Hírek

Alászállunk, nem kicsit!

Ma az angol ötödosztály mellett a svéd kettőben tettünk egy sétát...

Macclesfield-Barnet 2(x)!

Nem botlik meg a listavezető az angol 5. vonal hétközi fordulójában!
A 15. fordulót rendezik az angol Conference Liga küzdelemsorozatában. A hazai alakulat a középmezőnyben tanyázik, 14 mérkőzésen 21 pontig jutva. A Moss Rose-on veretlenek a kék-fehérek, igaz, sokat remiznak (3-4-0). Gonzalez Diazék formája nem az igaz, két vereség után szombaton a Forest Green is pontot csent tőle. És bizony a meccsen szerencséje is volt Lewiséknek, hiszen a vendégek többet támadtak, veszélyesebben futballoztak, és egy tizenegyest sem kaptak meg. A keretben egy középpályás huzamosabb ideje sérült, eltiltott nem lesz.
A Barnet tavaly a 8. pozícióban zárt, ám az idén lényegesen jobban megy Hoskinséknak. A zöld-fehérek 14 ütközetet követően 32 egységgel állnak az élen, gólarányuk félelmetes, 32-8! És idegenben még nem találtak legyőzőre Akindeék. A formára nem lehet panasz, négy bajnokin maradtak veretlenek, és ebben a periódusban behúztak 10 pontot. Minden csapatrészben van sérült, de egy fontos hiányzó, egy bekk már visszatért a hétvégén az Eastleigh ellen 1-0-ra megnyert összecsapáson.
Tavaly oda-vissza a Macclesfield nyerte a meccseket, most viszont szerintünk a listavezető lendülete továbbra is kitart. A zöld-fehérek egyben vannak, a védelmük stabil (8 meccsen gólt sem kaptak…) Az az érzésünk, hogy a Barnet ismét eredményes lesz, és pontot, pontokat hoz e Moss Ross-ról! Tippünk tehát 2-es, egy iksszel megtámogatva!

Husqvarna-Varnamo +2.5!

Pocsék védelmek, rossz passzban lévő együttesek – igazi svéd másodosztályú csemegével jelentkezünk. Gólváltás van a levegőben…
A hazai együttesnek lefőtt a kávé, 26 mérkőzésen mindössze 20 pontot zsebeltek be a kékek, utolsó a ligában, igaz, egy jó finissel még összejöhet a pótvizsga. Ám ahhoz végre nyerni kellene. Mert három pontnak legutóbb július végén ünnepelhetett győzelmet a társulat, azóta 9 fellépésen mindössze két egység jött össze. Kapcevicék over-under mutatója 15-11, tehát általában eseménydús 90 perceket produkál a kiesőjelölt. A hazai mérleg is gyenge, 3-3-7, június vége óta nem nyertek a Vapenvallenben Niclas Tagesson fiai… Egy rutinos középpályás sérült a keretben.
A Varnamo nagy valószínűség szerint bebiztosította másodosztályú tagságát, 35 pontja van, az osztályozós pozícióban állomásozó GAIS 30-nál jár. Cederqvisték idegenben 2-6-5-ös sort produkáltak, ehhez 20-24-es túragólarány párosul, tehát az esetek többségében belementek a nyílt játékba. Az over-under mérleg 17-9. A gárda borzalmas passzban utazik a mérkőzésre, az együttes legutóbbi 5 tétmeccséből egyet nyert meg, a minap a Ljungskije fosztotta ki csúnyán (1-4). Egy alapembernek számító bekk lesérült, le is kellett cserélni, ő nem lesz ott a mai ütközetben.
A két együttes egymás elleni mérlege erőteljes Varnamo-fölényt mutat. Ma is ők az esélyesek, ám talán a gólokban nagyobb a fantázia. Nyílt meccset várunk, amelynek során három találatot csak összehoznak a fiúk. Mi a +2,5-re megyünk rá!

Olvasói sztorik