Hírek

NAC és Chelsea-gólok!

Ma kupázunk egyet Hollandiában és Angliában!

Sassuolo-Empoli

Fulham-Derby

Liverpool-Swansea

Fortuna Sittard-NAC Breda 2!

A holland kupában a közelmúltban edzőt váltott vendégek sikerét várjuk.
A Fortuna Sittard alaposan meggyengült a nyáron, és ez bizony tisztán látszik a társulat teljesítményén. A sárga-zöldek az utolsók a második vonalban, 11 fellépésen mindössze 7 egységet húztak be, azt is mind idegenben! A Trendwork Arénában még csak gólt sem szereztek Voornék. A forma pocsék, legutóbb a Den Bosch is legyűrte Peter van Vossen együttesét.
A kupa első körében sem kápráztatta el drukkereit a brigád: egy kiscsapat ellen csak hosszabbítás után sikerült kivívni a továbbjutást. A Fortuna helyzetét nehezíti, hogy két támadója is sérüléssel küzd, szerepeltetésükre elenyésző az esély…
A NAC az élvonalban szerepel, és a sárga-feketék mindent megtesznek azért, hogy ez jövőre is így legyen. A bredaiak rosszul kezdték a bajnokságot, Gudelj mestert ki is rúgták az eredménytelenség miatt, a helyére érkezett Eric Hellemons, és a trénerrel máris megszakadt a pocsék széria: két iksz jött össze az elmúlt hetekben, amely elnézve a korábbi produktumot, mindenképpen fejlődést jelent.
A NAC egyelőre osztályozós helyen állomásozik, idegenben 1-1-3-as szerény sort produkálva. A védelme tragikus, 10 meccsen 25-ször kapituláltak már a bradaiak. A legutóbbi bajnokihoz képest több változás is várható a kezdőben, egy kezdő középpályás és egy fontos csatár ugyanis letöltötte eltiltását, egy másik támadó viszont még sérült.
1999 óta négyszer találkoztak egymással a csapatok, és mindannyiszor a NAC ünnepelhetett. Ezúttal sem várunk meglepetést, az az érzésünk, hogy a bredaiak lépnek a következő körbe. Tippünk tehát: 2-es!

Shrewsbury Town-Chelsea +2.5!

A Ligakupa nem prioritás Mourinho mester csapatának, ám azért felforgatott összeállításban is gólgazdag meccsen lépnek tovább a londoniak…
Nagyszerűen teljesítenek a negyedik vonalban a sárga-kékek: a gárda az előkelő 4. helyről várja a folytatást, a Greenhous Meadow-n elképesztő szériát futnak Akpa Akproék: 7-1-0-ás sorukhoz 19-3-as gólarány párosul. Micky Mellon fiai négy nyertes bajnokival a hátuk mögött érkeznek a mai ütközetre. A Leicester és a Norwich már a Town áldozatául esett ebben a kiírásban, úgyhogy fogadkoznak is a hazaiak: meg akarják nehezíteni a londoni sztárcsapat dolgát!
A forma és a hazai pálya előnye tehát mindenképpen a Shrewsbury mellett szól, no és amint arról az internetes források beszámoltak, a menedzser erős csapatot vezényel pályára. A Collins-Mangan támadósor kezdhet, de bevetésre vár az egyre jobb formát mutató Akpa-Akpro is. A gárdára amúgy is a lendületes támadójáték a jellemző, az esélyesség nem az ő vállukat nyomja, úgyhogy felvállalhatják a nyílt meccset a Chelsea ellenében.
Ez viszont akár önveszélyes történetté is alakíthatja a Premier League listavezetőjének vendégjátékát. A londoniak eddig remekül teljesítenek mind a bajnokságban, mind pedig a BL-ben. Veretlenek mindkét kiírásban, Mourinho mester fiai a bajnokságban 9 mérkőzésen 24 találatot jegyeztek. A Ligakupa nyilván nem tartozik az extra prioritások közé, ez meg is látszik majd a kezdőcsapaton, ugyanakkor a londoniak kerete annyira bő, hogy a tarcsi is komoly minőséget képvisel. A hétvégi, Manchester United elleni kezdőt szinte teljesen lecseréli majd a portugál szakember, így lehetőséget kaphat majd több fiatal is, például Salah vagy éppen Ake is.
A Boltont ejtette ki eddig a sorozatban a londoni sztárcsapat, akkor 2-1-re nyertek a kékek a Stamford Bridge-en. Most is a fővárosiak továbbjutását várjuk, ám inkább a találatokban látunk fantáziát. A kiscsapat nagy menetelése véget ér, ám a házigazda igyekszik majd megnehezíteni neves ellenfele életét. Összehoznak három gólt a felek, ebben érezzük leginkább az erőt!

Olvasói sztorik