Hírek

Magyaros szombat

A Puskás a Dunaújvárost, a Lombard az Újpestet fogadja...

Puskás Akadémia-Dunaújváros 1!

A Puskás a múlt héten megszerezte első győzelmét, és el is mozdult a kies helyről. Az újonc egyelőre nem vette fel az élvonal ritmusát, és ma sem gyarapodik a pontjai száma…
A felcsúti alakulat gyengén kezdte a bajnokságot, az első hét játéknapon képtelen volt nyerni. Noha a Pancho Arénában nem szenvedett vereséget, a túráit egytől-egyig bebukta – így fordulhatott elő, hogy a 8. játéknak az utolsó előtti pozícióban találta Tischleréket. A Fejér megyeiek a múlt hétvégén aztán végre megszerezték első sikerüket: a pápaiak ellen magabiztos győzelmet arattak Lencséék, és így most már 5 egység áll a társulat neve mellett. A hlten kiesett a kupából a Paukás, miután a Loki nyert nála (0-2).
A Dunaújváros nyeretlen egyedüliként az élvonalban, az újonc gyakorlatilag három pontot hozott össze, de a szövetség ebből egyet levont. Így most két egység áll a piros-fehérek neve mellett. Dobos Barna tanítványai nem is voltak eddig könnyű helyzetben, hiszen a stadionjukban még nem tudtak egy ellenfelet sem fogadni, tehát valamennyi mérkőzésüket idegenben kellett lebonyolítani. Józsiék az elmúlt hetekben mutattak biztató jeleket: Győrben 4-3-ra maradtak alul, Nyíregyházáról pontosan tértek haza, ám legutóbb a jó passzban lévő MTK ellen nem volt ellenszer (2-0).
A két együttes két éve randevúzott egymással, akkor még az NB/II-ben: oda-vissza nyert a Felcsút! És ma sem gondoljuk, hogy meglepetést okoznának a dunaújvárosiak, szerintünk az erősebb kerettel rendelkező Puskás Akadémia behúzza az újabb győzelmet. Tippünk tehát: 1-es!

Lombard Pápa-Újpest 2!

A pápaiak rossz passzban vannak, nem gondoljuk, hogy az Újpest ellen támadnának fel…
Mátyus János távozásával valami megszakadt Pápán: a fiatal trénerrel jól ment a Veszprém megyeieknek, majd jött a nyíregyházi vereség, a tréner lemondása. És ezt követően az MTK-tól és a Puskástól is kikaptak Tóthék, és bizony immár 418 perce nem szereztek gólt Popinék. Legutóbb a Dunaújváros ellen, még augusztus közepén Nagy volt eredmények a Lombarnál. Otthon eleinte még jól ment a sárga-feketéknek, hiszen verték például a Fradit, és ikszeltek a Győrrel is, ám legutóbb az MTK már kifosztotta Keneseiéket a Perutz Stadionban. A kupából már korábban kiestek Csizmadiáék, és a Ligakupában sem szerepelnek jól a fiúk. Egyelőre nagy a tanácstalanság a klubnál, és bizony egyelőre nem látszik az alagút vége… Jelenleg 8 pontjuk van Slukáéknak, otthon pedig 2-1-1-es mérleget tudnak felmutatni.
A lilák tavaly botrányosan gyengén szerepeltek, a tabella hátsó régiójában zártak. A nyáron aztán posztokra igazoltak Vignjevicsék, sok légióstól megszabadultak, és összességében ütős kis alakulat kezd kialakulni a Megyeri úton. A társulat 3-4-1-es mérlegéhez 6-5-ös gólarány párosul, tehát a védelemmel nincs gond, viszont a támadószekció azért lehetne hatékonyabb. Kabát Péter felépülése még várat magára, így tulajdonképpen klasszikus center nélkül futballozik az esetek többségében a fővárosi együttes. Idegenben 1-2-1-es a statisztikájuk, csak a Vidinél kaptak ki, viszont a formájuk ragyogó: a Győztes derbi után a Halit magabiztosan verték a kupában.
Azt gondoljuk, hogy mindkét gárda sorozata folytatódik: a Pápa nem kecmereg ki a hullámvölgyből, az újpestiek pedig továbbra is tapadnak az élmezőnyhöz. Mi bizalmat szavazunk Simon Krisztiánéknak, szerintünk a pontok a fővárosba vándorolnak! Tippünk tehát: 2-es!

Olvasói sztorik