Hírek

Schalke és Troyes!

Irány a német első liga és a gall második vonal!

Norvich-Bolton

Kecskemét-Puskás Akadémia

Schalke-Augsburg

Schalke-Augsburg 1!

Noha az új vezetőedző érkezése óta már elveszítette veretlenségét a gelsenkircheni alakulat, ma szerintünk mégis visszatérnek a helyes útra a királykékek…
Már a 10. fordulót rendezik a Bundesligában, és a nyitómeccsen két középcsapat feszül egymásnak. A kékek zaklatott szezont futnak, túlestek már egy edzőváltáson, és egyelőre bejött a tulajdonosi döntés. Di Matteoval összekapták magukat Huntelaarék, a BL-ben biztatóan állnak, jó eséllyel továbblépnek csoportjukból, és a bajnokságban is megkezdték a felzárkózást. 9 fellépésen 11 egységig jutottak Draxlerék, otthon még veretlenek (2-2-0), idegenben viszont továbbra sem megy a társulatnak (1-0-4) – a múlt vasárnap veszítették el veretlenségüket az új edzővel a Leverkusen vendégeként (1-0).
A hektikusabb szereplést befolyásolta, hogy a Schalkét elképesztő sérüléshullám sújtotta – volt, hogy a komplett védelem dőlt ki a sorból. Most azért lényegesen jobb a helyzet, Farfan és Santana mellett még Kolasinac sem bevethető, de rajtuk kívül teljesnek mondható a keret. A gelsenkircheni együttes gólaránya 13-13, és 6/3 az over-under mérlege – Boatengék hajlamosak belemenni a ki-ki csatákba…
Az Augsburgot többen féltették a szezon előtt, hiszen nyáron meggyengült, ám eddig a piros-fehérek rácáfoltak a szkeptikusokra. Markus Weinzierl együttese eddig hullámzóan szerepel, négyszer nyert, ötször kikapott, a túrákon viszont rendre megég (1-0-4), csak a Frankfurtnál győztek, de annak már jó ideje.
A forma tehát szeszélyes, a keret viszont majdnem teljes lesz. Egy eltiltott középpályás visszatérhet a kezdőbe, elől pedig bevethető a Matavz-Bobadilla-Altintop trió, a régóta sérült Mölderset pedig mostanság Esswein pótolja.
A két brigád egymás elleni mérlege nyomasztó Schalke-fölényt mutat: 5-2-0 a kékek javára, a Veltins Arénában pedig eddig mindannyiszor kapituláltak! Ma sem várunk meglepetést, szerintünk Di Matteo alakulata behúzza a három egységet. Tippünk tehát: 1-es!

Troyes – Orleans 1

A Troyes egyértelműen a feljutást célozta meg idén, jelenleg 6-3-3 mérlegével a 2. helyen áll. Stabil védekezés (11 meccsen 8 kapott gól) és a francia második vonal szintjén viszonylag jó támadójáték jellemzi. Legutóbb a szintén feljutásra pályázó Dijon csapatát verték odahaza (1-0).
Az Orleans újonc, nagyon jól indított ebben a szezonban, de elfogyóban van a lendület: immáron 8 forduló óta képtelenek nyerni, igaz ezalatt csak 3-szor kaptak ki, a többin pontot szereztek. Taktikáját a legtöbb csapathoz hasonlóan a védelme köré építi, ez viszont túlzottan is a támadójáték hatékonyságának rovására megy, mindössze 11 gólt lőttek 12 kör alatt. Vendégként 2-2-2 mérlegükkel nem rosszak, de formájuk idegenben is hanyatlóban van.
A Troyes nagyon összeszedett idén, a Dijon ellen siker komoly lendületet adhat a csapatnak, stabil védekezésének köszönhetően 1-2 lőtt góllal is könnyen verheti az újoncot.

Olvasói sztorik