Hírek

Francia hazaiak és egy kosár!

Ma két focitipp mellett Ninno mester kosarazott is egy kicsit....

Werder Bremen-Köln

Toulouse-Lens

Újpest-Nyíregyháza

Toulouse-Lens 1!

A tartalékos újonc alig ha ma kezdi meg a felzárkózást…
A francia élvonalban a 11. játéknapot rendezik a hétvégén. A Toulouse klasszikus középcsapatként teszi a dolgát, képes pozitív és negatív meglepetésekre is. Egész jó passzban voltak, sőt, vannak a lila-fehérek, hiszen a Rennes-t idegenben verték, aztán otthon remiztek a bajnokkal, nyertek a St. Etienne stadionjában, legutóbb viszont kapituláltak Marseille-ben. Ebből a négy csatából 7 egységgel kikeveredni, no azért az megsüvegelendő teljesítmény.
Jelenleg a 9. pozíciót foglalják el 14 egységgel, otthon még őrzik veretlenségüket (2-2-0), igaz, legutóbbi két fellépésükön nem tudtak nyerni. Casanova mester kerete még mindig nem lesz teljes, ugyanis egy bekk és egy középpályás huzamosabb ideje sérült.
A Lens újonc a ligában, és eddig bizony még sem sikerült megszoknia az élvonal klímáját. A piros-sárgák a sereghajtók a mezőnyben, 8 pontjuk van, otthon és idegenben egyaránt 1-1-3-as a mérlegük. A gyenge rajtot követően augusztus végén két meccset nyertek meg Coulibalyék, azóta viszont nem örülhettek három pontnak. A legutóbbi öt fordulóban csak egy pont jött össze, a gólarány siralmas: 2-8! Egy akciógól több mint hét óra alatt… Antoine Kombouare vezetőedző nincs és nem is volt könnyű helyzetben, hiszen sérülések és eltiltások miatt szinte még nem is tudta pályára küldeni a legjobb összeállításában együttesét.
A múlt héten eltiltott bekk most visszatér, viszont a párizsiak ellen kiállított középpályás és védő ezúttal hiányzik majd. Sérült nincs a csapatnál.
A Toulouse képes a meglepetésre, ám a gyengécske újoncnál szerintünk jobbak a lilák. A vendégnél megint alapemberek hiányoznak majd, őket pedig nehéz pótolni a szűkös keretből. Az az érzésünk, hogy a házigazda nem hibázik, és behúzza a három pontot. Tippünk: 1-es!

Sochaux – Laval 1!

A 7. fogadja a 11. helyen állót a 12. fordulóban. Az élvonalból visszacsúszott hazaiak borzalmasan kezdték a másodosztályt, azonban a legutóbbi 5 fordulóban már 3-2-0 sort hoztak össze, így szépen kúsznak fel a tabellán. Az előző körben simán verték idegenben 4-1-re a Chateauroux együttesét. A Laval tavaly 42 ponttal megúszta a kiesést és mivel keretét nyáron nem sikerült komolyan megerősíteni, idén sem lehetnek nagyobb céljaik, mint a vonal felett végezni. Rengeteget remiznek: 2 győzelmük és 1 vereségük mellett már 8 döntetlen szerepel, idegenben 1-3-1 sort tudnak felmutatni. A Sochaux kerete a kiesés egyértelmű következményeként meggyengült, de még így is az egyik legjobb a francia másodosztályban, míg a Laval ennél lényegesen szerényebb játékosállományt tud felmutatni. Érdemes lehet egy bátrabb szelvényen a hazait játszani!

Zalgiris Kaunas -Nizsnij Novgorod :

Az Euroliga mezőnyének patinás tagja a litván zászlóshajó akik mostanában nyugdíjasklubként híresülnek el . Arról hogy ide járnak levezetni a kivénhedt litván sztárok . Na de ettől még nem kell lebecsülni őket , még akkor sem ha olyan a feelingünk van őket nézve mintha az Expandebels sztárjait látnánk . Öregek de odateszik magukat rendesen ! Nem annyira öregecske már ez a társaság mint az előző szezonban , távoztak páran és jöttek új arcok is .

A Litván orosz barátság mint olyan , pont annyira van mint palesztin -izraeli , vagy északír -angol hogy közelebbi példákat fel se hozzak !

A Litvánok egy mélyen maguk alatt teljesítő Real Madridtól kaptak ki . Méghozzá úgy hogy emelt fővel térhettek haza Kaunasba hiszen 9 ponttal kikapni a Realtól ráadásul madridban egyáltalán nem ciki senkinek !
A Novgorod hazai pályán verte az újonc Sassarit mindössze két ponttal . Nagyon jó ez a Szardíniai kis csapat akiket lassan már Európa nagyjai közt kell említenünk !

Az a nagy baj ebben a csoportban hogy a Real Madrid kiemelkedik belőle .A Sassari , a Zalgiris , az Anadolu , a Kazany és a Novgorod kőkeményen meg kell harcoljon a még kiadó 3 hely valamelyikéért !

A Litvánok kicsit fiatalítottak ugyan , jöttek új arcok köztük pl. Anderson az NBA ből .Ez nagy megtiszteltetés mert litvániában nem divat sehonnai bitang túlfizetett légiósokat bevetni a hazai fiatal tehetségek helyett .
Songailat pedig a nagy rivális Rytas tól sikerült elhozniuk .
Sarunas Jasikevicius az egyik legnagyobb litván legenda immáron segédedzőként segíti a Kaunasi csapatot , vezér volt a pályán és most kitanulhatja az szellemi irányítás rejtelmeit is . Az egészen biztos hogy jelenléte és tapasztalata már sokkal többet ér mintha aktív játékosként szórná a tripláit .

A Novgorod kiszámíthatatlanban nyomul , három amerikai légiósa csak álca mert átlátunk ám a szitán és tudjuk hogy Rochestie Taylor dettó a tengeren túlról jött . Látni rajta mert nem igazán szereti továbbadni a labdát viszont bőséges önbizalommal rendelkezik .
Tehát kreatív amcsik és fegyelmezett oroszok akik rettentően tudnak ritmust váltani és másodpercek alatt jutnak el egyik gyűrűtől a másikig .

Mit várhatunk a mai meccstől ?

A Zalgiris aréna csodaszép 16.000 es teltházát , és határozott litván győzelmet .
-4.5 el litván győzelmet várok 1.9 ért . A litvánok teljesen tisztában vannak képességeikkel . Túl vannak a csoportkör legnehezebb meccsén -egy idegenbeli Real meccsen , amit sikeresen megúsztak nagy zakó nélkül – tehát már csak könnyebbek jönnek !
Hazai pályán képesek lehetnek kis szerencsével megverni mindenkit . Most mutatkozik be az új Zalgiris először az euroligában hazai pályán , tehát minden adott egy jó hangulatú meccshez és győzelemhez !
6-10 pont között várom a litván győzelmet – 4.75 ért – de feltétlenül -4.5 el .

Olvasói sztorik