Hírek

Újoncok randevúja

Az Eibar a Deport fogadja, az Ajax tarcsi pedig a Sparta Rotterdamot...

Eibar-Deportivo La Coruna 1!

A két újonc összecsapásán a hazai együttest favorizáljuk…
Tavaly az Eibar magabiztosan nyerte meg a második vonalat, így jutott fel az első ligába a baszk alakulat. A nyáron jobbára lejárt szerződésű futballistákkal erősítették meg a keretet, és jó néhányan érkeztek kölcsönbe is a piros-kékekhez. Gaizka Garitano vezetőedző a felkészülési időszakban igencsak szeszélyes eredményeket ért el, ám a bajnoki rajt nagyszerűre sikeredett. Baszk derbit nyertek meg Laráék az Ipurua Municipal Stadium-ban: 1-0-ra verték a Real Sociedadot. A második játéknapon a bajnokhoz voltak hivatalosak Mineróék, és noha az Atletico Madrid gyorsan kétgólos előnyre tett szert, az újonc szépített még az első játékrészben. A vége maradt 2-1, az Eibar bizony megnehezítette a fővárosiak dolgát. A keretben egy bekk szerepeltetése kérdéses, igaz, a hátvéd eddig még nem lépett pályára ebben a kiírásban.
A La Coruna-i alakulat egy éves száműzetés után tért vissza a La Ligába, miután az Eibar mögött a második pozícióban zárt a másodosztályban. A klubnál is igyekeztek acélosabbá tenni a keretet, no de pénz nélkül nem egyszerű… Maradtak a kölcsönemberek és a lejárt szerződésű focisták – minőségi igazolásra nem futotta a galíciaiaknál. A kék-fehérek rajtja nem igazán sikerült, az első fordulóban a Granadánál maradtak alul Cavaleiróék (2-1), majd a Rayo ellen otthon a ráadásban mentettek pontot (2-2). A keretben két középpályás is edzéseket hagyott ki a héten, bevetésük kérdéses, és egy bekk tuti, hogy kimarad.
Tavaly Arrueberenáék otthon elverték a Deport, és, elnézve a két gárda mentális állapotát, ma is a baszkokat tartjuk esélyesebbnek. Nálunk nagyon 1-es gyanús e találkozó…

Ajax Tartalék-Sparta Rotterdam +2,5!

A holland másodosztályban gyakori a over-opcióra végződő találkozó. A mi hőseink sem a védelmükről híresek, ma sem unatkoznak majd a nézők…
A 6. fordulót rendezik a németalfoldi másodosztályban. A hazai együttes az előző kiírásban átlagos eredményt produkált, 50 pontot zsebelt be, amely a 14. pozícióhoz volt elegendő. Védelme tragikus volt, az egyik legtöbb gólt kapta az amszterdami egység a bajnokságban. Az idén sem sokat javult a helyzet, az Ajax tarcsi 5 mérkőzésen 6 egységet zsebelt be (2-0-3), gólaránya 7-10. Sikereit viszont nem mostanság aratták Menigék, legutóbbi három ütközetét elbukta a társulat. Idegenben egy siker mellett két zakó áll a nevük mellett. Két alapember, egy védő és egy csatár sérült.
A Sparta tavaly nagyon kétarcú volt: a nagyszerű őszt pocsék tavasz követte. Az első szezonban nyújtott produkciója miatt részese lehetett a rájátszásnak, ám itt elbukott. A tragikus tavaszt (13 mérkőzésen nem nyert…) változások követték, a keret összességében erősödött, és Gert Kruys vezetőedző a feljutást kapta feladatként. A piros-fehér-feketék ennek megfelelően is kezdték a pontvadászatot, három győzelmet arattak zsinórban, ám aztán valami megszakadt. A Helmonddal nem bírtak otthon a rotterdamiak (0-0), majd a Volendam fűzte be az oktatófilmet a fiúknak (0-5). A gólarányuk 7-7, 3-2 az over-under mérlegük. A keretben egy bekk és egy középpályás sérült, előbbi számít alapembernek.
Tavaly oda-vissza nyert az amszterdami ificsapat, és mindkétszer jött a +2.5-ös opció. És ma sem várunk mást, már ami a találatokat illeti. A két alakulat egymásnak ronthat rendesen, és a védelmek legalább háromszor kapitulálnak. Tippünk tehát: +2,5!

Olvasói sztorik