Hírek

Vígói és paksi siker!

Irány a La Liga és a Mennyei!

Celta Vigo-Granada 1!

A vígóiak nagyszerű formában vannak, aligha botlanak a szerényen teljesítő, meglehetősen tartalékos déliek ellen…
A Celta pazar szezont fut eddig a La Ligában. A halványkékek a 6. helyen állnak 10 fordulót követően 19 egységgel (5-4-1), 3-1-1-es hazai mérleget összehozva. A Municipal de Balaidos-ban csak a Villarreal tudott nyerni, a Sociedaddal remiztek Nolitóék, a Depor, a Getafe és a Levante kapitulált náluk. A társulat formája parádés, hiszen a Levante hazai kiütése után (3-0) a Camp Nouban is lehozta nulla kapott góllal a fellépést Eduardo Berizzo legénysége, és egyet azért csak bevittek a katalánoknak – kialakítva így a 0-1-es végeredményt. Larriveyék szervezetten futballoztak, no és nem ásták be magukat teljesen a 16-osuk előterébe. A labdabirtoklás 58-42 százalékos volt csak a hazaiak javára; azért ez is igencsak beszédes adat. A keretben egy bekk sérült, rajta kívül komoly hiányzója nem lesz a vígóiaknak.
A Granada az idei kiírásban is a menekülő csapatok táborába tartozik majd. A csíkosak 10 ütközetben 9 egységet gyűjtve a 15. pozícióból várják sorsuk jobbra fordulását. Idegenben 1-2-2-es statisztikát hoztak össze Joaquin Caparros mester fiai, jókor jártak a Bilbaonál (0-1), ezen kívül az Elchénél és az Eibarnál sikerült remizniük, a malagai és a barcelonai túra nem járt ponttal. A déliek rossz passzban vannak, legutóbbi hat bajnokijukon mindössze egy remi iksz jött össze, a múlt héten a Realtól kaptak kiadós oktatást hazai környezetben. A gyenge formában biztosan közrejátszik, hogy többen is sérültek a piros-fehér-kékeknél: Piti és Iturra, két meghatározó középpályás kihagyja a mai meccset, egy kezdő bekk és egy kezdő csatár szereplése pedig kérdéses.
A Granada eddig tehát nagyon gyengén muzsikál idegenben, várhatóan saját közönsége előtt gyűjti majd inkább pontjai jelentős részét. A Celta ellenben idén eddig jól menetel, otthon szinte mindenkire veszélyes, így nehezen tudjuk elképzelni, hogy a Granada legyőzése gondot okozna számukra!

Paks-Pápa 1!

A tolnaiak otthon tartják a pontokat az eltiltások miatt tartalékos pápaiakkal szemben.
A Paks remekül kezdte a szezont, és bizony most sincs okuk szégyenkezni a teljesítményük miatt: a 4. pozícióból várják a folytatást, 13 csatában 23 pontig jutottak, otthon pedig egészen parádés mérleget hoztak össze a Csertő-tanítványok: 4-1-1-es mérlegükhöz 12-5-ös gólarány párosul (csak a Kecskemét nyert az “atomvárosban”.) A zöld-fehérek lendülete némiképp megtorpant, hiszen az elmúlt öt bajnokijuk közül csak egyet nyertek meg, ám nehéz összecsapásokat vívtak Bartháék. A Vidinél kikaptak, a Fraditól viszont értékes pontot hoztak el. Fioláékra most két nyerhető ütközet vár, ha ezeket behúzzák, úgy tapadni tudnak az élmezőnyre. Könyves és Szabó még sérült, Fiola eltiltott.
A Lombard a bennmaradásért küzd majd az idén is, és olybá tűnik, megint szerencséje lesz a Veszprém megyeieknek, azaz ismét lesz két gyengébb alakulat náluk. A sárga-feketék jelenleg a 11. helyet foglalják el, 13 meccsen 13 egységet bezsebelve. Idegenben 1-1-4 (3-13) a mutatójuk, Pécsett nyertek, Dunaújvárosban ikszeltek. A formájuk Mátyus távozása után igencsak gyenge – a baranyai siker nagyon kellett, ám azóta már megint kikaptak; ezúttal a Loki győzött a Perutzban könnyedén, 10 emberrel. A támadójátékkal komoly gondok vannak, egyszerűen nem megy sem Popinnak, sem Keneseinek. Persze, hiba lenne rátolni a góltalanság okát a két csatárra, hiszen a középpályáról alig-alig kapnak támogatást az ékek. Ezúttal sem lesz egyszerű helyzete a pápai támadóknak, hiszen két alapember is hiányzik majd mögülük: Sluka és Nagy Tamás öt-öt sárga lapott szedett össze, így ma eltiltottak. Így pedig az amúgy sem jól záró pápai középpálya igencsak átjáróház lehet.
Az az érzésünk, hogy Csertői Aurél alakulata ma visszatér a helyes útra, és jól elveri a sárga-feketéket. Tippünk H, bátrabbaknak netes verzióban a hendis H-t is szívesen ajánljuk!

Olvasói sztorik