Hírek

Belga és svájci tippek, két kosárral kiegészíteve!

A belgáknál bajnokit, a helvéteknél kupameccset rendeznek. Ninno mester kosarazott egy kicsit...

Mouscron-Club Brugge

Koniz-Sion

Verona-Lazio

Mouscron-Club Brugge Mindkét fél betalál: IGEN!

Otthon izmozik az újonc, pontjai zömét a Stade Le Canonnier-ben szerzi. A kék-feketék tapadnak az élmezőnyhöz, a legjobb támadósorral rendelkeznek, de a védelmük nem stabil. Gólváltást szimatolunk…
A Mouscron tavaly osztályozón vívta ki a feljutást. A piros-fehérek célja egyértelmű: megragadni az élvonalban! Nem is rajtolt rosszul a gárda, aztán jött egy hullámvölgy, amelyből lassan-lassan, de talán kilábalni látszik. Jelenleg 12. 14 egységgel, idegenben nagyon gyenge mérleggel (0-3-3), otthon kellemesebb mutatóval (3-2-1). A forma gyenge, hat meccs óta nem bírtak győzni Rachid Chihab fiai, viszont biztató, hogy az utolsó három fellépésen legalább már remiztek.
Otthon tehát nem olyan rosszak Diabyék, minden mérkőzésen eredményesek voltak, hazai gólarányuk 14-7. A keretben lapinformációk szerint egy középpályás és egy csatár hiányzik, előbbi számít inkább meghatározó tagnak a csapatban.
A Club Brugge egyelőre jól bírja a többfrontos harcot – a kék-feketék az EL-csoportkörében is vitézkednek. Ami a pontvadászatot illeti, ott sem áll rosszul Michel Preud’homme mester legénysége: a 3. helyről várják a folytatást 20 egységgel, két pontos lemaradásban a listavezető Anderlecht mögött. 5-6-1-es mérlegéhez 24-13-as gólarány társul; a Brugge-ieké a liga legjobb támadósora! De Sutterék hajlamosak felvállalni a nyílt játékot – más kérdés, hogy olykor ez bizony a védekezés kárára megy. A formájuk nem rossz, egyetlen vereségüket még augusztusban szenvedték el. Feltűnően sokat remiznek, a minap a Genttel sem bírtak el otthon. Mellettük szóljon, hogy negyven percet emberhátrányban játszottak.
És akkor a hiányzókról: egy belső bekk eltiltását tölti, a jobbhátvéd régóta sérült, egy másik védő pedig két hete dőlt ki a sorból. a támadósor és a viszont végre teljes lesz: De Sutter, Rafaelov és Castillo egyaránt bevetésre kész.
Egy otthon masszív együttes a liga legeredményesebb támadóalakzatával rendelkező csapatát látja vendégül. Mindkét fél hajlamos remizni, ám mi inkább a gólváltásban látunk nagyobb fantáziát. Legalább egyszer kapitulálnak a védelmek – 1,65-ért ez nem hangzik rosszul. Mi ezt favorizáljuk!

FC Koniz-FC Sion 2!

Két osztály különbség van a két együttes között. A házigazda a harmadik ligában küzd a feljutásért, jelenleg a 3., lemaradása két, illetve négy egység a riválisokkal szemben. Otthon erős és a formája is biztató: két nyertes bajnokiból fordulnak a kupameccsre. Két kört már túlélt a gárda, igaz, komoly alakulattal még nem találkoztak a fekete-fehérek. A Sion a Szuperliga 7. helyén tanyázik, igazi középcsapatként teljesít, egyelőre otthon masszív, idegenben pedig sebezhető (0-3-4). A sokadik edzőváltás után végre stabilizálódott a piros-fehérek helyzete, a német Jochen Dries most már egyedül felel a szakmai munkáért, és amióta ő a főnök, egy győzelem mellett két iksz szerepel Vanczákék neve mellett a bajnokságban. A kupában a Sion is két kört ment már, eddig nem okozott gondot a továbbjutás. A két együttes kupacsatájából a vendégek győzelmét várjuk: a Sion most egyben van, és ez kupatovábbjutást érhet. Tippünk: 2-es!

Anadolu Effes -Zalgiris Kaunas :

Igazi kis idegenlégiót hozott össze az Anadolu csapata .Úgy ahogy előző szezonban a Fener most ők is nagyratörő álmokat kergetnek és az a szép benne hogy ezt meg is tehetik .
Törökország lassan de biztosan kosárlabda nagyhatalom lesz .
Utánpótlásszinten elképesztőt alkotnak , klubcsapataik egyre erősebbek . Penge edzők és harcedzett veteránok ugyanúgy vannak mint ifjú tehetségek . Törökország kosárlabdában nem a levezetni vágyó kosarasok Mekkája .
Elhozták Európa egyik leghasznosabb védekező játékosát Stephan Lasmet a Panathinaikostól , jött Krstic a CSZKA moszkvától és még igen sok képzett és sokat tapasztalt játékost , hanem a legnagyobb fogásuk Dusan Ivkovic .

Újra egy bajnokságban szívja egymás vérét a két szerb edzőpápa Ivkovic az Anadolu mesterként , Obradovic pedig az Fenerbahcenél kezdi második szezonját .

82 pontot átlagol támadásban a török csapat , verték a Sassarit idegenben és tatárokat pedig odahaza .

A Litvánoknál valamicske fiatalítás látszik , szegény ember vízzel főz és ők amúgy is elkötelezettek a litván fiatalság mellett . Kicsit kaptak ki a Realtól és agyonverték a Novgorodot egy szenzációs meccsen .
Említettük egy héttel ez előtt hogy a litvánok odahaza bizony bárkire veszélyesek lehetnek .
Most azonban egy török pokolban kell helyt állniuk és ott remekelni bizony nagyon nehéz minden csapatnak !

Mit várhatunk a meccstől ?

Palánk alatt egyértelműen török fölényt . Erőszakos védekezést nagy iramot .
Ez a Zalgiris majd otthon mutatja meg mennyire erős . A rohanást nem fogják bírni és a palánk alatt a minőség fel fogja őrölni az energiáikat .
Amennyire lehet igyekeznek majd helyt állni de a minőség , a hosszabb erősebb cseresor a hazai pálya mind mind az Anadolu győzelmét vetítik előre kb 10-13 ponttal .
A -8.5 pontos győzelem jó választásnak ígérkezik erre a meccsre és 1.9 X es kifizetést ér !!!

Crvena Zvezda – Valencia :

Fogatlan és kivénhedt oroszlán lelkesedésével küzd a szerb csapat amikor házon kívül kell fellépnie . Amikor viszont 20.000 es teltháza előtt pattogtat akkor olyan érzése van az embernek hogy akár az NBA regnáló bajnokát is megverné -és a Zvezda még jobb csapat is mint az Alba Berlin – .
Szoros meccset vártunk a litvániában a Neptunas ellen és hát meg is kapták a rácok csak nem úgy ahogy arra számítottak . A litván mesterlövészek a meccs első félidejében mattolták a szerb óriásokat triplavonalról . Utána már hiába erőlködtek Marjanovicék , végül két pontos zakóba csúsztak bele .
Az óriás Boban , a remeklő Williams és Blazic agresszívitásának köszönthetően leverték a Galatat úgyhogy a felemás rajt után jöhetnek is a denevéresek .

A Valencia a spanyol kosárlabdázás gyöngyszeme volt pár még az előző szezonban , csakhogy a Barca jött és elcsábította Justin Doellmant , na kérem ezt mai napig nem heverte ki a Valencia .
Harangody és Van Rossom húzza vonja a szekerüket de olyan pechesek hogy két baromi nehéz meccsel kellett kezdeniük a csoportban .
A Galatanál játszani nem leányálom , és a vége felé volt egy két bírói baki ami még inkább depibe sodorta a hős hispánokat , elvéreztek 7 ponttal ami azért vállaljható kategória .
Az Oly-tól kikaptak odahaza egy szoros meccsen , szóval a kezdeti nehézségeket a mai mérkőzés csak fokozni tudja .

Mit várhatunk a meccstől ?

Pokoli hangulatot , és azt hogy a meccs nem 0-0 ról hanem 7-0 ról kezdődik . Legalább ekkora lélektani előnyt nyújt a hazai pálya a szerbeknek . Ha sikerül eltávolítani Marjanovicot a palánk közeléből -kierőszakolt személyik , vagy testi erő által -akkor lesz esélyük egy tökös , szoros meccsre . Arról nem is beszélve ha a hármasaik is ülnek , a játék ezen részében jobbnak érzem a spanyolokat .
A Zvezda ha észnél van és levonta a tanulságot a Neptunas elleni meccsből akkor fel lesz készülve a triplákra .
Összességében ha hazai pályán nem nyer a Szerb csapat abból még baj is lehet .
Közönségük felfogása szerint mindenkit meg kell verniük odahaza és ehhez a játékosok is úgy állnak hozzá !
Zvezda győzelem 1.85 ért jó választás lehet a meccsre . Buliszelvényen -6.5 ös győzelmet is bevállalhatunk 3.1 ért .

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik