Hírek

Innsbruck, St. Patrick’s: Eredményes túrázók…

Ma egy osztrák és egy ír mérkőzést veséztünk ki...

Austria Lustenau-Wacker Innsbruck 2(x)!

A feljutásra hajtó vendégek ponttal, pontokkal térhetnek haza a mai kirándulásról…
A 11. fordulót rendezik az osztrák második vonalban: a hazaiak a bennmaradásért, a vendégek a feljutásért küzdenek. A Lustenau jelenleg a 9., kieső helyen tanyázik 9 egységgel. A zöldek mindössze 2-3-5-ös sort tudnak felmutatni, ebből a hazai mutatójuk 1-1-3. Két sikerüket az Innsbruck és a Hartberg ellen aratták. De nem mostanában… A legutóbbi öt fellépésükön nyeretlenek maradtak, és ebben a periódusban csak két remire futotta erejükből. A forma tehát nem biztató, ugyanakkor hétfőn apróbb siker érte a társulatot: a Team Für Wien vendégeként a hajrában sikerült pontot csenniük (3-3). A helyzetük nem kilátástalan, ugyanis az 5. Superfund is csak 12 pontnál jár, tehát lőtávolságon belül áll jó néhány alakulat.
A keretben nincs eltiltott, viszont a gárda irányítója hetek óta sérült, visszatérésére nincs esély.
A Wacker Innsbruck tavaly búcsúzott az élvonaltól, és a cél nem is lehet más, mint az azonnali visszajutás. A tiroliak kissé beragadtak a rajtnál, az első négy ütközetben mindössze egy egységet termeltek, ám utána összekapták magukat a fiúk. Futottak egy ötmeccses győzelmi szériát, amelyet a héten a Mattersburg szakított meg, miután remizni tudott Innsbruckban. A Wacker jelenleg 10 mérkőzést követően 17 ponttal a 4., lemaradása a listavezető Liefering mögött 5 egység.
A Lustenau idén egyelőre csak kínlódik, legutóbb már az újonc ellen elért pontszerzés is csak hajszálon múlott, a védelem könnyen zavarba hozható. Ezzel ellentétben a vendégek játéka biztató. A forma és a mutatott játék alapján az Innsbruck legalább 1 pontra jó lehet péntek este!

Bray Wanderers-St. Patricks’s 2!

Két, igencsak motivált együttes feszül egymásnak ma este a Carlisle Grounds-on: szerintünk a címvédő elhozza a pontokat a kiesőjelölttől!
A Bray tavaly osztályozón menekült meg, és bizony az idén kinéz neki egy pótvizsga, ha nem kapja magát a hajrára. Már csak hat forduló van hátra, 22 pontja van, az osztályozós UCD 19-nél jár, a vonal alatti Athlone 16-tla kullog. Biztonságról tehát szó sincs, muszáj még legalább 5-8 egységet kasszírozniuk a finisben. Odahaza (is) gyengék Kellyék (4-2-7), és a formájuk sem reményteljes: noha augusztus végén kiesési rangadót nyertek a dublini egyetemisták ellen odahaza, rá egy hétre a Bohamiansnál már pont nélkül maradtak. Jó hír, hogy két játékos visszatér eltiltásából, így már csak egy középpályás és egy csatár nem bevethető.
A bajnok bajban van. A címvédő jelenleg mindössze a 3., hátránya a listavezető Dundalk-kel szemben immár 11 egység, igaz, a piros-fehérek egy meccsel többet játszhatnak majd. Most 52 pontnál járnak, idegenben viszont eddig sebezhetőnek tűntek: 4-6-3-as soruk erről árulkodik. Faganék viszont jól hajráznak, két nyertes rangadóból érkeznek a Bray-hez! Előbb idegenben a Derryt, majd odahaza a Dundalkot rendezték le 1-0-ra. A múlt héten ismét sikerélmény érte a társulatot, ugyanis a kupa negyeddöntőjében 3-2-re verték a Bohemianst. A keret teljes lesz nagyjából, egy védő bevetése kérdéses csak.
A St. Patrick’s egyik kedvenc ellenfele a Bray: ebben a felállásban 2010-óta nem bírt győzni a házigazda! A legutóbbi öt meccsüket sorozatban a piros-fehérek nyerték. Ma sem lesz ez másként, a bajnoki arany megszerzésére tesz egy utolsó kísérletet a St. Patrick’s, és megkezdi a finisét. Tippünk tehát: 2-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik