Hírek

Real hendi, sima Juve!

Ma a favoritokra fogadunk!

Nápoly-Roma

Newcastle-Liverpool

Győr-Diósgyőr

Granada-Real Madrid (1-0) 2!

A déli kiscsapat aligha állítja meg a száguldó Realt! Szerintünk kettő is lehet a végén közte, természetesen a fővárosiak javára…
Joaquin Caparros személyében rutinos, jól felkészült szakember ült le a nyáron a granadai kispadra. A keretben volt ugyan mozgás, de összességében a biztos bennmaradók közé várja a társulatot a spanyol szaksajtó. A csíkosak a várakozásnál jobban kedztek, az első négy játéknap után veretlenül állomásoztak a dobogó környékén – igaz, a sorsolásuk is kedvező volt, no és a bilbaói túrát is a legjobbkor ejtették meg Pitiék. Aztán jött egy rázósabb széria, és Rochináék el is veszítették a fonalat rendese. Mert a Camp Nou-ban ki lehet kapni 6-0-ra, az benne van a pakliban, sőt, a malagai túrán elszenvedett vereség is vállalható, ám a gyengécske Levante-Rayo páros is kirabolta El Arabiékat a Los Carmenes-ben. Némi vigasz, hogy legutóbb – négy sitt után – végre összejött egy remi az Eibarnál… Kilenc fordulót követően 9 egység áll az alakulat neve mellett.
A forma rossz, és a hazai mérleg sem lenyűgöző. A nyitónapon verték a déliek a Deport, azóta egy iksz majd két égés. És ami szomorú, hogy a piros-fehérek az 1. forduló óta még csak gólt sem rúgtak saját közönségük előtt! A keret nem lesz teljes, Fran Rico, a társaság rutinos középpályása – aki eddig minden meccsen pályára lépett – legutóbb összeszedte az 5. sárgáját, így ezúttal a lelátóra kényszerül. Rajta kívül egy cserecsatár sérült.

A Real Madrid épp ellentétes utat jár be, mint aktuális ellenfele. Az Ancelotti mester együttese döcögősen kezdte a szezont, viszont az elmúlt hetekben elképesztő formába lendült. A fehérek sorra nyerik tétmeccseiket, feljöttek a tabella 3. helyére, egy pontra megközelítve az éllovas Barca-Sevilla párost. Ronaldo – aki immár 16 találatot jegyez – vezérletével már 21 egységet jegyeznek a fővárosiak (7-0-2), vendégségben egyedül San Sebastianban kapituláltak. A BL-ben száz százalékosak Ramosék, legutóbb az Anfielden parádéztak, és hozták el simán a három pontot Liverpoolból. A keretben Bale és Jese sérült, rajtuk kívül mindenki bevethető.
Az az érzésünk, hogy csakúgy, mint néhány hete a Levante vendégeként, ezúttal is parádét rendeznek Benzemáék. A Granada gyenge passzban van, aligha lesz képes megfékezni Rodriguezéket. Tippünk sima vendégsiker, a végén kettő lesz legalább közte, természetesen a Real javára!

Empoli-Juventus 2!

A hétközi bukta után a zebrák rendezik soraikat, és elhozzák mindhárom pontot a Carlo Castellaniból.
Az Empoli újonc a ligában, célja a bennmaradás kivívása, és eddig ennek megfelelően is teljesít. 9 ütközetben 7 egységet szerzett a kék-fehér gárda (1-4-4), odahaza 1-1-2-es a sora, csak a Palermót verték Tavanoék. Maurizio Sarri együttese rossz passzban fogadja a bajnokot: a gárda két vereséget szenvedett el a közelmúltban, ráadásul riválisok győzték le Moroékat. A keretben az elsőszámú kapus sérült, egy csereközéppályás hiánya viszont nem nagy érvágás.
Allegri Juvéja elveszítette veretlenségét a hétközi fordulóban: a zebrák a Genoa vendégeként buktak. A kikötővárosiak ellen fölényben futballoztak Tevezék, ám a hajrában a piros-kékek bevitték a mindent eldöntő találatot. A bajnoknak nincs ideje kesergésre, ugyanis sűrű a menetrendjük: ma bajnoki, majd a jövő héten a BL-ben kellene most már virítani. Pogbáék vezetik a Seria A-t, 22 pontjukhoz 16-4-es gólarány párosul, csak úgy, mint a farkasoknak. A Juve idegenben eddig 3-1-1-es statisztikát hozott össze, a Sassuolonál remiztek Llorentéék, és ugye Genoában kaptak ki. Ez volt a két utolsó túrájuk, közben viszont verték simán a Palermot Torinóban.
Barzagli, Caceres és Evra, tehát három bekk továbbra is sérült, szerdán a Bonucci, Ogbonna, Chiellini, Lichtsteiner védelem szerepelt – ma is sanszos e kvartett bevetése. Elől Morata kaphat bizalmat Allegritől, a középpályán pedig Pirlo vár bevetésre.
Sokáig nem agyaltunk a tippen: egyszerűen ösztönös megérzésünk, hogy a Juventus behúzza e három pontot. Viszonylag ritkán fordul elő Buffonékkal, hogy három idegenbeli meccsük közül egyet se nyerjenek meg, ráadásul az ellenfél is szerény játékerőt képvisel. Nálunk a zebrák a favoritok, szerintünk sima 2-est hoz az ütközet!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik