Hírek

Argentin és Kiddermister siker!

Egy barátságos és egy bajnoki mérkőzés került ma a látószögünkbe...

Argentína-Horvátország (0-1) 1!

A londoni gálameccsre a dél-amerikaiak komplett kerettel érkeznek, az abroszosok viszont legjobbjaikat nem is nevezik a barátságos összecsapásra. Simán nyerhetnek Messiék…
A világranglista 2. helyezettjének kispadjára a nyáron Gerardo Martino érkezett. A Barca korábbi trénere egyelőre keresi csapatát, eddig három hivatalos meccset játszott irányításával a válogatott, a németeket és Hongkongot verték Agüeróék, a nagy rivális braziloktól viszont kikaptak. A keret brutálisan erős, Messi, Tévez, Agüero, Higuaín, Di María, Mascherano, Lamela, Banega, Pastore, Biglia, Gaitán, Zabaleta, Demichellis egyaránt ott lesz Londonban – azért van merítési lehetősége a szövetségi kapitánynak.
A horvátok kedvező helyzetből várják az Eb-selejtezők folytatását, az olaszokkal együtt száz százalékos teljesítménnyel vezetik a H-csoportot. Vasárnap épp a taljánokhoz utaznak Kovac mester fiai. És a fiatal szövetségi kapitány bizony nem kertelt: hiába a nagynevű ellenfél, a válogatott a hétvégi ütközetre készül, az angol fővárosban pedig a B-csapatával szerepel a gárda. Íme a keret: Lovre Kalinic (Hajduk), Ivan Vargic, (Rijeka) – Ivan Tomecak (Rijeka), Sime Vrsaljko (Sassuolo), Hrvoje Milic (Rostov), Tin Jedvaj (Leverkusen), Marko Leskovic (Rijeka), Matej Mitrovic (Rijeka), Ivan Strinic (Dnipro), MArin Leovac (Rijeka) – Mato Jajalo (Rijeka), Alen Halilovic (Barcelona B), Mateo Kovacic (Inter), Milan Badelj (Fiorentina), Domagoj Antolic (Dinamo), Marko Rog (Split) – Nikola Kalinic (Dnipro), Anas Sharbini (Rijeka), Duje Cop (Dinamo). Azért a hiányzókból lényegesen ütősebb csapatot lehetne pályára küldeni…
Ragozhatnánk még egy darabig a dolgokat, de szerintünk a fontos selejtezőre készülő horvátok ma megadják magukat a tétmeccsen egy ideig nem szereplő gauchók ellen. A végén a dél-amerikaiak örülhetnek, ez tuti, és a különbség sem kérdéses: szerintünk ül a hendis H tipp!

Kiddermister Harriers-Aldershot Town 1!

Az angol ötödik vonalban két középcsapat randevúzik egymással az Aggborough-n. A Harriers van kedvezőbb helyzetben, és bizony a kerete is bővebb, cél az osztályváltás, az angol szaklapok szerint erre meg is van az esélye a társulatnak, méghozzá a rájátszáson keresztül. Otthon masszív a gárda (6-2-1), idegenben sebezhető, a formája pedig némiképp szeszélyes. Jó hír, hogy két középpályása is visszatérhet, egyikük eltiltás, másikuk sérülés után. Egy cserecsatárt kölcsönadtak a Tamworthnek. A hétvégén otthon nyertek, így már a 9. helyet foglalják el, három egység lemaradásban a play offtól. Az Aldershotnál ünnepeltek a hétvégén, noha nem nyert a gárda. A csapat az FA Kupában villantott, a Portsmouth otthoában ért el 2-2-es döntetlent, amely ugye újrajátszást eredményez. A bajnokságban a 16. pozíciót foglalja el a Town, amely egységeinek zömét odahaza szerzi, az egyik legrosszabb túrázó (1-4-4). Andy Scott menedzser legénysége október eleje óta nem nyert a ligában, a kerete viszont teljes lesz ma este. Az egymás elleni mérleg Aldershot-fölényt mutat, viszont ma szerintünk a Harriers nem botlik otthon, és elveri a vendégeket. Tippünk: 1-es!

Olvasói sztorik