Hírek

Dobogósok esélyei…

A LASK Linz és a St. Patrick's is behúzhatja a három pontot...

LASK Linz-St. Pölten 1!

Karl Daxbacher együttese a feljutásra hajt, ma újabb három ponttal gyarapodhatnak a fekete-fehérek…
Már a 12. fordulót rendezik az osztrák második vonalban, és erre az időre nagyjából letisztultak az erőviszonyok. A linziak ugyan a harmadik vonalból érkeztek újoncként, ám a klubnál az újabb feljutást tűzték ki célul. A padon Karl Daxbacherül, és a fekete-fehérek eddig bizony jól is tolják. 11 meccs után 21 ponttal a 3. pozíciót foglalják el, a listavezető Lieferinggel szemben mindössze 2 egység a lemaradásuk. Odahaza, a Linzer Stadionban eddig félelmetesen Vujanovicék: 4-1-0-ás mérleghez 10-2-es gólarány párosul. A két legfőbb riválisát elverte saját közönsége előtt, pontot csak a sereghajtó tudott csenni tőle, de annak már jó ideje. Két bajnoki ikszből és kupatovábbjutásból érkeznek a mai ütközetre: előbb a Superfundnál, majd a Hartbergnél remiztek, a Lankowitz-ot viszont simán ejtették ki a kupából. A támadósor erős, elől a szerb-osztrák Vujanovics a brazil-portugál Fabianóval alkot veszélyes csatársort. A keretben nincs friss sérült, eltiltás sem nehezíti a szakmai stáb munkáját, így erős kerettel fogadhatja riválisát a linzi alakulat.
A St. Pölten tavaly a kupában vitézkedett, a másodosztályban a 4. helyen végzett. A nemzetközi kupakaland véget ért, a PSV-vel nem bírtak a sárgák, így most már csak a hazai kihívásokra kell koncentrálniuk Herbert Gager fiainak. A gárda az 5., 14 pontjából mindössze négyet túrázott össze (1-1-3), a FAC Team-nál nyert, a Superfundnál remizett, de nem mostanában. Az elmúlt két kirándulást rúgott gól és pont nélkül zárta a társulat, pedig azért a Hratberg-Horn párostól illett volna néhány egységet elrabolni. Az elmúlt bajnokin végre győztek Segoviáék, és a kupában is továbbléptek, bár ott túlórára, majd büntetőkre kényszerültek egy kiscsapat ellenében. Egy középpályás letöltötte eltiltását, így visszatérhet, friss sérültről pedig nem lehetett hallani.
A linzi brigádot erősebbnek érezzük aktuális riválisánál. Augusztus elején, fordított felállásban, a sárgák nyertek, ma viszont a fekete-fehérek visszavágnak. Mi a hazaiakat favorizáljuk, nálunk 1-es e történet!

St. Patrick’s Athletic-Shamrock Rovers 1 (x)!

A bajnok még küzd az ezüstéremért, a vendégeknek már elúszni látszik a dobogó. A rangadót szerintünk a hazaiak nyerik…
A St. Patrick’s tavaly bajnoki címet ünnepelhetett, ám az idén minden bizonnyal elmarad a duplázás. A piros-fehérek jelenleg a 3. helyről várják a folytatást, s noha nem vészes a sorsolásuk, mégis tekintélyesnek mondható a 8, illetve 5 pontos lemaradás a Dundalkkal és a Corkkal szemben. A társulat jelenleg 55 egységet zsebelt be, hazai pályán félelmetes (11-1-2), és a formája is felettébb biztató. Legutóbbi öt tétmeccsét behúzta, menetel a kupában, és a bajnokikon sem hibázott. A múlt héten a Bray otthonából hozta el mindhárom pontot úgy, hogy már a 12. perctől emberhátrányban futballozott. Egy bekk eltiltott a keretben.
A Shamrock megint nem tudott kitörni a szürkeségből… Tavaly a rengeteg remi miatt maradt le a dobogóról, az idén pedig a gyengébb támadósor miatt szorul a 4. pozícióba. Esélye a feljebb lépésre csekély, hét pont a differencia a szentek mögött – igaz, a zöld-fehéreknek még van egy elmaradt meccsük az UCD ellenében. Idegenben 7-3-4-es a vonatkozó mérlegük, és nincsenek is jó passzban. Legutóbbi kilenc bajnokijuk közül mindössze hármat húztak be, kedden a Bohemiansnál hagytak pontokat, előtte két héttel a Cork-nál kapituláltak. A kupában sikerrel vették az akadályt, a Ligakupában viszont kikaptak. Nagy kérdés, hogy a sérüléssel bajlódó támadójuk felépül-e a mai ütközetre.
A közeljövőben kupaelődöntőt játszik majd a gárda, és elképzelhető, hogy inkább erre a sorozat élvez prioritást a zöldeknél.
Az egymás elleni mérlegük nagyon kiegyensúlyozott, a közelmúltban hol az egyik, hol a másik alakulat nyert. Ma a bajnoknak szavazunk bizalmat, az az érzésünk, hogy hazai környezetben képesek lesznek feltörni a vendégek védelmét. Mi a piros-fehérek sikerét várjuk, tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik