Hírek

Leipzig-Heidenheim, újoncok rangadója…

A Bundesliga II-ben a dobogóért harcolnak az újoncok...

Leipzig-Heidenheim 1!

Hazai közönség előtt a lipcseiek begyűjthetik a három pontot az újoncok rangadóján.
Remekelnek az újoncok a Bundesliga II-ben. A lipcseiek a dobogó harmadik fokán álltak a játéknap előtt, 8 mérkőzésen 15 pontot gyűjtve. A brigád elsősorban hazai környezetben félelmetes, 3-1-0-ás a mérlegük – a nyitófordulóban az Aalen lopott tőle pontot, azóta viszont mindhárom látogatója kapitulált. Alexander Zorniger legénysége jó passzban van, az Union Berlin elszenvedett vereség után legyűrték a Karlsruhét, majd értékes pontot hozott el Düsseldorfból. A keretben csak perememberek sérültek, így ott lehet a kezdőben a hat találatot jegyző házi gólkirály, Poulsen, valamint a múlt héten kétszer is eredményes osztrák bekk, Teigl is. Korcsmárék győzelmük esetén megelőzhetnék a listavezető Kaiserlauternt; ennél nagyobb motivációra nincsen szükség…
A Heidenheim tavaly megnyerte a harmadosztályt, és az idei kiírást sem kezdték rosszul a fiúk. Nyolc fordulót követően 14 egységgel az 5. pozícióból várták a folytatást. Viszont a piros-fehéreknek nagyon nem megy vendégségben: míg otthon brutálisak (4-1-0), addig idegenben nyuszik (0-1-2). Viszont remek formát mutatnak Niederlechnerék: két kiütéses sikert arattak a közelmúltban! Előbb a Nürnberg, majd a Bochum szaladt bele a késbe. A balbekk hetek óta sérült, és az olasz támadójuk is jó ideje nem bevethető, ám rajtuk kívül rendben van a keret.
Tavaly, a harmadik vonalban a lipcsei Red Bull Arénában ikszeltek a felek, fordított felállásban viszont a lipcseiek győztek. És szerintünk ma is nyer a házigazda! A fanatikus lipcsei közönség előtt nyernek Kaiserék, és előznek! Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik