Hírek

Kék diadalok!

A Schalke és a Chelsea lehet ma a nyerő páros...

Schalke-Sporting

Roma-Bayern

Barcelona-Ajax

Schalke-Sporting 1! +2,5!

A Bajnokok Ligája G-csoportjában a gelsenkircheni együttes nagy lépést tehet a továbbjutás felé. Szerintünk Di Matteo legénysége nem is hibázik…
A G-jelű négyesben hőseink mellett a Chelsea és a Maribor küzd a továbbjutásért. Két játéknapot követően a helyzet így fest: 1. Chelsea 5., 2. Schalke 2, 3. Maribor 2., 4. Sporting 1. Ma a Schalke a luzitánokat látja vendégül, a szlovénok pedig Londonba látogatnak.
A Schalke nem kezdte jól a szezont. Noha a BL-ben még veretlen, és a Stamford Bridge-en szerzett pont bravúrnak számít, azért a Maribort illett volna legyőzni a Veltinsben. A Bundesligában is akadozott a gépezet, csak a középmezőnyben állomásoztak a királykékek. A válogatott leállás előtt Huntelaarék a Hoffenheimhez látogattak, s miután ismét kikaptak, menesztették Jans Keller vezetőedzőt. Helyére Di Matteo érkezett, aki eredményesen mutatkozott be a hétvégén: Boatengék – tartalékos összeállításban – verték a Herthát (2-0).
Sérülések ezúttal is nehezítik majd a szakmai stáb munkáját, ám Draxlerék bebizonyították szombaton, hogy a sok hiányzó ellenére is képesek biztató produkciót nyújtani. Eltiltott ezúttal nem lesz, sérült Sam. Farfan, Kolasinac és Santana.
A Sporting tavaly nagyot alakított azzal, hogy a Portót megelőzve befutott a második helyre. A BL-ben nem is kellett selejtezőt játszania, egyből a csoportkörbe kerültek a lisszaboniak. A rajt aztán itt nem sikerült, ugyanis Naniék kikaptak 1-0-ra odahaza a Chelsea-től. A maribori túra remivel zárult, így most már muszáj lenne nyerniük a zöld-fehéreknek, ha komolyan gondolják a továbbjutást…
Marco Silva együttese egyelőre veretlen a luzitán bajnokságban, 3-4-0-ás a mérlege, ám meg kell jegyezni, hogy a két óriással már megütköztek Slimaniék. A hétvégén a kupában volt érdekelt a gárda, és nem kis meglepetésre 3-1-re nyertek a Sárkány Stadionban a Porto vendégeként. A keretben egy bekk sérült.
A tét hatalmas, hiszen ha nyer a német együttes, úgy jó eséllyel bebiztosítja második helyét a kvartettben. Ha viszont a lisszaboniak húzzák be a három pontot, úgy életben tartják továbbjutási esélyüket. Az iksz egyik félnek sem kedvező kimenetel…
Éppen ezért is nyílt mérkőzést várunk, amelynek a végén könnyen jöhet a +2,5-ös opció. Ugyanakkor a Schlkénél van a lélektani előny, Di Matteo felrázta a gárdát, és a lendület még biztosan kitart egy jó darabig. Nálunk Huntelaarék a favoritok, így tippünk: 1-es!

Chelsea-Maribor (0-1) 1!

Mourinho mester együttese ma kötelező házi feladat előtt áll. Bár az ilyen meccsek általában a legnehezebbek, és Costa sem áll rendelkezésre, ennek ellenére mi bizalmat szavazunk a kékeknek…
A helyzet tulajdonképpen roppant egyszerű: ha nyernek Oscarék, úgy féltávnál már minden bizonnyal bebiztosítják továbbjutásukat a csoportból. A londoniak a Premier League-ben szárnyalnak, veretlenül, nagy előnnyel vezetik a bajnokságot. Gólarányuk 8 mérkőzésen 23-8, tehát a támadószekcióra és a védelemre sem lehet panasz. A forma kitűnő, a hétvégén a Crístal Palace otthonából hozták el mindhárom pontot Terryék. A BL-ben győzni tudtak a Sportingnál, viszont a szeszélyes Schalkével nem bírtak a Stamford Bridge-en (1-1), ez az elhullajtott két pont viszont nagyon hiányzik a totális biztonságérzethez. Ma a kvartett papíron leggyengébb együttese látogat Londonba…
A hiányzók listájának első helyén hazai oldalon természetesen Diego Costa neve szerepel. A brazil-spanyol csatár a válogatottnál sérült meg, a hétvégén sem lépett pályára. Rajta kívül a középpályán vannak “lyukak”: Ramires és Schurrle nem bevethető.
Szokatlan helyzettel kell szembesülniük a szlovén futballszerető közegnek: nem a Maribor vezeti a bajnokságot 13-14 fordulót követően! A lilák csak a 3. pozíciót foglalják el, és ugyan van egy elmaradt meccse Tavareséknek, a Domzale és a Ljubljana személyében két komoly kihívója is lesz a gárdának az idén. Az elmúlt négy év szlovén bajnoka már három vereséget szenvedett a pontvadászat eddigi szakaszában, a Celje épp a hétvégén nyert nála.
Zahovicék a BL-ben eddig kétszer ikszeltek (otthon a Sportinggal), idegenben pedig a Schalkéval – mindkétszer 1-1 lett a végeredmény. Az első ütközetben a hajrában sikerült a pontmentés, a németeknél viszont Boharék szerezték meg a vezetést.
Egy fontos hiányzója biztosan lesz Ante Simundza vezetőedzőnek: Agim Ibraimi, a lilák macedón támadója két sárgás, így eltiltását tölti. A selejtezők során a Tel-Avivot “kivégző” csatár pótlása nem lesz egyszerű feladat a mariboriak számára… Egy korábbi sérült bekk a hétvégén visszatért, így vele számolhat a szakvezetés.
A Chelsea otthon egyszer megtréfálta a fogadókat ebben a sorozatban, mikor nem bírt az akkor romokban lévő Schalkéval. Most viszont szerintünk nem hibáznak Hazardék: a londoniak kettővel verik el a derék szlovénokat. Tippünk hendis H!

Olvasói sztorik