Hírek

Dortmundi feltámadás, gólváltás a “Klasszikuson”

Ma a Bundesligában és a La Ligában időztünk el egy kicsit...

Real Madrid-Barcelona

West Ham-Manchester City

Sampdoria-Roma

Dortmund-Hannover (0-1) 1! +2,5!

Kettővel is verheti az idegenben harmat gyenge Hannovert a Dortmund!
Középcsapatok csatáznak ma a pontokért a Signal Iduna Parkban. A sárga-feketék a játéknap előtt mindössze a 14. pozícióban tanyáztak, 8 meccsen gyűjtött 7 pontjukkal. Otthon 1-1-2-es mérleget hoztak össze, csak a Freiburgot verték saját stadionjukban, a Bundesligában mutatott formájuk pedig borzalmas: legutóbbi öt fellépésükön mindössze egy iksz jött össze – a múlt hétvégén Kölnben kapituláltak Reausék. A BL-ben ezzel szemben a szebbik arcát mutatja a Klopp legénység: három mérkőzés után száz százalékosak a csoportjukban, a héten a Galatát futballozták le Isztambulnak (0-4).
A bajnokság eleje óta páratlan sérüléshullám sújtotta a dortmundiakat, volt, hogy a fél kezdőcsapat kidőlt a sorból. A helyzet most már sokkal jobb, már csak Blaszczykowski, Sahin és Schmelzer neve szerepel a maródiak listáján.
A Hannover hozza évek óta szokásos formáját: otthon jól mennek, idegenben viszont gyatrán teljesítenek. Az idei kiírásban eddig 10 egységig jutottak, ebből hazai környezetben 9-et kasszíroztak, vendégségben egy iksz és három zakó áll a társulat neve mellett. A pontszerzés Mainzban jött össze, de még augusztusban. A forma mostanság kifejezetten gyenge, hiszen két túra után otthon is megégtek Joseluék: a múlt hétvégén a Gladbach hozta el simán tőlük a három pontot (0-3). Tayfun Korkut vezetőedzőnek is lesznek hiányzói, egy alapvédő és egy alapközéppályás sérült, őket nehéz lesz pótolni.
Az elmúlt esztendőkben rendre gólgazdag mérkőzéseken nyertek Dortmundban a hazaiak, pontot legutóbb hat éve szerzett a bordó együttes. Ma szerintünk a házigazda visszatér a helyes útra, és végre a BL-ben mutatott formáját hozza. Meggyőződésünk, hogy Immobiléék megnyerik az ütközetet, sőt, a végén legalább kettő lesz közte. Tippünk hendis H és +2,5!

Real Madrid-Barcelona Mindkét fél betalál: IGEN! 1 (x)!

Az El Classicon gólváltást, és titkon hazai sikert várunk…
A Real remek formában van, sorra nyeri a tétmeccseket a BL-ben és a bajnokságban egyaránt. Benzemáék még nem remiztek a La Ligában, feljöttek a 3. pozícióba 18 ponttal (6-0-2). Otthon a városi rivális tréfálta meg Marceloékat, ezen kívül sima, azaz hendis sikereket arattak. A forma pazar, a hétközi kupameccsen a Liverpoolt verték Ronaldoék simán az Anfielden. A keretben Ramos felépült, ott lehet a rangadón, Jese és Bale sérült.
A Barca produkciójára sem lehet panasz, a bajnokságban veretlenül áll az élen, 22 egységéből 10-et túrázott össze (Malagán remizett). És Rakiticék még gól sem kaptak 8 forduló alatt! A BL-ben Messiék is sikerrel vették a hétközi akadályt (Ajax 3-1), kellett is a három pont, ugyanis néhány hete Párizsban kikaptak Iniestáék. A sérültek listáján Adriano, Douglas és Busquets neve szerepel, utóbbi szerepeltetésére van némi esély.
Az elmúlt években rendre jött a gólváltás a “Klasszikuson”, és az az érzésünk, hogy ma sem lesz ez másként, Rodriguezék beveszik a katalánok kapuját. A forma mindkét oldalon nagyszerű, ám a Bernabeuban azért a királyiakat tartjuk esélyesebbnek…

Olvasói sztorik