Hírek

Német siker Zürichben, unalom Tripoliban?

Ma az EL-ben próbálunk szerencsét...

FC Zürich-Borussia Mönchengladbach 2(x)!

Az A-csoport rangadóját a Letzigrundon rendezik, ahol szerintünk a vendégek nyerhetnek…
Az FC Zürich eddig egészen jól tolja a bajnokságban, 10 meccs után 20 ponttal a 2., lemaradása a Basel mögött mindössze két egység. A hazai mutatója brutális (4-1-0), a formája viszont nem az igazi. Legutóbbi négy tétmeccse közül mindössze egyet nyert meg, egy kiscsapat ellen a kupában, ráadásul hosszabbításban. Az EL első fordulójában megégtek a kékek az Apollon Limaszol ellenében idegenben, a pontvadászatban otthon nem bírtak az Aarauval, majd kikaptak Bernben a Young Boys-nál. A keretben vannak sérültek, két csatár huzamosabb ideje maródi, és egy alapközéppályás eltiltását tölti, miután kiállították Cipruson.
Lucien Favre alakulata is a második helyen áll hazája bajnokságában, a zöld-fehérek veretlenek (3-3-0), és remek formát mutatnak. A dologban nagy szerepet játszik, hogy a mester munkáját nem nehezíti sérülés, tehát a komplett kerettel számolhat. A rotálás rendszerét csak mértékkel alkalmazza a szakember, az EL első fordulójában a Villarreal ellen (1-1, otthon) is erős csapatot vezényelt pályára Lucien Favre – jelezve azt, hogy igen is komolyan veszi ezt a kiírást is a zöld-fehér-fekete alakulat. A forma felettébb biztató, két győzelemmel a hátuk mögött érkeznek Raffaelék Zürichbe.
Az az érzésünk, hogy a német együttes győzhet ma a Letzigrundon. A Borussia keretét erősebbnek érezzük, ráadásul teljes csapattal vághattak neki a túrának. Tippünk kettes, esetleg egy iksszel megtámogatva…

Asteras Tripolis-Partizan Beograd -2,5!

C-csoportba a Tottenham, a Besiktas és a Partizan nyert besorolást a tripoli együttes mellett. A görög alakulat tavaly bejutott a play offba, így biztosította be EL-indulási jogát. A sárga-kékek az idén eddig igencsak szeszélyesen teljesítenek (3-0-2), bár mostanság legalább a szebbik arcukat mutatják: két nyertes bajnoki között továbbléptek a kupában, előtte pedig a Besiktasnál remiztek EL-csoportmeccsen. Staikos Vergetis legénysége az első játékrészben hátrányba került, ám a hajrában a cserecsatár pontot mentett Kosickyéknak. Az Asteras – amely a RoPS-ot és a Mainzot ütötte el a csoportkörből – egy játékosára biztosan nem számíthat: a középpályás Kourbelis hetek óta sérüléssel küzd.
APartizan Beogradot tavaly letaszította a trónról a Crvena Zvezda, így a fekete-fehérek BL-selejtezőt voltak kénytelenek játszani, amit viszont elbuktak. Marko Nikolic legénysége a bajnokságban rendesen bekezdett, hatból hat győzelem, és csak amiatt állnak a második helyen, mert a nagy rivális egy mérkőzéssel többet játszott náluk. Az első körben a szerb fővárosba a némiképp tartalékos Tottenham látogatott, és a Partizan kis híján meglepte a londoniakat. A látottak alapján inkább a hazaiak álltak közelebb a győzelemhez. Gól nem született, így mind a négy brigád a csoportban egy-egy ponttal várhatja a második játéknapot. A keretben nincs friss sérült, és olybá tűnik, a klub komolyan veszi az EL-t.
Óvatos játékot várunk mindkét alakulattól, nem gondoljuk, hogy veszettül egymásnak rontanának a felek. Az iksz sanszos, ám inkább a kevesebb gólban bízunk: nem hoznak össze három találatot a csapatok!

Olvasói sztorik