Hírek

Lautern és Rennes és két kosár!

Ma a piros-fehéreknek és a piros-feketéknek szavazunk bizalmat. El Ninno jóvoltából két kosármeccsről is olvasgathatunk...

Kaiserslautern-Bochum 1!

A vörösök otthon erősek, a kékek pocsék formában vannak – ebből hazai lesz…
A 13. fordulót rendezik meg a Bundesliga II-ben, és a Fritz Walter Stadionban két nagy hagyományokkal rendelkező együttes feszül egymásnak. A vörösök tavaly is lemaradtak a feljutásról, a szakértők szerint későn húzták meg a klubnál az edzőváltást, így végül csak a 4. pozícióban zártak. Az idén is az osztályváltás a cél, és eddig ennek megfelelően is teljesítenek Kosta Runjaic fiai – de csak otthon! Hazai mérlegük impozáns (5-1-0), idegenben viszont sebezhetően, hiányzik az átütő erő (0-4-2). Stögerék nehéz szériában vannak, rangadókat játszottak zsinórban, ezt figyelembe véve nem is hangzik rosszul, hogy négy forduló óta őrzik veretlenségüket.
A keretben egy meghatározó középpályás sérült, egy 5 gólos támadó pedig csak padozott a múlt héten. Egy rutinos hátvéd a múlt héten visszatért a kezdőbe, vele erősödött a hátsó alakzat. Gausék helyzete nem reménytelen, az 5. pozícióból várják a folytatást 20 egységgel – egy győzelemmel a 2., feljutó helyre ugorhatna ma este a vörös sereg.
A Bochum tavaly nagyot küzdött a másodosztályú tagság meghosszabbításáért, és végül sikeresen is vívta meg a harcát a társulat. Az idei szezonnak izmosabb kerettel vágtak neki a kékek, ám a hazai gyengélkedés miatt egyelőre nem tudtak elszakadni a veszélyes zónától. Jelenleg a 10. pozíciót foglalják el 15 egységgel, csapnivaló hazai (0-6-1), egészen markáns idegenbeli mérleggel (3-0-2). Viszont nincsenek biztonságban, ugyanis a veszélyes zónától mindössze 3 pont választja el őket. És, ha így folytatják Sestakék, akkor könnyen tovább zuhanhatnak a tabellán. A jó rajt után elfogyott a brigád lendülete, Peter Neururer legénysége a legutóbbi hat fordulóban nem nyert, és közben kiesett a kupából is. Tasakáék rossz passzban vannak, vasárnap a “kismünchen” végezte ki őket Bochumban (0-3).
A keretben két alapvédő sérült, és Forsell, a rutinos támadó is edzéseket hagyott ki. Nem ígérkezik könnyed szórakozásnak a lauterni kirándulás…
Nagyon régóta, immáron 16 esztendeje nem tudta legyűrni a Fritz Walter Stadionban a Kaiserslautern a bochumiakat! Ma azonban szerintünk megtörik az átok, és a pontok az erősebb és jobb formában lévő hazaiaknál maradnak. Tippünk tehát: 1-es!

Rennes-Lorient 1!

A breton derbin szerintünk a jó formában lévő hazaiak otthon tartják a pontokat!
A tartományi ütközet előtt egyértelműen a hazaiak állnak kedvezőbb helyzetben. A Rennes 12 mérkőzésen gyűjtött 16 pontjával jelenleg a középmezőnyben tanyázik, mérlege 4-4-4, otthon 3-1-1, csak a Toulouse verte. Philippe Montanier együttese jó formában van, négy bajnoki mérkőzés óta veretlen, Habibouék közben kiejtették a Marseille-t a Ligakupából is. Egy csatár sérült, egy másik eltiltott – őket viszont jól pótolják eddig a helyettesek. A Lorient bajban van, kieső pozícióból várja a folytatást. 10 pontjából hatot túrázott össze (2-0-4), viszont gyenge passzban vannak a narancssárgák: három vereségből érkeznek a breton derbire. Sérült is van a keretben, a középpályáról két alapember és egy cserejátékos neve is a maródiak listáján szerepel.

A tartományi rangadó mindig speciális hangulatú – nem lesz ez másként ma sem. A Rennes most azonban nagyon egyben van, nem úgy, mint a Lorient… Ebből pedig szerintünk hazai siker kerekedik ki…

Crvena Zvezda -Olypiakos :

Piros fehér csapatok találkoznak szerbiában !

A Belgrádi aréna a legnehezebb pálya egész európában ! Itt az ellenfélnek nem csak a Zvezdával hanem a pokoli hangulattal is meg kell küzdenie . Minden egyes meccsen 6-8 pontos előnnyel indul a Zvezda a hazai pálya lélektani előnye miatt !

Az Olympiakos Darden , Printezis és Papapetrou nélkül érkezik belgrádba .

Rutin és erős cseresor a görögök , erős Marjanovic -Williams duó a rácok oldalán .

Persze ez csapatjáték ahol a többi játékosnak is fontos szerepe van, nem csak az épp rendkívül jó formában lévő szupersztárnak .

Szoros meccset vártunk a Neptunas ellen és persze a görögök is erre készültek , de a vártnál sokkal szorosabb lett és hálát adhattak Isteneiknek a győzelemért .

Litvániában hamarabb tanul meg az ember hármast dobni mint büntetőt így a Neptunas szemrebbenés nélkül csinálta azt amiben jó …. távolról szétlőtték az Oly gyűrűjét .

Primitív -nem degradáló jelző – és lelkes játékuk sok fejfájást okozott a papíron sokkal esélyesebb görögöknek !

A Zvezda komolyabb erőlködés nélkül verte a Valenciát . Ha jobban odafigyelnek akár 17-20 pontos zakót is szabhattak volna a spanyolokra .

Ez a meccs hasonló lehet a Neptunas elleni meccshez ahol egy lelkes ,agresszív védekezését folyton változtató csapattal találkoznak Spanoulisék !

Mit várhatunk a meccstől ?

Kőkemény és határozott kezdést a hazaiak részéről -első 20 pontra igen esélyes a Zvezda – ez 1.75 öt fizet !

A szerbek csak otthon tudnak igazán marni , idegenben már jóval gyengébben muzsikálnak ! Ha nagyratörő terveik vannak akkor most oda kell pakolniuk magukat és be kell húzni ezt a meccset !

Most talán elkapható az Olympiakos , a hazai pálya lejtése hozzá tudja tenni azt a kis pluszt ehhez a meccshez ami a szerb győzelemhez kell , a többit a játékosok megteszik !

Zvezda győzelem 1.74 ért jó tipp lehet erre a meccsre !

Panathinaikos -Armani Milano :

Eltelt két egész év azóta hogy a PANA -az a sikercsapatos PANA elbundázta hazai pályán a Milano elleni meccset – tragédia lett a vége hiszen Diamantidis és Tsartsaris maradt meg csak hírmondónak az ominózus eset után pár hónappal , még magát Obradovic mestert is lapátra tette a vezetőség !

Azóta a PANA csak önmagát keresi , jöttek félsikerek …görög bajnokság és szuperkupa de nemzetközi szinten elmaradtak a sikerek !

Pedoulakis alatt megtanultak védekezni , na de volt hozzá egy Stephan Lasme is !

Azóta elment a deffenzív görög és a Gaboni vipera is otthont váltott .

A Milano elengedte Langfordot és ez pótolhatatlan veszteségnek tűnik .

Most is erős csapat az öltönyösöké de még nem értek össze egészen .

Nekik még kell egy kis idő .

A Panathinaikos gyorsasága találkozik a Milano rutinjával .

Dusko Ivanovic egy 83 pontot átlagoló csapatot hozott össze !!! Ez két éve még csak álom volt ! A Pana védekezésre épített inkább .

Nagyon nehéz levédekezni egy olyan csapatot mint ez a zöld -fehér együttes ! 46 % al dobják a hármasokat !!!!

A Fener ellen majdnem 70 % ot értek el !

Mit várhatunk ?

Jó hangulatú meccset ahol a Panathinaikos nyerni fog ! Persze nem illik 1.5 alatti szorzót kínálni és ezért most is inkább a -5 pontos győzelmet javaslom mint a sima hazait ez 1.9 X es kifizetést ér !

Olvasói sztorik