Hírek

Két kosártipp, volendami mészárlás, remi Auxerre-ben…

Ma egy holland és egy francia meccset találtunk fogadásra érdemesnek... No és Ninno mester, a rangado.hu kosárszakértője is kielemzett két összecsapást!

Volendam-Almere +2.5! 1! (0-1) 1!

Gólokat, no és összességében sima hazai sikert várunk a Kras Stadionban!
Alapvetően más-más célokért szállt harcba az idei bajnokságban a Volendam és az Almere. A hazai alakulat nem is olyan rég még az élvonalban szerepelt, ám ott könnyűnek találtatott. Az előző kiírást rendesen elszúrták a narancssárgák, még a play off sem jött össze nekik. Az idén viszont más a helyzet: rendesen bekezdett Hans De Koning együttese, amely 9 fordulót követően 22 egységgel a 2. Érdekesség, hogy Muhrenék eddig otthon “dadogtak” (2-1-1), a túrákon hibátlanul teljesítettek (5-0-0). A gólarányuk is önmagáért beszél: 26-5 – a legtöbb találat az ő nevükhöz fűződik a ligában. A bajnoki szünet előtt három sikert arattak, viszont jókor jött a pihenő, ugyanis a középpálya rendesen “elfogyott”: három alapember bajlódott sérüléssel, ketten viszont ma jó eséllyel bevethetőek lesznek. A Volendam over-under mérlege 7-2…
Az Almere az alsóház tagja, ami nem is meglepő, hiszen az egyik legszerényebb büdzsével rendelkező klub a második vonalban. A kék-fehérek 9 ütközetben 6 pontot húztak be, még nem remiztek, idegenben viszont eddig mindenki leverte őket (0-0-5). A gólarányuk is elkeserítő, 4-14, vendégségben ennél többször egy vádelem sem kapitulált a ligában. Fred Grim együttesének is jókor jött a szünet, ugyanis sorra bukta el bajnokijait a társulat. Ugyanakkor a kupában az élvonalbeli hágaiakat búcsúztatták… Egy bekk régóta sérült, eltiltott viszont ezúttal nincs a keretben. Az over-under mérleg 8/1…
A két együttes párharcát nyomasztó Volendam-fölény jellemzi: az Almere még soha nem nyert a narancssárgáknál, és pontot is csak eddig egyszer szerzett, de annak már nyolc esztendeje. Ma sem várunk meglepetést, nálunk a Volendam a nyerő, simán, hendivel is, no és a +2,5 is jó választás lehet – elnézve a hazai támadósort és a vendégek védelmét…

Auxerre-Nancy X! Félidő: X!

Mindkét alakulat jó formában várja a rangadót. A hazai együttes a 10., 10 meccsen 13 egységet szerezve. Otthon 2-1-2-es mérleget tud felmutatni, a formája jó, hiszen öt játéknap óta nem kapott ki. Jean-Luc Vannuchi alakulatánál vannak sérültek, két középpályás és két támadó huzamosabb ideje sérült. A Nancy a 4. 17 ponttal, 4-5-1-es sorral. A piros-fehérek 2-1-1-es mutatót produkáltak a túrákon, egyetlen vereségét Brestben szedte össze rangadón. A forma ezen az oldalon is rendben van, Dembeléék legutóbbi öt mérkőzésükből hármat behúztak, kétszer remiztek. Egy csatár két-három hete nem bevethető, egy bekk viszont már több mint egy hónapja sérült. Az elmúlt években többször is remiztek a felek ebben a felállásban – ma is erre látunk jó esélyt. Mindkét alakulat a veretlensége megőrzésére helyezi majd a hangsúlyt, ebből pedig könnyen kijöhet egy hangulatos döntetlen…

Real Madrid -Zalgiris Kaunas :

Elcsordogáltak az évek Európa leginkább hazafinak mondható csapata felett ! A Kaunasi sztárok ereje és lendülete megkopott , a korosodás a kisebbik baj de sajna a finaciális problémáik sem oldódtak meg teljesen .
Nyugdíjas sztárok alkotják a litvánok zászlóshajóját és annak ellenére hogy a keretet megpróbálták felölteni ifjú reménységekkel mégis azt kell mondanunk hogy ez a Zalgiris a csoport surranópályás 4. helyére sem biztos hogy odaér .
A Sassarival és a Novgoroddal fognak nagy harcot vívni a továbbjutásért . A Real az Anadolu és Kazany tovább fog lépni a csoportból ezt borítékolhatjuk .

A Real Madrid természetesen most is erősített . Valahogy minden éveben olyan keretet tudnak felmutatni hogy akár két kezdőcsapatra is futná ez erejükből .
Aroyo , Campazzo , Nocioni és Maciulis ismert és jól csengő nevek európában Kelvin Rivers pedig most bizonyíthatja hogy valóban érdemes volt elhozni a tengeren túlról !

Egymás elleni mérlegük tanulmányozása időpazarlás . A Zalgiris aréna kontinensük Top 5 ös poklának része .
Ott bizony képesek lehetnek megszorítani bárkit . Idegenben már sokkal másabb a szitu . Csak a tisztes helytállás lehet a reális célkitűzés .
A két csapat meccseit még mindig erős indulatok és paprikás hangulat jellemzi . Pár éve bombariadó , pofozkodás köpködés volt Madridban ennek következményeként pedig Kaunaszban kőkemény visszavágó következett .
A nagy harcból a konfliktust provokáló Rudy Fernandez jött ki rosszabbul , egy mokkával gazdagabban és egy kis pénzbüntetéssel szegényebben hagyta el Litvániát .
A letartóztatás és a fegyelmezések sem igazán hatották meg a Kaunaszi szurkolótábort úgyhogy kérem ha valamikor meg kell és meg lehet verni ezt a veterán gyülekezetet akkor ez most van !

Mit várhatunk a meccstől ?

A paprikás hangulat garantált . A Real annyit fog dobni amennyi a csövön kifér . Sebességben cseresorban , a játékosok minőségében sokkal jobb a Real . A litvánok egyetlen esélye ha lassítják a játékot amennyire csak lehet !
Mivel a Real a játék minden aspektusában képes kiegyensúlyozott teljesítményre – a Zalgiris palánk alatt nagyon gyenge lett – és gyorsaságban párjuk nincs európában képesek lehetnek arra hogy negyedenként 6-8 pontos kb.séget pakoljanak a meccsbe .
Ha minden kötél szakad jönnek a triplák és a kierőszakolt személyi hibát .
A javaslat erre a meccsre a Real Madrid győzelme -21.5 ponttal 1.82 ért .

Fenerbahce -Armani Milano :

Két olyan erős csapat találkozik akik méltán aspirálnak akár a Final Fourba jutásért is .
Törökországban mindenkinek meg kell szenvednie a győzelemért főleg ha a Obradovic mester küldi harcba a hazai csapatot .
A legnagyobb európai szaktekintélyek egyike ma nem azzal az Armanival találkozik akit a későbbi győztes Maccabi Tel Aviv paterolt el az útból ! Jócskán kicserélődött az öltönyösök kerete és persze jöttek ám a Fenerbe is új motivált arcok .
A legbüszkébbek Goudelock érkezésére lehetnek , ez a manus egyedülálló jelenség a kontinensen . Neki elvei vannak és a triplákat nem hajlandó 6.75 ről dobni . Neki elvei vannak és 8-10 méterről ontja őket .
A San Antonio ellen 30 at dobott és elveiből ott sem engedett szemernyit sem !
Hickmannel együtt nagyon sok gondot fognak okozni minden ellenfélnek a pálya bármely pontjáról .

A Milano elhozta Kleizát a Fenerből 🙂
Egy remek képességű jókezű sztárt igazoltak le a személyében aki képtelen kiegyensúlyozott teljesítményre . Ő már akkora sztár hogy a neve hallatán is meg kell feküdnie mindenkinek .
Egyik meccsen 12-15 másikon pedig 4-6 pontokat remekel és van amikor a labdát csak elhalálozással lehet megörökölni tőle .
Giorgio Armaninak van elég pénze ahhoz hogy ne fukarkodjon vele . Mivel Keith Langford tatárföldre tette át székhelyét azonnal hozott utánpótlás a tengeren túlról .Brooks jött a Lakersből és Ranglandot is elhozta ifjú reménységként az USA ból . Shawn James a Maccabitól vett búcsút hogy csatlakozhasson a hívó szóra , tehát elmondhatjuk hogy kőkemény dolga lesz Luca Banchi mesternek .
Egybe kell fogni és csapategység iránti alázatra nevelni fiatal amerikai játékosokat akik a statisztikák és a számok bűvöletéből érkeznek .

Mit várhatunk ?

A Fener meccsek pokoli hangulatát . Most a vízágyú és minden más balhé valószínűleg elmarad de a levegőben ott fog lebegni a lehetősége . Mivel extra motivált vendégek érkeznek nem javaslom megtámadni a Fener hendis győzelmét még akkor sem ha ez nagyon benne van a pakliban . Inkább a sok pontban bízom .
Amit nem tudnak megoldani csapat szinten az öltönyösök azt meg fogják oldani egyénileg .
A vendégeket képesnek tartom 68-75 pontra a Fener pedig ha nyerni akar akkor egy olyan atraktív támadójátékkal kell előrukkoljon mint az NBA bajnoka ellen !
+151.5 pont jó lehet erre a meccsre 1.9 ért

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik