Hírek

Madridi öröm, gólok Isztambulban!

Ma megint a BL-é a főszerep...

Liverpool-Real Madrid

Galatasaray-Dortmund

Olympiacos-Juventus

Liverpool-Real Madrid 2!

A Real minden fronton magabiztos már, a Pool ezzel szemben nem meggyőző. Az Anfielden is a vendégek tűnnek esélyesebbnek…
A B-csoportban így áll a tabella két fordulót követően: Real 6, Basel és Liverpool 3-3, Ludogorets 0. A vörösök 4-1-3-as sorukkal jelenleg mindössze az 5. helyen állnak, otthon eddig a Villa tréfálta meg Gerrardékat. Az elmúlt két bajnokijukat behúzták, igaz, mindkétszer kellett a szerencse is a sikerhez. A BL-ben sem meggyőzőek Balotelliék: a bolgár együttest a hajrában sikerült legyűrni, Svájcban viszont kikaptak Sterlingék.
A keretben Sturridge, Sakho és Flanagan sérült. Leginkább a fiatal csatár hiányzik a Liverpoolnak, mert eddig a Balotelli-Lallana-Lambert trió eddig nem kápráztatta el az Anfield-népét…
A Real Madrid a hektikus kezdést már el is felejtette, a királyiak sorra nyerik tétmeccseiket. A két bajnoki vereség óta rendezték a soraikat Ancelottiék: a La Ligában és a BL-ben immár hétmeccses győzelmi szériát futnak Ronaldoék. A portugál zseni is meglelte góllövő cipőjét – ezt a Realt most nagyon nehéz megállítani. A hétvégén a Levanténél vizitáltak Hernandezék, és oly simán nyertek (0-5), hogy különösebben nem is kellett megerőltetniük magukat a vendégeknek.
Hiányzók lesznek a madridiaknál: Ramos, Bale, Varane, Benzema és Jese is sérüléssel küzd. A szombaton Valenciában sikert arató alakulat néhány helyen változhat, visszatérhet a kezdőbe Arbeloa, és Khedira is bevetésre kész.
A két együttes minden bizonnyal továbblép majd a csoportjából, ám az az érzésünk, hogy a hispánoknak lesz simább útja. A Real – noha vannak is hiányzói – erősebb aktuális ellenfelénél, és ezt Kroosék be is bizonyítják ma. Nálunk Rodriguezék a favoritok, meglepődnénk, ha nem nyerne a Real. Tippünk tehát: 2-es!

Galatasaray-Borussia Dortmund Mindkét fél betalál: IGEN! 2(x)!

Itt a lét a tét! Mindkét alakulat győzelmi kényszerben lép pályára ma este, igaz, más-más előzmények miatt. Gólváltással és német pontszerzéssel kalkulálunk…
A D-csoportban két játéknapot követően vezet a Dortmund 6 ponttal, az Arsenal 3-nál jár, a Galata és az Anderlecht pedig 1-1 egységet gyűjtött.
A Galata a BL-ben nem áll jól: az Anderlechttel nem bírtak Isztambulban, majd simán kikaptak az ágyúsoknál. Mindkét találkozón Burak Ylmaz talált be. A bajnokságban jobban megy a sárga-pirosaknak: jelenleg a 2. helyet foglalják el, a hétvégén pedig győztes rangadót vívtak az ősi rivális Fener ellen. Sneijder volt a találkozó hőse: a holland karmester a hajrában kétszer is mattolta a vendégek kapusát.
A formára tehát nem lehet panasz, és bizony kell is a lendület a törököknek, ha tovább akarnak lépni a csoportból. Több botlás nem megengedett, hiszen ha ma is pont nélkül maradnak, úgy szinte biztos, hogy nem tudják megismételni a tavalyi teljesítményt.
Prandelli mester erős kerettel dolgozhat, ám lesznek fontos hiányzói. Felipe Melo és Dzemaili mindkét eddigi BL-meccsen kapott sárgát, így eltiltásukat töltik. A szűrés a középpályán is másra hárul, a két futballista pótlása azonban nem ígérkezik könnyű feladatnak. Rajtuk kívül szinte mindenki hadra fogható.
A Dortmund a BL-ben eddig hibátlan, ugyanakkor a Bundesligában csak esik-kel. Klopp mester fiai 8 meccsen 7 pontot gyűjtve mindössze a 14.-ek a tabellán – már 5 vereségnél járnak a sárga-feketék… A hétvégén Kölnben sem sikerült megtörni a rossz szériát, noha a sérültek közül már többen pályára léptek. A türelem egyelőre kitart a tréner mellett, ám most már valóban el kellene kezdeni a felzárkózást az élmezőnyhöz…
Piszczek és Reus már a kezdőben kapott helyet, ám egyikük sem tudott segíteni a pontszerzésben. Padozott Ramos és Aubameyang, a center Immobile volt.
A dortmundiak elméletileg egy iksszel is kényelmes helyzetből várhatják a folytatást, ám jelen állapotukban minden sikerrek szükségük van Kehléknek. A keret már nem olyan “lyukas”, mint eddig szinte bármikor a szezonban, és ez elég lehet az üdvösséghez. A Galata hazai környezetben veszélyes ellenfél, érzünk is bennük gólt, de az egy találat kevés lehet. A csapat két alapemberét nehéz lesz pótolni, így inkább a vendégeket favorizáljuk. Szerintünk mindkét háló megzörren majd, és a vendégek jó eséllyel ponttal, pontokkal térnek haza!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik