzelem a Malagának. Mi sül ki ebből? Egy picit alá meg kellene toldani ezt a +6.5 öt, mondjuk két ponttal, ami végjátékban már elég komolynak számít! + 8.5-tel jó lehet a Maccabi, és így is 1.66-ot kapunk a pénzünkért!

Olvasói sztorik