Hírek

PSV, Steaua, két erős hazai, és két kosár!

Ma a második számú európai kupasorozatban mélyültünk el egy kicsit... És Ninno mester is kielemzett két kosármeccset!

Standard Liege-Sevilla

Krasnodar-Wolfsburg

Young Boys-Napoli

PSV-Panathinaikos 1!

Az E-csoportban két forduló után a Dinamo Moszkva vezet, második az Estoril 3, harmadik a PSV ugyancsak 3 ponttal, 4. a görög együttes, amely még nem szerzett egységet. A hazai gárda jól szerepel a bajnokságban, Cocu mester fiai négypontos előnnyel várják a folytatást. Hazai környezetben hibátlanok (5-0-0), a Phillips Stadionban a hétvégén az AZ adta meg magát (3-0). Mahrenék gólaránya odahaza 18-1 – azért ez dicséretes, mind a védelemre, mind pedig a támadószekcióra nézve. Az EL-ben a portugálokat szűken verték a piros-fehér-feketék, Moszkvában a ráadásban kapituláltak. A forma és a hazai pálya előnye mindenképpen a PSV mellett szó. A Pana csak árnyéka korábbi önmagának, a zöldek a bajnokságban sem remekelnek: a görög futballt elérte a válság, a sztárklubok is kénytelenek voltak alkalmazkodni a megváltozott gazdasági környezethez. Yannis Anastasiou alakulata jelenleg mindössze az 6. a bajnokságban, 1-1-1-es sebezhető idegenbeli mérleggel. A hétvégén az OFI Kréta nyert Athénban. Az EL-ben eddig kétszer égtek a fiúk, otthon az oroszoktól, idegenben a luzitánoktól kaptak ki. Marcus Berg, az együttes legjobb támadója sérült… Azt gondoljuk, hogy a görög társulat csak árnyéka korábbi önmagának, a PSV jó passzban van, és behúzza a továbbjutás szempontjából oly fontos három pontot. Tippünk tehát: 1-es!

Steaua Bukarest-Rio Ave 1! (0-1) 1!

A román bajnok drámai körülmények között csúszott le a BL-ről, és ha már a második számú sorozatba kerültek, ott igyekeznek minél tovább jutni Constantin Galca fiai. A bajnokságban 11 fordulót követően 9-1-1-es mérleggel a tabella első helyén állnak, egyetlen vereségüket még augusztusban szenvedték el, két győztes bajnokival a hátuk mögött érkeznek az ütközetre. Az EL-ben a J-csoportba nyertek besorolást Keserűék, az Aalborgot péppé verték, Kijevben kikaptak. Rusescuéknál szinte teljes a keret, Tanase, a gárda középpályása is már bevethető. A Rio Ave tipikus kiscsapat, szerény lehetőségekkel, takarékos költségvetéssel, és luzitán klubhoz híven, sok-sok brazil légióssal. Pedro Martins vezetőedző alakulata nem kezdte rosszul a szezont, 7 fordulót követően 11 egységgel az élmezőnyhöz tartozik. A formája viszont tragikus, a három nyertes meccset négy nyeretlen fellépés követte, sovány vigasz, hogy a kupában legalább továbbléptek egy alacsonyabb osztályú alakulattal szemben. Az EL-ben eddig nem termett babér Wakasoéknak, a Kijevtől otthon, az Aalborgtól idegenben kaptak ki. Gólt még nem szereztek. A két alakulat közül egyértelműen a románokat tartjuk esélyesebbnek, hazai környezetben behúzzák a meccset a piros-kékek, és így kellemes pozícióból várhatják majd a folytatást. Tippünk 1-es, a bátrabbak hendivel is megtolhatják a H-t!

Armani Milano -Barcelona :

Szűk vereségből érkező fogadja az épp hogy nyerőt a C csoport egyik legpikánsabb meccsén !
3 ponttal kapott ki a nagyon megerősödött Fenertől az olasz csapat , a katalánok pedig nyögvenyelősen nyertek a Bayern München ellen .

Az új szerzemények sikeresen mutatkoztak be a Barca oldalán , az öltönyösöknél inkább a veteránok tolták a szekeret az új srácok szerényebben mutatták meg magukat de mindenképpen biztató jeleneteket láthattunk a csapatjátékra nézve .

Sok pontos meccsnek néz ki ez a mai összecsapás , rohanást és rendezetlen védelem elleni gyors támadásokat preferáló olaszok és ilyen tempóra váltó katalánok futnak egymásnak .

Pár szezonnal ezelőtt a Barca az extra passzokig kijátszott türelmes passzolgatásáról , réskereséséről volt elhíresülve de a fiatalítás jegyében érkezett új arcok már képesek magasabb fordulatszámon pörögni .
Doelmann és Pleis Tibi érkezésével még erősebb lett a katalán csapat a palánk alatti harcokban Tomic pedig meccsről meccsre hozza azt amit várnak tőle , elképesztő kiegyensúlyozott a horvát de persze csak támadásban . A védekezés még mindig hagy kívánnivalókat maga után .
Hogy végül is a szerencsefaktor vagy a hazai pálya előnye hozta meg a szűk két pontos győzelmet a Barcának azt ki-ki döntse el maga .
Egy tanulsága viszont egészen biztosan volt a Bayern elleni meccsnek , mégpedig hogy a katalánok ha belecsúsznak a rohanásba akkor abból igen rosszul is kijöhetnek . A németek nagyon gyorsak labda nélkül és labdával is , sok mozgás nagy rotáció , ütközés és a nincs könnyű kosár elve nem igazán tetszett a Barcának .

Az öltönyösök szintén erre a gyorsaságra apellálnak .Centerben kicsit gyengék ugyan de az óriások igen hatékonyak dúrnak utat a lendületből érkezőknek ! Ez pedig kérem egy gólpassz értékű cselekedet !!!
Hármasok hatékonyságában szintén jól állnak az olaszok és ne feledjük a hangulatot a Milano arénában . Telt ház előtt nyomják a meccseiket és most mutatkozik be az új csapat Euroliga szereplésen először saját közönsége előtt !

Mit várhatunk ettől a meccstől ?

Egy szoros sok pontos meccset ami 1-5 ponton belül fog eldőlni !
Ott van még ez a sokszor emlegetett Kleiza faktor is . Ha egyik meccsen 5-7 pontot dob akkor a következőn odapakolja magát a hisztis litván hős és összekapar 12-15 öt .
A Barcánál Pleis Tibi adhat extra lökést a csapatnak , 7-12 pont elvárható a magyar -némettől .
Legalább 150 pont a meccsen 1.55 ért és 1-5 pontos győzelem 2. …. ért a tuti erre a meccsre .

Bayern München -Panathinaikos :

Már megint megújult a PANA és persze megint erősödött a Bayern .
A német kosárlabda évről évre erősebb lesz , stabil anyagi háttér jobbnál jobb edzők és jó marketing teszi egyre vonzóbbá ezt a sportágat a germánoknál .
A derék hellásziak pedig a kiismerhetetlenség útjára léptek . Amióta azt a Milano elleni meccset elbundázta hazai pályán a Panathinaikos és elküldték Obradovicot sőt a csapat 90% át -csak Diamatidis és Tsatsaris maradt hírmondónak – csak keresik önmagukat . Nem jó dolog mostanában Pana szurkolónak lenni !!!!

Gyors atletikus csapat ez a Bayern , nem szívbajosak , bátran lőnek a pálya minden szegletéről .A Pana is sokkal bátrabban támad és nem szán olyan sok energiát a védekezésre mint az előző szezonban .
Aki pedig ugráló mamutot akar látni annak ebbe meccsbe bele kell néznie ! John Bryant ez a vidám mamut , elképesztő fizikum , finom kezek széles vállak és egy mamut fürgesége találkozik , csak ez a manus még ugrál is .
Érdekes lesz a párharc Esteban Batistaval hogy mi sül ki az óriások találkozásából az sorsdöntő kérdés lesz . Bryant az az óriás aki képes kicammogni a triplavonalra és ha szabadon van akkor be is tudja dobni .
Szóval ezt az embert kísérni kell ám rendesen !

A Panathinaikos eddig eredményes és könyörtelen védekezéséről volt híres , Lasme távozásával viszont jócskán meggyengültek a játék ezen aspektusában . Eddig nagyon hatékonyan terelték le az alapvonalig a labdás embereket kiszorított kényelmetlen dobóhelyzetbe hozva őket és így rossz dobásokba hajszolva de az Ivanovic éra alatti pár meccsükön ezen játékelem tudatos alkalmazását még nem láthattuk .

Dusko Ivanovic személyében olyan edzőt vittek a PANA -hoz aki elkötelezett a fiatalság iránt . Lehet vele hosszú távon tervezni , csapatot fog építeni -már ha hagyják – . A reális célja ennek a szép múltú csapatnak most a Top 16 ba jutás . Ha ez megvan és továbbsurrannak a csoportból már elégedettek lehetnek .

Mit várhatunk ettől a meccstől ?

Sok sok Bayern München szurkolót pokoli hangulatot és egy két sztárt a focis szakosztálytól . Schweinsteiger szinte minden meccsen kint van egy két csapattárs kíséretében – ugyanígy Galliani vagy egy két Milanos az Armani Milano meccsein a Barcánál és a Real Madridnál ugyanez a szitu – átjárás mutatkozik a két sportág között .

A pillanatnyi forma a Bayern mellett szól annak ellenére hogy bajnokin kikaptak a Göttingentől !
A PANA menni fog ameddig csak bír de azt a gyilkos tempót nem szokták meg amit a fritzek diktálnak .
A tipp erre a meccsre egy szoros Bayern München győzelem 1.7 ért mert ez a realitás 🙁

Olvasói sztorik