Hírek

Nem hibázik az Inter és a Bordeaux

A hét utolsó napján az olasz és a francia élvonalban kalandozunk...

Bordeaux-Rennes 1!

A 8. fordulót rendezik a gall bajnokságban a hétvégén. A Bordeaux Willy Sagnol vezetőedző irányításával eddig remekül teljesít, a 2. a tabellán, 7 fellépésen 14 egységet (4-2-1) szerezve. Hazai környezetben eddig 2-1-0-ás a mutatójuk, a Monacot és az Eviant verték, a Bastia viszont pontot csent tőlük. Egyetlen vereségüket meglepetésre a gyengécske Guingamp-nál szenvedte el a társulat. A hétközi fordulóban a St. Etienne-nel játszottak rangadót Salaáék: 1-1 lett a vége, ám a hajrában közelebb állt a sikerhez a Bordeaux. A keretben perememberek hiányoznak, illetve egy fontos középpályás szerepeltetése kérdéses. A Rennes ugyan vereséggel kezdett, ám utána rendezték soraikat a piros-feketék, egy négymeccses veretlen szériát futottak Philippe Montanier fiai, ám az elmúlt két játéknapon megint kikaptak, és nem is akárhogyan. A Marseille és a Toulouse is egy hármast rajzolt Toivone-éknek – le is csúszott a gárda a középmezőny második felébe, ahol jelen pillanatban 2-2-3-as a mérlege… Egy lengyel csatáruk sérült, rajta kívül nincs maródi Ntep-ék keretében. Az egymás elleni mérleg Bordeaux-fölényt mutat, a Rennes 2006 óta nem tudott győzni a Stade Chaban Delmas-ban. Ma sem szavazunk bizalmat a Rennes-nek, Sagnos mester csapata szimpatikus, jó futballt ad le hétről hétre. Ma sem lesz másként, nyer a házigazda!

Inter-Cagliari 1!

A milánói kék-feketék nem kezdték rosszul a bajnokságot, két siker mellett két iksz áll a nevük mellett. Igaz, rangadót még nem játszottak Hernanesék. Hazai környezetben a Sassuolot és az Atalantát mattolták, idegenben remiztek a Torinóval és a Palermóval. A keretben Icardi küszködött kisebb sérüléssel, a háromgólos támadó szerepeltetése kérdéses. Ha nem épül fel, úgy Palacio éktársa Osvaldo lehet – a nehezen kezelhető csatár a hétközi fordulóban zseniális gólt szerzett a bergamóiak ellen, és olybá tűnik, Malesani mester tudja kezelni az öntörvényű támadót.
A szárdoknál nem stimmel valami: ugyan a nyáron többen távoztak a szigetlakóktól, ám igyekeztek is őket pótolni. Ám a csapatépítés egyelőre a kezdeti stádiumában tart, ezt bizonyítja, hogy négy fellépésen mindössze egy egységet hoztak össze a piros-kékek. A Sassuolo ellen döntetlennel kezdtek, majd zsinórban háromszor égtek meg, az Atalanta és a Torino is nyerni tudott Szardínián, az Olimpicóban pedig a farkasok verték Zdenek Zeman fiait. A védelem még nem állt össze, és elől a Sau-Ibarbo-Cossu trió sem alkot tökéletes egységet. A keretben a cserekapus sérült, rajta kívül egy középpályás nem bevethető.
A Cagliari 1995-ben nyert utoljára az Internél, tavaly viszont meglepetésre pontot csent a San Siróból. Nos, ezúttal szerintünk ez nem jön össze a szárdoknak, az Inter hazai környezetben nem hibázik. Nálunk hazai e történet…

Olvasói sztorik