Hírek

Svéd bajnokság: gólok és kettes!

A svéd második vonalban fokozódik a feszültség...

QPR-Aston Villa

Sirius-Sundvall

Nancy-Le Havre

Jönköping Sodra-Östers +2.5!

A hajrájához közeledik a svéd második vonalban is a pontvadászat, és ezen ütközet bizony a vendégek számára fontosabb… Gólokra megyünk rá!
A Jönköping 51 ponttal a 4. a tabellán, előbbre nem tud lépni, így a feljutásról lemaradt a társulat. Az egyik legjobb támadósorral rendelkezik a ligában, 57-34-es a gólaránya, hazai környezetben pedig masszív: 9-2-3-as a sora, ehhez 37-17-es találati mutató társul. Olssonék formája lenyűgöző, augusztus közepe óta nem kaptak ki, legutóbbi nyolc bajnokijuk közül hetet behúztak a zöldek. Mindössze kétszer fordult elő, hogy nem találtak be saját közönségük előtt…
A vendégek menekülnek a kiesés és az osztályozó elől, eddig nem állnak nyerésre, ugyanis a 13., play off pozícióban tanyáznak 31 ponttal. A helyzetük nem reménytelen, ugyanis három rivális is lőtávolon belül állomásozik. Eddig idegenben nem brillíroztak a fiúk (2-7-5), és a formájuk is gyenge: hét bajnokiból csak egyet nyertek meg – nem is csoda, hogy a veszélyes zónába süllyedtek. Az egyik támadójuk eltiltott lesz, a hatgólos csatár bizony hiányzik majd, az már egyszer biztos.
A pontot ezúttal a vendégeknek fontosabbak, hiszen még van esély az osztályozó megúszására. Motivációs probléma nem lesz, és szerintünk óvatosság sem! A felek nekirontanak egymásnak, és ebből összejöhet 3 találat. Mi ezt az opciót favorizáljuk…

Sirius-Sundsvall 2!

Már csak két forduló van hátra a bajnokságból: a tét egyértelműen a feljutásra hajtó vendégeknek nagyobb. A házigazda a 6. 40 egységgel, lényegében nem javíthat és ronthat pozícióján. Otthon gyenge (3-7-4), viszont nincs rossz passzban a társulat: két nyertes bajnokiból érkezik a mai csatára. A vendégek 51 ponttal a 3., osztályozós helyről várták a játéknapot, ám ha ma nyernek, előzhetnek, és összejöhet a feljutás (az utolsó fordulóban könnyű mérkőzés vár a kékekre, ráadásul otthon). A forma biztató, három ütközetben 9 pontot húztak be a közelmúltban. A keret teljes lesz, az Eklund-Pa Dibba támadósor – amely már 27 találatnál jár – bevetésre készen áll. Júniusban nagy meglepetésre a Sirius nyerni tudott fordított felállásban. Most azonban nem jön össze a pontszerzés Síriusnak, szerintünk a motiváltabb vendégek kifosztják a vendéglátót. Tippünk tehát 2-es!

Olvasói sztorik