Hírek

Bikák, Vidi és egy kosár

Két foci mellett Ninno mester jóvoltából egy kosármeccset is kielemeztünk...

MTK-Újpest

Villarreal-Valencia

Manchester City-Manchester United

Torino-Atalanta 1!

A bikák kezdik összeszedni magukat, a tartalékos bergamóiak ellen behúzhatják a három pontot…
A 10. fordulót rendezik a Serie A-ban a hétvégén. A hazaiak gyengébben kezdtek a várakozásnál, 9 fellépés után mindössze 11 egység áll a nevük mellett. Hazai környezetben 2-2-1-es mérleget hozott össze Giampiero Ventura alakulata, a Verona fosztotta ki, legutóbbi két meccsét viszont egyaránt behúzták a bordók az Udinese és a Parma ellen. A forma ugyanakkor szeszélyes, hiszen a túrákon viszont veszítettek Darmianék, előbb a Napoli, majd a Lazio otthonából is üres kézzel kulloghattak haza a torinóiak.
A keretben vannak hiányzók, elsősorban a védelemből: Molinaro és Bovo nem léphet pályára, Glik szerepeltetésére azonban van némi esély.
Az Atalanta sem brillírozik, és akkor még finoman fogalmaztunk. A kék-feketék 9 meccsen 8 egységet szereztek, idegenben egy siker mellett (Cagliari) háromszor megégtek, ráadásul zsinórban. És ezeken a túrákon nem is lőttek gólt Denisék… Hogy nem szakadtak le a bergamóiak, az annak köszönhető, hogy hazai pályán azért csipegetnek pontokat. Verték a Parmát, a Napolival remiztek a minap. Stefano Colantuono mester nincs könnyű helyzetben, hiszen a déliek elleni pontszerzés áldozatokkal járt. Eltiltott lesz egy kezdő bekk és egy kezdő középpályás, egy ugyancsak meghatározó középpályás és egy csereközéppályás pedig sérült. Az Atalanta keret ennyi hiányzót azért nem nagyon bír el…
A hazai pálya előnye, a teljesebb keret és a minőségibb csapat is a hazaiak mellett szól. Az az érzésünk, hogy Quagliarelláék nem hibáznak, és folytatják a felzárkózást a középmezőnyhöz. Szerintünk nyernek a bikák!

Videoton-Kispest 1!

A listavezetőhöz az idegenben pocsék kispestiek látogatnak. A Fehérvár parádésan kezdte a szezont, az első 10 bajnokiját behúzta, viszont a múlt héten botlott otthon a Lokival szemben. Miután az MTK is remekel, így a játéknap előtt az előnyük 3 pont volt (33-30). Odahaza Nikolicsék 8-0-1-es, tekintélyt parancsoló mérleget produkáltak, minden ütközetben legalább egyszer eredményesek voltak Kovácsék. A kupában a héten nagy küzdelemben léptek tovább a DVTK-val szemben. Kispesten eseménydús napokon vannak túl, Csábi Józsefet nevezték ki a hét elején vezetőedzőnek. Az olasz Wierchowood távozása után a holland Jasper Adrianus de Muijnck ült le átmenetileg a padra, de a hollanddal sem jöttek az eredmények. A piros-feketék 11 ponttal a 12. helyről várták a folytatást, vendégségben pedig a leggyengébbek: 0-1-5-ös soruk önmagáért beszél, csak Újpesten jött össze a remi. Hat túrájukon mindössze két találatot jegyeznek. Legutóbb Kecskeméten kapituláltak, ráadásul egyik meghatározó belső védőjük pirosat kapott, így eltiltását tölti. A héten kupáztak Vécseiék is, és a Fradi ellen büntetőkkel maradtak alul. Legutóbbi öt bajnokijuk közül négyet elveszítettek, egyszer játszottak ikszet. Tavaly és tavalyelőtt a fővárosiak meglepetésre győzni tudtak a Sóstói Stadionban – ma azonban erre nem látunk esélyt. Szerintünk Sándorék javítanak, és három ponttal feledtetik a múlt heti megingást. Tippünk tehát: 1-es!

Real Madrid -Valencia :

Ha az ember fogad, akkor tegyen pénzt olyan csapatokra akiket látott már párszor és ismeri is őket -és persze még így is bukhat – ezt a két csapatot viszont minden kosárlabda kedvelő látta már aki csak egy kicsit is követi ezt a játékot !

Igazai derbynek ígérkezik a mai bajnoki meccs az 5. fordulóban ,még akkor is ha a Valencia kicsit meggyengült erre a szezonra .

A Real Madrid hagyományosan Európa top 4 es csapata , minden évben jól erősítenek de a brillírozás csak hazai fronton adatik meg nekik . A Barcával szépen leosztják egymás közt a dolgokat , sem a Laboral Kutxa sem a Bilbao nem tud érdemben nehézséget okozni nekik .

A Valencia legnagyobb erőssége maga Perasovic mester , nagyon jó érzékkel nyúl bele a meccsekbe remekül tud motiválni egy talpig úriemberről van szó aki öt nyelven beszél és soha nem ad fel semmilyen meccset .

Az utóbbi években a Valencia mindig kellemetlen ellenfélnek bizonyult , elsősorban gyorsaságban és a triplavonalról okozott sok fejtörést a királyiaknak . A szuper kupa döntőjében a 13 ponttal kaptak ki a királyiaktól , ha pedig azt nézzük hogy a Real költségvetése akkora mint a Valencia , a Bilbao , a Sevilla a Gran Canaria és a Laboral Kutxa büdzséje akkor azt mondhatjuk hogy ez egy tisztességes vereség volt .

Egymás elleni eredményeik nem adnak reális támpontot mivel a kosárlabdában sokkal nagyobb a játékosmozgás mint pl. a labdarúgásban . Legutóbbi 20 meccsükből nyolc alkalommal a sokkal esélytelenebb denevéresek jöttek ki jobban .

A kellemetlen Murcia hazai pályán verte a Valenciát , a Real pedig eddigi négy meccsét hol magabiztosan hol szenvedve hogy bírói segítséggel de hozta ! A bátor Badalonától elvették a bírók a meccset és két ponttal odaadták a Realnak , a Laguna Canariat elleni meccsen pedig kénytelenek voltak a legjobb sorral támadni és csak a végén engedhettek ki egy kicsit a királyiak .

A Real attól olyan erős hogy itt igazi minőség , baromi sok pénz , képzettség és rutin találkozik !

Jött Maciulis a litván bika , Nocioni a hatalmas rutinjával és a mexikói Ayont is elhozták a gyűrű alá .

A Valencia nem tudja kiheverni Doellman távozását , nem igazán találják a formájukat Harangody és Buycks akitől megváltást vártak de még késnek vele az új arcok .

Mit várhatunk a meccstől ?

A kosár VB után egy fáradt fásult Real Madriddal találkoztunk , kicsit rendbe kellett szedniük magukat fizikálisan és agyilag is . A Valencia pedig nem ezen a meccsen fogja megmutatni hogy van élet Justin Doellman után is . Ha van kedvezőtlen előjel akkor csak annyit erről hogy pokoli hangulatú meccsen kaptak ki az Euroligában a Zvezdától , na kérem az a pálya sem lesz sokkal könnyebb !

Annyira erős a Real kerete hogy akár két kezdőcsapatra is futja az erejükből . A játéknak pedig nincs olyan aspektusa amiben a denevéresek partiban lennének a királyiakkal .

A Real negyedenként 3-4 ponttal jobb . Legalább három negyedet meg is fognak nyerni , a szurkolóik pedig jogos elvárásként a Valencia kivégzését fogják várni tőlük -főleg hogy az Euroligában parkettba döngölték a Novgorodot -.

Real Madrid győzelem -8.5 el 1.9 X es kifizetését és nem szabad kihagyni a királyi csapat -11.5 pontos győzelmét sem , ez már 2.3 X os pénzt ér !

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik