Hírek

Nem kegyelmez a Real és a Milan!

A hétközi fordulóban két elitalakulat sikerére fogadunk...

Real Madrid-Elche (0-2) 1!

Ha egy üzlet beindul… A királyiak – úgy tűnik – elkapták a fonalat. Ma a kiscsapat sem jelenthet akadályt a parádézó madridiaknak!
Döcögősen indult Ancelotti mester együttese. Szégyen szemre az első három ütközetéből kettőt bebuktak Bale-ék, ráadásul az Atletico elleni városi derbin is vereséget szenvedtek a Bernabeuban. A múlt héten már a Bl-ben is fellépés várt a fehérekre, és Benzemáék megrázták magukat: 5-1-gyel küldték haza a Baselt. És a show folytatódott: a Riazorban léptek pályára James Rodriguezék szombaton, és ha mér arra jártak, gurítottak is egy nyolcast a megszeppent Depornak! Most a 7. helyen tanyáznak Kroosék, négy csatában 6 pontot gyűjtve.
A Real védelme – szokás szerint – még nem az igazi, legutóbb az Arbeola, Varane, Ramos, Marcelo négyes alkotta a bekksort. Pepe sérülés miatt kihagyta a hétvégi bajnokit, és nem kizárt, hogy még ma sem lesz ott a kezdőben. Rajta kívül Jese és Khedira sérült, ám nélkülük is parádés kerettel készülhetnek az Elche kivégzésére Ronaldoék. A portugál klasszis is megtalálta góllövő cipőjét, már öt találatnál jár. És Hernandez is beköszönt új csapatában, a mexikói ráadásul nyomban duplázott.
Az Elche teljesen szeszélyes eddig, a Barcától kikapott, a Granadával remizett, nyert a Rayonál, viszont legutóbb az újonc Eibar fosztotta ki. Francisco M. Escriba Segura vezetőedző pedig valamennyi futballistájára számíthatott, ám a zöldek képtelenek voltak feltörni a baszkok védelmét.
A biztos bennmaradás kivívása az elsőszámú célkitűzés a klubnál, ám az ehhez szükséges pontok beszerzését aligha folytatja majd a gárda. Corominasék gólaránya 4-8, kétszer nem tudtak betalálni, viszont mindig kapituláltak legalább egyszer. Félő, hogy ez a sorozat ma folytatódik. A keret teljes lesz Madridban.
A Bernabeuban idén februárban a Real 3-0-ra verte a kiscsapatot. És ma is hasonló eredményt várunk. A madridiak a kezdeti gyengélkedés után rendezték soraikat, és ma nem kegyelmeznek a zöldeknek. Legalább háromgólos hazai sikerrel kalkulálunk!

Empoli-Milan 2!

Az újonc végre pontot szerzett, gólt lőtt, ám ma szerintünk nem örülhetnek majd a kékek. A Milan sincs készen, közel sem, de azért erősebb riválisánál. Nyernek a vendégek!
Maurizio Sarri együttese két vereséggel kezdte a Serie A küzdelemsorozatát. A kékek előbb Udinében égtek meg, majd a Roma is legyűrte őket. A két zakót még fájdalmasabbá tette, hogy nem sikerült betalálniuk Tavanoéknak. Aztán a hétvégén Cesenába utaztak Ruganiék, és sokáig olybá tűnt, nem jön össze a pontszerzés. A fekete-fehérek 2-0-ra elhúztak, ám fordulás után rendezte sorait az Empoli, és 2-2-re mentette a meccset. A vendégek mezőnyfölényben futballoztak, Crocéék több helyzetet dolgoztak ki újonctársuknál, ám végül csak egy pont jött össze. A tréner nem volt teljesen elégedett az iksszel, ám elismerően szólt játékosairól, mondván, nem adták fel a küzdelmet kétgólos hátrányban sem. A keretben csatárok sérültek, Mchedlidze, Maccarone és Shekiladze sem bevethető egyelőre.
A Milan elszenvedte első vereségét az idei kiírásban, miután a hétvégén a bajnok 1-0-ra legyőzte a San Siróban. Inzaghi mester együttese nem játszott rosszul, ám kissé óvatosnak tűntek Hondáék, ám a Juve ellen ez is kevésnek bizonyult. A bajnokságot két győzelemmel kezdő piros-feketék védelmét savaztuk már eleget, hiszen a Lazio és a Parma is betalált a milánóiaknak, ám a torinóiak ellenében épp a csatársor maradt impotens. Pedig El Shaarawy és Menez kezdőként, Torres és Pazzini csereként tett meg mindent a góllövésért. A sérült Lopez kapust ezúttal is Abbiati helyettesítette, a védelemben Alex még nem lesz, visszatérhet viszont Bonera. Sérült a kapu mellett még Montolivo.
A Carlo Castellaniban az Empoli még nem verte meg a Milant! Remizni is csak háromszor tudtak ebben a felállásban, a többi csatát a piros-feketék nyerték meg. És ma is bizalmat szavazunk a vendégeknek: a támadósora egyre erősebb a vendégeknek, és ez ma pontokat ér Inzaghi mester alakulatának. Tippünk tehát: 2-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik