Hírek

Nyerhet a címvédő

Lille-Krasznodar -2,5!

Nem várunk gólesőt a két együttes mai randevúján…
A Lille tavaly megtette a tőle telhetőt: a két óriás mögött az előkelő 3. pozícióban zárt, így a BL-ben selejtezhetett. A Porto azonban túl nagy falatnak bizonyult a piros-feketéknek, így maradt a második számú kupasorozat. A H-jelű négyesbe az Everton, a Wolfsburg és a Krasznodar került, így első látásra igencsak kiegyensúlyozottnak tűnnek az erőviszonyok.
Rene Girard futballról alkotott filozófiája tökéletesen látszik a Lille-en: első a stabilitás, lehetőleg kapott gól nélkül kell lehozni a kilencven percet. És Enyeamák be is tartják az edzői utasítást! Tavaly elképesztő sorozatot produkáltak a fiúk, hónapokon keresztül nem sikerült bevenni a gárda hálóját. Az idén sem kell azonban szégyenkezniük Kjaer-éknek, ugyani 5 játékapot követően 3-2-0-ás mérlegükhöz 6-1-es gólarány párosul! Csak a monacói Berbatov tudott betalálni a Lille-nek – azért ez nem semmi teljesítmény. Hazai környezetben, a Stade Pierre Mauroy-ban 4-0 a találati mutatójuk, és a forma is biztató: a hétvégén a Nantes adta meg magát Origiéknak.
A keretben két védő sérült, Basa és Beria egyelőre nincs bevethető állapotban.
A Krasznodarral kapcsolatban a DVTK-nak vannak kellemetlen emlékei, és bizony a párosmeccsen az oroszok nem kímélték a miskolciakat. Összesítésben 8-1-gyel mentek tovább, és később a Real Sociedad ellen is sikerült kivívni a továbbjutást. Az 1-0-ás San Sebastian-i vereséget követően otthon 3-0-ra intézték el a baszkokat Oleg Kononov tanítványai. A Krasznodar erős kerettel rendelkezik, több minőségi légiós tartozik a zöldekhez. Ari, Joaozinho, Granqvist, vagy éppen Sigurdsson jó néhány másik orosz élcsapatban is alapember lenne.
Viszont a közelmúltban megtorpant a társulat. A kezdeti szárnyalás után (5 mérkőzésen két iksz, majd három siker) két hazai vereség csúszott be; a Dinamo Moszkva elleni zakó még tűréshatáron belülinek számíthatott, ám az UFA-nak azért nem kellett volna elvinnie mindhárom egységet. És egyik ütközetben sem sikerült gólt szerezniük Izmailovéknak… A keretben friss sérült nincsen.
Az az érzésünk, hogy mindkét együttes elsősorban a stabilitásra helyezi majd a hangsúlyt. Fölösleges kockázatot nem vállalnak majd a felek – ennek megfelelően szerintünk nem feltétlenül várható izgalmas, eseménydús kilencven perc Lille-ben. A -2,5-ös opció nem tűnik rossz választásnak 1.6-ért… Mi erre fogadunk!

Sevilla-Feyenoord 1!

Az andalúzok hagyományosan komolyan veszik a második számú kupasorozatot: a romokban lévő Feyenoord ellen szerintünk nem hibáznak Baccáék!
A G-csoportba hőseink mellett a Standard Liege és a Rijeka nyert besorolást. A spanyol alakulat tavaly megnyerte az EL-t, így címvédőként várhatja az idei sorozatot. A fehér-pirosaknál Unai Emery irányítja a szakmai munkát, és a fiatal stratéga bizony jó munkát végez a délieknél. A nyáron a gárda motorját, Rakiticet leigazolta a Barca, ám helyére azért jöttek jó futballisták: Aleix Vidal, Mbia, Banega egyaránt a középpályán vethető be, mint ahogy Krychowiak is stabilitást adott az alakulatnak. Az andalúzok a Valencia elleni ikszet követően az Espanyolt és a Getafét is megverték, így dobogóról várhatják a folytatást. A társulatnál gondot okoz, hogy két kapus is sérült a keretben, az elsőszámú hálóőr, Barbosa a hétvégén nem tudta vállalni a játékot. Rajtuk kívül Gameiro (csatár), Cristoforo (középpályás) és Arribas (védő) nem lesz ott jó eséllyel az első fordulóban.
A Feyenoordnál már márciusban bejelentették, hogy az ANliába távozó Ronald Kooman helyére Fred Ruttent nevezik ki vezetőedzőnek, ám e döntés egyelőre nem vált be: az igaz, hogy a rotterdamiak gyengültek a nyáron, ám azért ez sem indokolja, hogy a piros-fehér-feketék 5 fordulót követően 5 egységgel mindössze a 14. pozícióból várják a folytatást… És Boulahrouzék még nem is játszottak nagy rangadót (a Twentével sikerült ugyan remizniük), gyenge passzban vannak, a hétvégén a kiesőjelölt Willem II-től kapta ki a De Kuip-ban.
Az alapcsapatból két bekk végzett különedzést a hét elején, de mindketten ott lesznek az utazókeretben.
Az az érzésem, hogy a spanyol alakulat nem hibázik a gödörben lévő hollandok ellen. A Ramon Sanchez Pizjuan-ban a Feyenoordnál erősebb alakulatok is megizzadtak már, szerintünk a sevillaiak otthon tartják a három pontot. Tippünk: 1-es!

Olvasói sztorik