Hírek

Arsenal hendi és dortmundi gólok!

A D-csoport két meccsét választottuk ezúttal...

Arsenal-Anderlecht (0-1) 1!

A D-jelű kvartettben nagyjából el is dőlhetnek ma a legfontosabb kérdések: szerintünk az ágyúsok bebiztosítják továbbjutó pozíciójukat.
Nem túlságosan bonyolult a helyzet a D-csoportban: vezet a Dortmund (9), 2. az Arsenak (6), 3. az Anderlecht (1), 4. pedig a Galata (1). Ha ma nyer Arsene Wenger együttese, akkor szinte biztos, hogy tavasszal ott lesznek a londoniak a nyolcaddöntőben. És erre szerintünk nagyon jó sansz van!
A piros-fehérek a dortmundi vereséget követően a Galatát és az Anderlechtet is elverték – két hete azért éltek meg meleg pillanatokat a brit drukkerek, hiszen a 88. percben még 1-0 volt az eredmény a belgáknak… Jött Gibbs és Podolski, és a végén a a pontok Angliába vándoroltak.
Kellettek is a BL-sikerek Cazorláéknak, ugyanis a bajnokságban igencsak döcögött a szekér. Alexis Sanchezék az utolsó két bajnokijukat behúzták, így most 4-5-1-es mérleggel a 4. pozíciót foglalják el a Premier League-ben. A támadó bombaformában futballozik, kettesével hinti a találatokat, legutóbb a Burnley elleni 3-0-ból is egy duplával vette ki a részét. A keretben még mindig sok a sérült, Koscielny, Debuchy és Gibbs a védelemből, Özil, Diaby, Wilshere és Gnabry középről, Giroud pedig elölről hiányzik majd. A chilei mellett Wellbeck a másik csatár, és a hétvégén végre pályára lépett Theo Walcott is! A szélvészgyors támadó hosszú kihagyás után csereként lépett pályára szombaton délután.
A sikernek persze örültek az ágyúsok drukkerei, ugyanakkor némi kritikát is megfogalmaztak, elsősorban a hátsó alakzatban és a középpálya közepén szereplő játékosokkal szemben. A Flamini-Arteta szűrő-páros kicsit szellős, és Cazorla sincs csúcsformában, írták angol portálok. Kérdés, hogy a gall stratéga mennyire keveri meg kártyáit, és így kik jutnak szóhoz a mai ütközetben… Szcezny letöltötte eltiltását, így visszatérhet a gólvonalra.
Az a sorsoláskor is már egyértelműnek tűnt, hogy ebből a csoportból a belga bajnok legfeljebb csak az EL-t érő 3. pozíciót célozhatja meg – és nem is történt eddig meglepetés. Értékes pontot hoztak a lilák Isztambulból, viszont megadták magukat az ágyúsoknak és a dortmundiaknak is Brüsszelben.
Besnik Hasi együttese annak ellenére vezeti a bajnokságot, hogy mostanság kicsit visszafogottabban teljesít a társulat. Legutóbbi öt bajnokijukból mindössze egyet nyertek meg Mitrovicsék, így a riválisok fel is jöttek a tabellán – immár csak egy egység az előnyük a Genttel szemben. Két bekk és egy középpályás sérült, mindannyian alapembernek számítanak, ráadásul egy támadó visszatért a közelmúltban, de megint lesérült. Azért ez nem kevés ezen a szinten…
Az Anderlecht nem szeret Angliába látogatni: eddig 13 alkalommal lépett pályára a ködös Albionban, mérlege 0-1-12… A londoniak erősebb kerettel rendelkeznek, ha nyernek, szinte hátradőlhetnek. Az Emirates-ben a hézagos összetételű belga bajnok nem jár szerencsével, szerintünk kettővel is győzhetnek Ramsey-ék! Tippünk hendis hazai!

Dortmund-Galatasaray +2,5! 1!

A sárga-feketék 9 gól lőttek eddig, a törökök épp ennyit kaptak. Mi következik ebből? Nos, szerintünk az, hogy lesz legalább 3 találat a Signal Iduna Parkban…
A D-csoportban vezet a hibátlan Dortmund – igaz, a Bundesligában már kieső helyre süllyedt a Klopp-legénység! Teljesen kétarcú a gárda, a pontvadászatban a 17. pozíciót foglalják el mindössze 7 egységgel, amelyet 10 játéknap alatt hoztak össze Reus-ék – a BL-ben már 9 pontot húztak be 3 mérkőzésen… A forma ingadozó, hiszen míg képesek voltak tucatnyi helyzetet kihagyva kikapni otthon a Hannovertől, addig nagyon simán gurítottak egy négyest Isztambulban. Ki érti ezt? Mi nem nagyon…
Pedig most már kevesebb a sérült is a keretben, Blaszczykowski és Sahin a középpályáról, Hummels és Schmelzer a védelemből hiányzik majd. A tervezett kezdő: Weidenfeller; Piszczek, Subotić, Papastathopoulos, Durm; Gündoğan, Bender; Aubameyang, Mkhitaryan, Reus; Immobile. A hétvégén a bajoroknál vizitáltak Immobiléék, és hiába vezettek, végül pont nélkül maradtak…
A Galata győzelemből érkezik a meccsre, a bajnokságban a 2. helyen állnak, viszont az elitligában szinte biztosan nem érik meg a tavaszt. Prandelli mester alakulata az Anderlechttel remizett, az Arsenal-Durtmund párostól pedig úgy kapott ki, hogy közben nyolcszor zördült meg a hálójuk. A sárga-pirosak idegenben nem meggyőzőek, még Törökországban sem (2-0-2), két hete városi rivális verte rommá Sneijderéket. Azóta rendezte sorait a társaság, és Burak Ylmazék nagy csatában újra három pontnak örülhettek pénteken (Kasimpasa2-1).
A törököknél Felipe Melo szereplése kérdéses, rajta kívül egy középpályás sérült már hosszú ideje. Egy tervezett kezdőcsapat: Muslera; Tarık Çamdal, Semih Kaya, Chedjou, Alex Telles; Felipe Melo (?), Selçuk İnan; Hamit Altıntop, Sneijder; Burak, Bulut.
A törökök fogadkoznak, hogy a 25 millió Galata-drukkernek végre bebizonyítják: ez az alakulat más, mint a korábbi. Prandelli agresszív, és semmiképpen sem túlságosan defenzív játékfelfogást ígért a Dortmund ellen.
És szerintünk sem áll be bekkelni a Galata, ám a Dortmund szerintünk lényegesen erősebb még jelen állapotban is török riválisánál. Mi elsősorban gólokban gondolkodunk, de azért sima 1-est várunk az ütközettől.

Olvasói sztorik