Hírek

Angol sztorik…

Mit hozhat a Bristol City-Wimbledon és a Gateshead-Lincoln mérkőzések? Jó kérdés, kicsit körbejártuk mindkét történetet...

Bristol City-Wimbledon +2,5!

Gólokat várunk az Ashton Gate-en!
Már a nyolcaddöntőket rendezik a Johnstone Paints Trophy kiírásában: a harmadosztályú hazaiak a negyedosztályban vitézkedő vendégeket fogadják. A Bristol City tradicionális, nagy múltú együttes, amely most csak a League One-ben szerepel. A piros-fehérek két éve búcsúztak a Championshiptől, tavaly nem jött össze a feljutás, az idén viszont eddig jól áll a szénájuk: 16 fordulót követően veretlenül állnak a tabella élén (10-6-0), hazai környezetben pedig egészen lenyűgözőnek mondható a 6-2-0-ás soruk. A formára nem lehet panasz, minden sorozatban állnak, a hétvégén az FA Kupában léptek tovább. Ebben a kiírásban eddig a Cheltenhammel kerültek szembe, és jutottak tovább magabiztosan Steve Cotterill fiai. Fontos információ, hogy ezt a sorozatot nem tekinti elsődleges prioritásúnak a menedzser, így Flinték minden bizonnyal felforgatott összetételben szerepelnek majd. A keret szinte teljes, friss sérültekről nem számoltak be a brit szaklapok.
A Wimbledon a negyedik vonalban szerénykedik, 16 találkozón szerzett 20 egységével a középmezőnyben tanyázik, extra célja nincsenek is Neal Ardley legénységének. A keret arra elegendő, hogy biztosan bennmaradjon az osztályban a kék-sárga sereg, ám a feljutás nem pálya. Barrették formája gyenge, négy bajnoki óta nem győztek, a minap az FA-Kupában sem jött a siker, így megismételt mérkőzésre lesz szükség a York ellenében. Idegenben eleinte jól teljesítettek Tubbsék, ám a két sikert immár hat nem nyertes túra követte… Egy győzelem nagyon jót tenne a gárdának… Az egyik cserecsatár még felépülőben van, vele még nem számolhat a szakmai stáb.
Az az érzésünk, hogy a tartalékos hazaiaknak okozhatnak kellemetlen perceket a vendégek. A pontos összeállítás még nem ismert, így viszont nem mernénk egyértelműen rámenni az x2-es tippre. A gólokban viszont látunk rációt: egy kevésbé fontos sorozatban szerintünk felszabadultan futballozhat mindkét fél, ebből pedig találatok jöhetnek, szám szerint legalább három. Mi erre megyünk rá! Tippünk tehát: +2,5!

Gateshead-Lincoln 1!

Az angol Konfenercia Ligában lassan-lassan a féltávhoz érkeznek a csapatok. A házigazda az előkelő 3. helyről várja a folytatást, lemaradása a listavezetővel szemben tekintélyes, ugyanakkor a play offra jó lehet a fehér-fekete együttes. A hazai mérleg nem rossz (6-1-2), idegenben kellene néhány remit győzelemre váltani (3-5-1). A támadósorral nincs probléma, szép számmal jönnek a gólok (30), viszont a hátsó alakzat is gólképes (22). A forma biztató, egy vesztes rangadó után nyertek a bajnokságban és az FA Kupában is. A Lincoln tipikus szürke középcsapat, sem előre, sem hátra nem kell tekintgetniük a piros-fehéreknek. A gárda nagyon rossz passzban van, a legutóbbi hét bajnokija közül csak egyet tudott behúzni, és elbúcsúzott a kupától is. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy épp az erős Gateshead otthonában támadna fel a City… Az előrejátékkal náluk sincs hiba, a védekezéssel annál több (30-33). Első ránázésre hazai a tippünk, és másodjára is. Szerintünk nem borul a papírforma, egy másik szelvényen pedig a gólos opció is jó választásnak tűnik…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik