Hírek

Nyerhet az MTK és a Lautern!

Ma egy magyar és egy német bajnokit térképeztünk fel...

Pápa-MTK 2!

Noha a Lombard eddig remekelt hazai környezetben, a klubnál kialakult kaotikus helyzet miatt mi a fővárosiakat favorizáljuk… A mumus érkezik a Perutz-stadionba!
Összességében jól kezdte a bajnokságot a Veszprém megyei alakulat. A sárga-feketék a Viditől elszenvedett nyitófordulóbeli vereségüket követően négy meccsen veretlenek maradtak, nem mellékesen behúztak 8 egységet, mígnem két hete Nyíregyházán csúnyán beleszaladtak a késbe (3-0). Hiába a várakozáson felüli produkció, Mátyus János vezetőedző hirtelen lemondott pozíciójáról, helyét – átmenetileg a szokásos beugró – Kovács László vette át. Nagy kérdés, hogy a vezetőváltás milyen hatással lesz az öltözői hangulatra, ám azért a kiszivárgott információk szerint nem feltétlenül tett jót a csapatszellemnek a tréner távozása.
Az MTK eddig 12 pontig jutott, vagy nyer, vagy veszít (4-0-2), legutóbb a Fradit intézték el Kantáék, két vereségük a Paks és a Vidi nevéhez köthetők. Garami mester alakulata a tavalyihoz képest lényegesen összeszedettebben teljesít, Kantáék élvezhető, rövidpasszos futballal rukkolnak elő, over-under mérlegük 4/2. Idegenben eddig a két vesztes fellépés mellett Pécsett diadalmaskodtak (0-4).
A két gárda közös múltjának böngészésekor érdekes infóra bukkantunk. Pápai szempontból 0-2-12-es a mérleg! A legutóbi 5 ütközetüket egyaránt 2-0-ra nyerte a kék-fehér együttes! A mumus érkezik tehát a Perutz-stadionba, és az az érzésünk, hogy a vendégek kihasználják majd a pápai klubnál kialakult bizonytalanságot. Nálunk Poórék a favoritok, húzzuk be a 2-est!

Kaiserslautern-FSV Frankfurt 1!

Az élvonalba vágyó hazaiak nem hibázhatnak saját közönségük előtt. A pontok a vörösöknél maradnak!
Az előző kiírásban a Lautern a 4. helyen zárt, így még az osztályozóról is lemaradt a társulat. Az idén nem változott a cél, ismét az osztályváltás szerepel az elsődleges feladatok között, és bizony Kosta Runjaic alakulata eddig az elvárásoknak megfelelően teljesít, legalább is ami a Fritz Walter Stadiont illeti. Mert két győzelmet arattak eddig Lekicék saját közönségük előtt, vendégségben viszont két remi jött össze. Nyolc pontjukkal az élmezőnyhöz tartoznak, minden mérkőzésen rúgtak gólt, igaz, kapitulált is a védelem. A bajnoki szünetben a Freiburggal játszottak felkészülési találkozót, amelyen 4-0-ra diadalmaskodtak élvonalbeli ellenfelükkel szemben. A keretben eltiltott és friss sérült sincs.
A frankfurtiak 4 meccs után 4 ponttal a tabella alsó felében állomásoznak, viszont egyetlen sikerüket idegenben érték el a kék-feketék – a Nürnbergnél diadalmaskodtak Kapllaniék. A társulat tavaly is az alsóházban végeztek, a túrákon voltak nagyon visszafogottak a fiúk. A rajt az idén sem sikeredett jóra, két vereség után viszont jött az említett siker a frankok felett, majd a jó passzban lévő Lipcsével otthon remiztek Balitschék. A keretben lesznek hiányzók, egy bekk és két támadó neve is a maródiak listáján szerepel, ugyanakkor ők nem számítanak alapembernek Benno Möhlmann csapatában.
Az egymás elleni mérleg nyomasztó Lautern-fölényt mutat! 8-2-1 a statisztika, a Fritz Walterben eddig még soha nem nyertek a kék-feketék, pontszerzés is csak egyszer jött össze, az sem mostanában (2010-ben). Nos, ma sem szavazunk bizalmat a vendégeknek, a vörösök szerintünk otthon tartják a pontokat. Tippünk tehát: 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik