Hírek

Olasz gólok, spanyol hazai

A Lazio-Cagliari és a Rayo-Eibar meccseknek jártunk utána...

Lazio-Cagliari +2,5!

A döcögősebb szezonkezdet után kezdi összekapni magát Pioli mester alakulata, a szárdok pedig totálisan szeszélyesek, viszont a gólok igencsak bennük vannak. Elől is, hátul is…
A Lazio a gyengébb rajt után rendezte sorait, Pioli mester alakulata fel is jött szépen a tabellán, a forduló előtt már a 4. pozíciót foglalták el a világoskékek. 9 ütközetben 16 egységet zsebeltek be Djordjevicék, többek között épp a Nantes-ból igazolt támadó remeklésének köszönhetően. A csatár már öt találatnál jár, remek igazolás volt, az már egyszer biztos! A fővárosiak a legutóbbi 5 bajnokijukból négyet behúztak, legutóbb viszont Veronában megszakadt a parádés sorozat, ugyanis hiába futballoztak jobban a Hellasnál, végül csak 1-1 lett az eredmény. Hazai pályán eddig 3-0-1 a soruk Klosééknek, csak az Udinétől kaptak ki, de annak már jó ideje. 16-9 a gólarányuk, tehát az előrejátékkal nincs különösebb probléma. A keret nem lesz teljes, egy bekk eltiltott, másik kettő sérült, viszont Cana visszatérhet a hátsó alakzatba. A középpályára Mauri jelentkezhet játékra sérülése után.
A Cagliari Zeman mester vezetésével hozza a “szokásosat”: teljesen kiszámíthatatlan, hol csúnyán kikap, hol rommá ver bárkit idegenben. A szárdok jelen pillanatban a 14. helyen állnak 9 egységgel, idegenben viszont jobbak, mint a Sant Eliában: vendégsoruk 2-1-2 (9-5), a formájuk pedig biztató, immár három játéknap óta veretlenek. Conti visszatért a csapatba, ő fontos láncszem, viszont egy ugyancsak meghatározó bekk kiesett eltiltás miatt. A szárdok gólaránya 14-12, idegenben sem bekkelnek Sauék, ezt az Inter és az Empoli ellen is bizonyították. A hétközi fordulóban a Milannak otthon remiztek.
A hazaiak a találkozó esélyesei, ám mi inkább a gólokra megyünk rá. Szerintünk Ekdalék nem állnak be bekkelni az Olimpicóban, felvállalják a nyílt játékot, és ebből eseménydús 90 perc kerekedhet. Nálunk a +2.5 a legvonzóbb opció – mi erre megyünk rá…

Rayo-Eibar 1!

A 10. fogadja a 13. helyezettet a 10. fordulóban. A Rayo az elmúlt évek üde színfoltja, mindig támad, akárki legyen az ellenfél, kapott is legutóbb 80 gólt, ami a legtöbb volt a ligában, de 13. lett. Most is hasonló a recept, sokat rúg és kap, otthon hagyományosan erős, ezúttal csak egyet nyert négyből, de az elmúlt ötből hármat nyert. Az Eibar ugyanúgy, mint egy évvel előtte az Elche védelmével jutott fel, váratlanul. Biztatóan kedzett, és azóta is nehezen fogható, ám régen nyert. Idegenben éppen az Elchét lepte meg, amúgy két nehéz meccset bukott. Papíron nem sok különbség látszik a felek között, de a Rayo a 4-4 gólos Leo Baptistaóval és Alberto Buenóval képes lehet feltörni a vendégeket. Az odds talán lehetne magasabb is, de azért elfogadható.

Olvasói sztorik