Hírek

Vendégesélyek…

Folytatódnak az Eb-selejtezők, mi pedig az osztrákokat és a svájciakat favorizáljuk...

Moldova-Ausztria 2!

A G-csoportból továbbléphetnek a sógorok, ehhez azonban nem veszíthetnek pontot a kicsik ellen. Ma bizalmat szavazunk Albáéknak!
Ion Caras együttese vereséggel kezdte a csoportküzdelmet: simán alulmaradtak Montenegróval szemben. A vébé-selejtezőkön sem nyújtottak maradandót Armasék, San Marinot verték kétszer, emellett meglepetésre elverték Podrogicában Joveticéket. A hatos utolsó előtti helyén zártak, otthon a lengyelektől és az ukránoktól csentek pontot. Ionitáék a felkészülési időszakban sem brillíroztak, ugyan nagyon elverték Szaud-Arábiát, kikaptak Kameruntól, Ukrajnától, no és a nem túl veretes Kanadával sem bírtak. A G-jelű csoportból szinte semmi esélyük nincs a továbbjutásra, aktuális ellenfelükön kívül Montenegró, Lichtenstein, Svédország és Oroszország nyert a hatosba besorolást… Amolyan igazi nagy zsuga nincs a keretben, Ionita a Veronában tolja, rajta kívül orosz és török légiósok szerepelnek a keretben, no és zömében a Kisinyovban és a Tiraspolban futballozó helyi erők alkotják a 22-es egységet.
Az osztrákokat többre taksáljuk! A sógorok a vébéről ugyan lemaradtak, ám, ha azt vesszük, a későbbi tornagyőztessel kerültek egy selejtezőbe. Akkor még a svédek is beelőzték Harnikékat, viszont az írek, a kazahok és a feröeriek mögöttük végeztek. A 3. pozíció pedig ugye most Eb-részvételt érne…
És erre most szerintünk reális esélye van Marcel Koller alakulatának. A gárda már a selejtező-sorozat előtt is ért el figyelemre méltó eredményeket: ikszeltek az urukkal, nyertek a cseheknél és megverték az USA-t. A nyitófordulóban a svédekkel remiztek Bécsben: Jankóék jobban futballoztak a skandinávoknál, gyorsan vezetést is szereztek Junuzovicék, ám a svéd válasz után már nem esett újabb találat.
A keretben több, európai elitligában szereplő futballista is szerepel. Alaba, Janko, Junuzovic, Arnautovic, Harnik, Prödl, Almer, Ivanschitz, vagy éppen Dragovic rendelkezik már annyi nemzetközi rutinnal, hogy a fontos meccseken győzelemhez segítse az osztrák nemzeti tizenegyet.
Több mint egy évtizede találkozott egymással a két alakulat, akkor ebben a felállásban a moldávok nyertek 1-0-ra. Most viszont szerintünk az osztrákok lesznek a nyerők! A vendégek ma győznek, és tesznek egy lépést a hőn áhított továbbjutás felé. Tippünk tehát: 2-es!

Szlovénia-Svájc 2(x)!

Nem lesz egyszerű dolga a helvéteknek Szlovéniában, de nehezen hisszük, hogy a győzelmi kényszerben pályára lépő svájciak ne gyűjtenék be a három pontot. Vendégsikert érzünk.
Nem ismeretlen Szlovénia előtt a Svájci együttes, hiszen a két válogatott a legutóbbi vb-selejtező során már összemérte erejét. Akkor oda-vissza kapott ki Szlovénia. Nos, mindkét válogatott gyengült valamelyest az elmúlt két évben. Szlovénia például 2014-ben még nemhogy mérkőzést nem nyert, de mind a négyszer kikapott. Legutóbb épp Észtország ellen, ami azért vaskos meglepetés volt. Egy ilyen meccs után hazai pályán kellene javítani, de a szlovénok pechjére a szintén győzelmi kényszerben pályára lépő Svájc az ellenfél. Szlovéniának vannak jó kapusai, és jó védői is, még középpályások közül is akad egy-két ügyes játékos, csatárok terén viszont nagyon gyenge a felhozatal. Ljubujankic, Matavz és Novakovic sem egy klasszis támadó. Talán ezért is fordulhatott elő, hogy a csapat tavaly november óta képtelen volt gólt lőni. Észtország ellen mindössze kettő szlovén lövés találta el a kaput. Ez azért nagyon sovány. Stevanovic eltiltott, egyik legjobbjuk, Ilicic pedig nem kapott meghívót.
Svájc a nyári világbajnokságon nem tudott megvillanni, a csoportból még továbbmasírozott a csapat, de Argentína már nagy falat volt. Ennek ellenére nem szerepelt rosszul a gárda, viszont távozott a legnagyobb erősségük, Ottmar Hitzfeld. A helyét átvevő Vladimir Petkovic eddig nem tudott sokat lendíteni a játékon, a válogatott az első mérkőzésén simán kikapott 2-0-ra otthon Angliától. Pedig Svájc nem is játszott rosszul, több rendkívül veszélyes helyzetet is kidolgoztak, de az angolok két kontrából eldöntötték a mérkőzést. Svájcnak tehát kötelező győznie. Nagy előnyben van Petkovic mester, hogy az ő játékosai nem csak kiegészítő szerepkört kapnak saját klubjukban. Behrami kezdi formába lendíteni a Hamburgot, Xhaka pedig a Gladbachot viszi előre. Shaqiri az egyedüli, aki a Bayernben tartalékos, de azért ő is úgy van felkészítve, hogy bármikor beállva megállja a helyét. Elől pedig Drmicre és Seferovicra építhet bátran.
Nem lesz egyszerű mérkőzés a vendégek számára, de nagy meglepetés lenne, ha Svájc nem távozna három ponttal Szlovéniából. A csapat két éve simán nyert 2-0-ra itt, most is hasonló eredményt várunk a találkozón.

Olvasói sztorik