Hírek

Hacken és Valencia!

A svédeknél és a spanyoloknál is gólszagot érzünk...

Hacken-Atvidabergs 1-es és +2,5!

Elsősorban motivációs tényezők miatt hajlunk a hazaiak sikere felé, no és azért elnézve a védelmeket, várunk három találatot is legalább!
A hazai együttes két éve dobogós volt, tavaly beleszürkült a középmezőnybe, az idén viszont újra odaérhet valamelyik EL-t érő pozícióba. Egyelőre ettől két hely és két egység választja el a sárga-feketéket. 24 mérkőzést követően 40 pont áll a nevük mellett, hazai mutatójuk viszont nem éppen félelmetes: 6-5-1. És ha ehhez hozzávesszük, hogy Mohammedék legutóbb július végén nyertek bajnokit a Gamla Ullevi-ben, akkor még kevésbé tűnik veretesnek a fent említett sor. Azóta három remi mellett egyszer megégtek saját közönségük előtt. És összességében sem voltak jó passzban a fiúk mostanság, éppen ezért is jött jókor a múlt heti siker: a Brommapojkarnát iskolázták le idegenben (1-5) Peter Gerhardsson tanítványai, így téve pontot egy négymeccses nyeretlenségi sorozat végére.
Ami a keretet illeti: visszatér eltiltásából Simon Gustafsson, a gárda házi gólkirálya, viszont egy ötgólos csatár (Strandberg) és egy perembekk (Björck) sérült.
Az Atvidabergs a középmezőnyben tanyázik, a 9. pozíciót foglalja el 31 pontjával. Még azért nem nyugodhatnak meg teljesen a kékek, hiszen az osztályozós Norrköpinggel szemben mindössze hat egység a fórjuk. Odahaza nem megy rosszul a társulatnak, ám idegenben roppant gyengék. Vonatkozó statisztikájuk 2-3-7, ehhez 9-22-es találati mutató társul. Viszont mindenképp Santosék mellett szól, hogy legutóbbi két túrájukon nyertek. Veretlenségi sorozatuk három mérkőzésre nyúlt a hét elején – igaz, a Norrköpinget azért illett volna legyűrni otthon, ráadásul kétgólos előnyből… Nem sikerült, így még marad izgulni valójuk Skoldéknak. Egy alapembernek számító bekk és egy cserecsatár sérült az Atvidabergsben.
A Hacken talán kijött a gödörből, és most végre saját közönsége előtt nyerhet, amire nem mostanában volt példa. Az Atvidabergs jó eséllyen megragad a középmezőnyben, ám ehhez nem ma szerzik meg a szükséges pontokat. Hazai sikerrel, no és nem mellékesen legalább három találattal kalkulálunk!

Valencia-Cordoba +2.5!

A nyeretlen Cordoba a Real Madrid ellenit leszámítva mindhárom bajnokiján betalált. A Valenciának besegíthet.

A Valencia borzasztóan nehéz szezonon van túl, a korábbi évek dobogós helyezései után a középmezőnybe süllyedt, a nagy lehetőség pedig elúszott az Európa-liga-elődöntőben a tavasszal. Azért ennek ellenére az idény második felében már voltak biztató jelek. A nyári igazolások erősítették, így a világbajnok Shkodran Mustafi a védelemben, André Gomes, Rodrigo de Paul és Lucas Orbán a középpályára, míg kölcsönben Álvaro Negredo és Rodrigo támadásban hozhat új színt. Bekezdett, Sevillában nem szégyen 1-1-re végezni, azóta pedig 3-0-ra verte a középcsapatnak számító Málagát és Getafét, míg az Espanyolt 3-1-re intézte el. Pablo Alcacer már 3 gólnál jár, Rodrigo ezúttal kimarad, míg Negredo edzésbe állt, de túl korai lenne beállása.
A Cordobáról sokáig járta a hír a másodosztályban, hogy nem akar feljutni. A rájátszásba is csak azért került be, mert a Barcelona B nem lehetett annak tagja. Ott óriási izgalmak közepette harcolta ki az élvonalt 42 év múltán, így várható volt, hogy a keret nem áll készen az új kihívásra. Végülis egy szezont kibírhat, de 16 érkezőből 10 kölcsönben jött, így a hosszú távú építkezés nagy kérdőjelekbe ütközik. A Real Madrid ellen masszívan tartotta magát, mielőtt az azóta jól haladó Granadát megfogta otthon, majd Almeríában is szerzett egy pontot. A Sevilla ellen igazi esélye nem volt, hiába volt a csapatnál sokat a labda. Egy kezdő középpályás még mindig nincs.
A Valencia eddig ha nyer, akkor fölényesen teszi, így a hendikepes hazai is jó választás. Nálunk szimpatikusabb a gólok, a Denevérek úgyis szórják, és eddig a Cordoba csak a Real Madridnak nem talált be. Lehet sima hazai, lehet kicsit szorosabb, ezért megyünk inkább a találatokra. Mondjuk egy 3-1-re gondolunk.

Olvasói sztorik