Hírek

Sztárban sztár, az új magyar futball-show!

Lássuk be, unalmas már azt nézni egy egész estés „focishow”-ban, hogy mosolyogva kérdező riporterek és mosolyogva beszélő csinos nők mosolyogva válaszoló magyar labdarúgókkal társalognak. Ennél több kell nekünk!

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar futballt „pozitív üzenettel, igazi show-ként eladni” jelen pillanatban kihívás tekintetében talán a „Hatvannégy Vármegye Mozgalom nyári táborában kopogtatócédulát gyűjteni Gyurcsány Ferencnek” feladatához hasonlítható. És mégis, szeretjük a lehetetlent, miért ne gondolkodnánk el a magasztos küldetésen?

A mintát természetesen a kereskedelmi tévékből kell vennünk. Lehet a magaskultúra nevében borzadva öklendezni, de a celebtévék tudják, mi a dörgés. Liptai Claudia harminchetedik sorszámú sminkjében több érdekességet talál a mezei magyar, mint Várhidi Péter akármelyik ágrajzában, és ezzel nem az ágrajzot akarjuk bántani. Ha a magyar labdarúgás vezetői azt akarják, hogy milliók tapadjanak a képernyőre, magyar futballszereplőket bámulni, nincs mese, utat kell törni a bulvárban, leütközni az ál-doku-realityk pojácáit és felbőrözni a tehetségkutatók tinédzsereit. Mutatjuk az utat.

A Sztárban sztár című műsor az egykori vállalati ünnepségek, mai terminussal céges partyk azon részét idézi fel nagy sikerrel, amikor az elfogyasztott nyílt láncú szénhidrogén mennyisége már nem teszi releváns problémává az erkölcsi és szellemi gátakat. Tudjuk, milyen volt, amikor Béla, a vállalat/tantestület/minisztérium mókamestere betintázva utánozta a Piramisból Révész Sanyit, esetleg a Boney-M kígyómozgású playback frontemberét. Tökmindegy, Béla hangja milyen, ugyanis ahogy feltette a pulikutyából készült mikrofonfrizura-parókát, a szintén lényegesen részeg kollektíva előtt a sikere már garantált volt.

Ugyanezt látjuk a műsorban: kijön a Lady Gagának vagy Demjén Rózsinak maszkírozott közepes szavatosságú „sztár” és eljódlizza azt, amit az eredeti, csak sokkal rosszabbul. Ellenben itt alkohol nélkül is jön a siker, celeb celebet lapogat ájult hitetlenkedés közepette.

Na most, ugyanezt futballban megcsinálva, minimum a reveláció kifejezés jut eszünkbe. Képzeljük el, amint Tilla felkonferálja: „Következzen José Mourinho, ahogy Urbán Flórián megmutatja nekünk!!!”. Flóri kijön, csúszik egyet térden, lobogó ballonkabátban, snájdig őszülős-jólfésült parókában, majd a produkció fénypontjaként belenyúl egy statiszta szemébe. A zsűri sikoltozik, a szavazatok áradnak. „No de ez még semmi, most lássuk, hogyan mutat Tököli Attilán Lionel Messi meze!” Tököli beszáguld a színpadra (előtte a kisfilmben elárulja, életében először futott, a próbák során), kicselez mindenkit, aztán begurítja, majd négy, aranylabdának öltözött táncosnőt tesz magáévá (képletesen).

És a sor tetszés szerint folytatható, Galaschek Péter mint Eric Cantona (karaterúgás egy helyben állva!), vagy az edzők nagy találkozása: micsoda kihívás Véber Györgynek eljátszania Garami Józsefet! („Megmondom őszintén, amikor a harmadik próbán se tudtam elbóbiskolni, kicsit kétségbe estem.”)

Azt hiszem, felesleges is szaporítani a szót, ez a műsor úgymond random módon generálná a Pazar Ötleteket – és nagy előnye, hogy egyetlen meccset se kell végignézni előtte a magyar bajnokságból. Ha valakinek tetszik az elképzelés, keresse a szerkesztőséget, szívesen közreműködünk, a műsorötletet természetesen levédettük.

Addig is, íme a jövő heti párosítások, készüljetek srácok, mert ez, megmondjuk őszintén, mindenféleképpen nagy show lesz, tulajdonképpen. Mit szólnátok, ha Polonkai Attila kapná Puskás Ferencet (felcsúti a felcsútit!), netán Lázok János keltené életre Didier Drogbát?

Csak hiszitek, hogy lehetetlen! És különben is, annál rosszabb nem lehet, ahogyan Tóth Vera nyávogta el Katona Klárit, na ugye.

Olvasói sztorik