Hírek

Wales-Bosznia és Belgium-Andorra!

A B-csoportból csemegéztünk ezúttal...

Wales-Bosznia Mindkét fél betalál: IGEN!

A sárkányosok otthon egy találatra jók lehetnek a sorozatot buktával kezdő vendégek ellen, akik ezt nyilván nem hagyják majd szó, azaz gól nélkül…
A B-csoportból Izrael, Belgium, Ciprus, Andorra, Wales és Bosznia igyekszik továbbjutni.
Wales pocsékul szerepelt a vébé-selejtezők során: csoportjában az utolsó előtti lett, 10 meccsén 9 pontig jutott – sovány vigasz az jelentett tán csak a fiúknak, hogy oda-vissza verték a skótokat. A Chris Coleman vezette nemzeti válogatott Andorrán kezdte a sorozatot, és bizony Bale-ék kis híján lepirultak: nagy nehezen, hátrányból fordítva győztek 2-1-re a miniállam legjobbjai ellen. A találkozón óriási fölényben futballoztak a sárkányosok, ám kijött a régi probléma: nincs klasszikus, igazán gólerős csatár jelenleg a keretben. Persze, Bale és Ramsey odaérhet az ellenfél kapujához, ám Church, Geoege Williams, vagy éppen Declan John sem igazán találat-termelő típus. A játékosok zöme az angol Premier League-ben és a Championshipben pallérozódik hétről-hétre, és noha nem feltétlenül az élcsapatokban, azért Walestől évek óta jobb teljesítmény lenne elvárható…
Hazai környezetben, a Cardiff City Stadium-ban azonban azért várhatunk gólt Joe Allenéktől. Coleman mester is erről beszélt a minap a találkozóval kapcsolatosan. A Coventry korábbi menedzsere kiemelte, hogy Walesben minden ellenfélre rá kell kényszeríteni az akaratukat, és nyomást kell gyakorolni a vendégekre. ha ez megtörténik, akkor bizony lesznek lehetőségeik, és ezekből gólt, gólokat tudnak szerezni. Az elképzelés nem hangzik rosszul, és az tuti, hogy a fizikális feltételek adottak a presszinghez. Hogy ez mire lesz elegendő ma este? Kiderül majd, ám hajlamosak vagyunk hinni a szakembernek…
A bosnyákok “hőstetteiről” volt hangos a nemzetközi szaksajtó a vébé előtt. Besicsék a görögöket megelőzve, egyenes ágon jutottak ki Brazíliába, ahol a szimpatikus vesztes szerepébe kényszerültek. Megszorongatták az argentinokat, bírói ellenszélben kikaptak Nigériától, és hiába verték meg a zárónapon Iránt, csomagolhattak haza.
Safet Susic legénységétől egyértelmű továbbjutást vártak az Eb-selejtezőkön, és ismerve a bosnyák keretet, valóban reálisnak tűnik a küldetés. Igen ám, de a nyitónapon a rossz passzban lévő ciprusi válogatott fosztotta ki Dzekóékat Zenicában! A forduló meglepetését hozó összecsapáson a bosnyákok gyorsan megszerezték a vezetést, ám később a védelem többször is hibázott, így Bicakcic kétszer is kapituláltak. Hiába a meggyőző mezőnyfölény, a ciprusiak elvitték mindhárom pontot.
Pedig a bosnyák keret valóban brutális. Európai topligákban szerepelnek hétről-hétre a játékosok, a középpályán Lulics és Pjanics adja a fazont, elől pedig az ibisevics-Dzeko páros könyörtelen ítélet végrehajtónak számít a “szakmában”.
Fogadkoznak is a balkániak, hogy javítanak, és bár tudják, hogy nem lesz egyszerű dolguk, azért mindenképpen a három pontot tűzik ki célul.
A meccsen a vendégek tűnnek esélyesebbnek, ám mi inkább a gólváltásban látunk fantáziát. Az 1,9-es szorzó pedig kimondottan vonzóvá tette az opciót… Egyik oldalon Ramsey és Bale, a másik oldalon Pjanic és Dzeko – no és nem feltétlenül atombiztos védelmek. Itt jöhet a mindkét fél betalál opció!

Belgium-Andorra (0-3) 1!

Az első fordulóban elhalasztották a belgák Izrael elleni meccsét, így a vörös ördögök jelenleg még “szüzek” a scoportjukban. A Továbbjutás kötelező Wilmots mester tanítványainak, a B-jelű hatosba ugyanis az aktuális rivális mellett Izrael, Bosznia, Wales és Ciprus nyert besorolást. A vébé-selejtezőn remekeltek Hazardék, csont nélkül jutottak ki Brazíliába, ahol ugyancsak nem vallottak szégyent. A csoportkör után kiverték az amcsikat, majd az argentinokkal szemben véreztek el. A keret továbbra is ütős, Mirallasék szerintünk a csoport élén végeznek. Ehhez az első lépést Andorra kivégzésével tehetik meg. A törpeállam csapata kis híján meglepetést okozott az első játéknapon, ugyanis olyant tett, amit nem nagyon szokott: gólt lőtt, s mi több, rövid ideig vezetést szertett! A válogatott derékul küzdött, de végül Wales, pontosabban Bale bedarálta őket. A selejtezőkön az egyik legkellemesebb ellenfélnek tartják Koldo Alvarez alakulatát, ami nem véletlen: pontot még nem szereztek, és csak a legritkább esetben találnak be. Ma sem várunk andorrai találatot, viszont annál több belgát! Meggyőződésünk, hogy Origién kiszolgálják majd közönségüket, és alaposan eltángálják majd szegény vendégeket. Négyig meg sem áll a hazai együttes, tippünk tehát: (0-3) 1!

Olvasói sztorik