Hírek

Lyon, Wolfsburg: folytatódnak a sorozatok!

Ma a gallokhoz és a germánokhoz látogatunk el...

Lyon-Guingamp 1!

A házigazda remek formában várja az összecsapást, a vendégek viszont szerintünk nem viselik majd jól a kétfrontos küzdelmet…
A 13. fordulóra hangolnak a csapatok a gall élvonalban, és a játéknap előtt a Lyon az előkelő 3. pozícióból várta a folytatást. A fehérek elsősorban parádés hazai mérlegüknek köszönhetik az előkelő helyezést: Lacazette-ék 6-0-1-es mutatójuk önmagáért beszél, gólarányuk 17-3! Csak a Lens tréfálta meg őket, de még augusztusban. Azóta könyörtelenek Hubert Fournier fiai a Stade Municipal de Gerland-ban, legutóbb például a listavezető Marseille kapitulált Lyonban. A forma nagyszerű, Bisevacék négy győztes bajnokiból fordulnak a mai találkozóra. A keretben két középpályás sérült, egy eltiltott középpályás viszont visszatérhet.
A Gungamp kapja rendesen a sorozatterhelést: az EL-ben is vitézkednek Jocelyn Gourvennec fiai, és bizony a kétfrontos küzdelem egyelőre meg is látszik Dialloék bajnoki teljesítményén. A narancssárgák mindössze a 16. helyen állnak, 12 fellépésen 12 pontot gyűjtve. Még nem remiztek, idegenben 2-0-3-as sort hoztak össze. A támadósor nem az igazi, a 12 csatában eddig összesen 9 találatot jegyeztek Beauvue-ék… A formájuk szeszélyes: nyertek például Lille-ben, majd kaptak egy hetest hazai környezetben a Nizzától, verték szerencsével a Bastiát, majd a Minszket. A szakmai stáb nem számolhat két bekkel, egy hátvéd viszont letöltötte eltiltását.
Az az érzésünk, hogy a Lyon nagyszerű szériája nem a fáradt Guingamp ellen szakad meg. A házigazda – csak úgy, mint tavaly – otthon tartja a pontokat! Tippünk tehát: 1-es!

Wolfsburg-Hamburg 1!

A farkasok remekelnek, a kikötővárosiak botrányosan gyengék távol otthonuktól – nálunk hazai e történet…
Rendesen bekezdett a farkashorda: Dieter Hecking alakulata a 2. helyről várhatja a folytatást 20 ponttal, a Wolksvagen Arénában pedig egészen elképesztő 4-1-0-ás statisztikát hoztak össze Naldoék. A zöldek az EL-ben is remekelnek, a minap egy ötössel küldték haza a Krasznodart. A forma pazar, a keretben pedig ugyan kiesett Rodriguez, egy fontos védő, és Caligiuri, a gárda egyik legjobb támadójátékosa, ám Hunt, Bendtner és Dost jónak tűnik a pótlására.
Az északiak tavaly megúszták a kiesést, és hiába a papíron többre hivatott keret, egyelőre az idén sem brillíroznak a kikötővárosiak. A 14. helyen állomásoznak 9 ponttal, 1-1-3-as idegenbeli sorukhoz pedig 1-6-os gólarány párosul. Sikerüket Dortmundban aratták, azon kívül viszont még be sem találtak Lasoggáék. A múlt játéknapon értékes sikert arattak a Leverkusen ellen – kellettek is a pontok, hiszen megint a kiesőzónában tanyáztak van der Vaarték. A keret nem lesz teljes, Adler, az első számú kapus továbbra is sérült, rajta kívül a középpályáról lesz két hiányzó.
A Wolfsburg nagyszerűen teljesít az idén, a Hamburg viszont vendégségben továbbra is gyámoltalan. A zöldek lendülete kitart, De Bruyne-ék ismét nyernek, és megerősítik pozíciójukat a dobogón!

Olvasói sztorik