Hírek

Focis kancellár a TF-en

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Huszonegy felsőoktatási intézmény kancellárjának nevét jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pénteken. Az intézmények gazdálkodásáért és üzemeltetéséért felelős kancellároknak megfelelő gazdasági ismeretekkel kell rendelkezniük, és ismerniük kell az adott felsőoktatási intézményre jellemző szakterületet is.

A most kinevezett kancellárok november 15-től kezdhetik meg munkájukat. A felsőoktatási intézmények saját jövedelemre tehetnek szert, amelyet fejlesztésre fordíthatnak, emiatt is szükség van a menedzserszemléletű kancellárokra. Palkovics László államtitkár elmondta, hogy a kancellárok alapvetően az intézmények működtetésével foglalkoznak, az ezzel kapcsolatos feladatokat veszik át a rektortól, akivel szorosan együtt kell működniük. A 29 helyre több száz pályázat érkezett.

A Testnevelési Egyetem esetében az 58 éves Genzwein Ferencre esett a választás. Harmincéves korában a Vasas technikai vezetője, egy esztendővel később pedig szakosztályvezetője lett, a tisztséget 1990-ig töltötte be. Az 1992–1993-as idényben az angyalföldiek vezetőedzője volt. Később a Stadler FC szaktanácsadójaként tevékenykedett, valamint a Dunakeszi és a Monor csapatának is segített. Emellett többször pályázott a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöki tisztségére. 2009-ben a Vasas örökös tagjai közé sorolták.

Labdarúgóedzői, illetve sportvezetői pályája mellett jelentős üzleti érdekeltségei voltak. Annak idején a Műegyetemen kezdett, de röviddel utána a Közgázon folytatta. 1980-ban diplomázott, később doktorált. 1982-ben cipőboltot nyitott, a rendszerváltás idején különböző gépipari termékekkel kezdett kereskedni, majd áttért a sörgyártás területére, 1993-tól pedig likőrkészítéssel és borkereskedelemmel is foglalkozott, emellett szállodát is üzemeltetett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik