Hírek

Olasz történetek…

A Chievóál az új edzőben, a San Paolóban pedig a gólokban bízunk...

Debrecen-Ferencváros

Haladás-Győr

Manchester United-Chelsea

Chievo-Genoa 1x!

A Chievonál új edző dolgozik, a genoaiak középpályás sora lyukas lesz. Egy pont legalább otthon marad…
A Roma elleni vereség után bekövetkezett, amit oly sokan vártak Veronában: Corini mesternek megköszönték a munkát, helyére Rolando Maran ült le. Az ambiciózus szakember nagy örömmel mondott igent a megkeresésre, és első nyilatkozatában nyomban aláhúzta: a keretben több van annál, mint amit eddig produkált a társulat.
Ami azért valljuk be férfiasan, nem nagy szó. A sárga-kékek 7 mérkőzésen 4 egységet gyűjtve a 18., kieső helyen tanyáznak, otthon még nyeretlenek, a Juvétől és a Parmatól kikaptak, az Empolival remiztek. Egyetlen sikerüket nagy meglepetésre Nápolyban aratták, de még a 2. játéknapon. Maxi Lopezék a legutóbbi két fordulóban túráztak, kikaptak előbb a Milantól majd a Rómától – ez vezetett végül Corini lemondásához. Izcoék gyenge játékkal rukkoltak elő, helyzetet is alig-alig tudtak kialakítani az ellenfelek kapuja előtt. Érett a váltás, finoman fogalmazva is… A keretben Botta és Izco sérült, a két középpályás közül utóbbi hiánya érzékeny veszteség.
A Genoa a középmezőnyben állomásozik, Gasberini együttese eddig viszonylag kiszámíthatóan teljesít. A piros-kékeknek 9 pontjuk van (2-3-2), érdekes, hogy idegenben eredményesebbek Matriék: a túrákon még veretlenek, 1-2-0-ás a soruk. Firenzében és Veronában remiztek, Parmában győztek. Pinilláék formája nem rossz, a győztes parmai kirándulás után viszont illett volna nyerni odahaza az Empoli ellenében (1-1). A keretben vannak fontos hiányzók, Sturaro és Rincon biztosan nem lehet ott a mai meccsen, és Kucka sem teljesen egészséges. Három meghatározó középpályás kiesése azért komoly problémát jelenthet…
A Marc Antonio Bentegodiban az idén már egyszer kikapott a Genoa… Az előző kiírásban 2-1-re nyertek a sárgák. Most is azt gondoljuk, hogy a házigazda nem marad pont nélkül. Szerintünk 1x-ben elmegy e történet…

Napoli-Verona +2.5!

Az olasz élvonalban már a 8. fordulót rendezik, és két középcsapat találkozik egymással a San Paolóban. A hazaiakra nézve degradáló a jelző, ugyanis Rafa Benitz legénységétől azért lényegesen jobb teljesítményt vár el a közvélemény. Callejonék 11 egységig jutottak, otthon 1-1-1-es szerény mérleget produkálva. Kikaptak a Chievótól, remiztek a Palermóval, csak a Torinót győzték le. A múlt héten 2-2-őt játszottak az Internél, hétközben kikaptak EL-meccsen a Young Boysnál. A spanyol mester alatt rendesen mocorog a kispad, muszáj most már tapadniuk az élmezőnyre. A védelemből Britos, a középpályáról Gargano hiányzik majd sérülés miatt, viszont Zuniga visszatérhet.
A Hellas a 8., ugyanúgy 11 pontja van a sárga-kékeknek, idegenben 1-1-1-es mérleget összehozva. Andrea Mandorlini alakulata nyert Torinóban, ikszelt Bergamóban, kikapott Rómában. A túrákon eddig visszafogott volt a gárda támadójátéka, mindössze egy találatot jegyeznek távol Veronától. A forma mostanság szeszélyes Toniéknál, a Cagliarit a hajrában legyűrték, aztán a Milantól simán kikaptak. A vereség extra áldozattal is járt, a védelem oszlopa, Parquez ugyanis pirosat kapott, így eltiltását tölti majd. A középpályán is lesznek hiányzók, Christodoulopoulos és Obbiadi, két alapember sérült.
A Hellasnak nagyon nem megy a San Paolóban, tíz éve még pontot sem szereztek itt a sárga-kékek. A meccs hazai-gyanús, ám a találatokban nagyobb értéket látunk. Szerintünk könnyen jöhet a +2.5-ös opció – mi ezt favorizáljuk!

Olvasói sztorik