Hírek

Wolfsburgi siker, gólváltás Szardínián!

Ma egy német kupameccs mellett a Seria A-ban is láttunk egy jó kis tippet...

Cagliari-Milan

Honvéd-Ferencváros

Inter-Sampdoria

Wolfsburg-Heidenheim (0-1) 1! +2,5!

A német kupa második körét a házigazda éli túl: szerintünk akár sima sikert is arathatnak a farkasok…
A Bundesligában eddig remekelnek Dieter Hecking fiai: a zöldek már a 3. helyen állomásoznak, a Volkswagen Arénában még veretlenek (4-1-0), és összességében is jól teljesítenek: 5-2-2-es soruk kifejezetten jónak számít. A forma lenyűgöző, négy sikert arattak zsinórban a bajnokságban, legutóbb az ugyancsak élcsapatnak számító Mainz esett Naldóék áldozatául. A remeklésben nagy szerepet játszik, hogy az alapcsapat összeállt, és komolyabb sérülés sem nehezítette Gustavo Luizék felkészülését. Olicék jól bírják a többfrontos küzdelmet: az EL-ben is továbbjutást érő pozícióból várhatják a folytatást.
A Heindheim újonc a második vonalban, és eddig bizony nem vallottak szégyent Frank Schmidt fiai. A pirosak 11 fordulót követően az előkelő 6. helyen tanyáznak, pontjaik zömét viszont odahaza gyűjtötték Schnattererék, vendégmérlegük 0-2-3 (4-9). A gárda sorsolása kimondottan nehéz mostanság, három rangadón vannak túl és a hétvégén is kemény ütközet vár a társulatra. A kemény sorozatnak is betudható a megtorpanás, immár három mérkőzés óta nem tudnak nyerni Wittekék… Vannak fontos hiányzók a vendégeknél, Grimaldi és Mayer sérülése komoly érvégés a csatársor számára…
A kupában már egyszer összefutott a két alakulat, akkor a zöldek sima 3-0-ás sikert arattak. Az az érzésünk, hogy a farkasok nem hibáznak, magabiztos játékkal verik el a vendégeket. A végén lehet közte kettő, és jó eséllyel összejön három találat is…

Cagliari-Milan Mindkét fél betalál: IGEN!

Mit is várhatnánk a liga két, leginkább a támadófocit preferáló edzőjének meccsétől? Gólváltást, természetesen…
A szárdok hektikusan kezdték a szezont, igaz, erre volt is sansz előre, hiszen Zdenek Zeman ült le a kispadra. A rutinos szakember a támadófoci elkötelezett híve, más kérdés, hogy korábbi állomáshelyein mostanság a védekezés kárára ment az előrejáték… A piros-kékek kerete egy hangyányit mintha gyengült is volna a nyáron, így a klubvezetés elsődleges célja az élvonalbeli tagság megtartása volt. Nos, a gárda rajtja döcögősre sikeredett, 8 fordulót követően 8 egységgel a középmezőny hátsó felében tanyázik. És egy érdekesség: a San Eliában még nem tudtak nyerni Ekdalék, egyszer remiztek, kétszer megégtek. Viszont idegenben, ott már lényegesen eredményesebbek a szigetlakók. Az Internek és az Empolinak is egy négyest gurítottak, ezek a pontok és gólok bizony kellenek is a célok eléréséhez. A hazai környezetben megvívott ütközetekben is mindig betaláltak Sauék – igaz, ez a Torino és az Atalanta ellen nem ért pontot, a Samp ellen viszont mindössze egyet. 13-11 a gárda gólaránya. A keretben Conti már huzamosabb ideje sérült, más alapember nem hiányzik.
A Milan Inzaghi vezetésével 15 pontig jutott, és idegenben veretlen (2-2-0). A piros-feketék 17-szer voltak eddig eredményesek, igaz, 11-szer kapituláltak is már. A forma nem rossz Hondáéknál, egyetlen vereségüket még szeptember közepén szenvedték el. Azóta 5 ütközet veretlenül, bár a Cesena és az Empoli ellen azért illett volna nyerniük Torreséknek. A hétvégén a violák látogattak a San Siróba, és hiába vezettek sokáig De Jongék, a végén egy pontot csak elvittek a firenzeiek. Inzaghi mesterrel valóban élvezhetőbb lett a milánóiak támadójátéka, viszont a hátsó alakzat még nem állt össze. Ilicsics vasárnapi találata a legjobb példa erre: a Fiorentina légiósa vezetgette a labdát, senki nem támadta meg, Alexék behátráltak – így a támadó 22-ről simán kilőtte a bal alsót… A Milanban ezúttal sem bevethető Montolivo, rajta kívül szinte teljes lesz az utazókeret. A csatársorban elképzelhető változás, vasárnap Torres és Pazzini padozott, a spanyol viszont ezúttal ott lehet a kezdőben.
Jó kis csörtét várunk ma este Szardínia szigetén. A Milan csapata erősebb, ám szerintünk a gólokban jobban lehet bízni. Mindkét fél betalál, mi erre voksolunk!

Olvasói sztorik