Hírek

Nem hibázhat KTP a JJK ellen!

A Kooteepee akár el is rendezheti a feljutás kérdését ma délután...

Kooteepee-JJK (0-1) 1! +2,5!

Akár már ma bajnok, és ezáltal feljutó lehet a hazai alakulat. Szerintünk nem hagyják ki ezt az esélyt a zöldek!
A hajrájához közeledik a finn másodosztályú bajnokság, és hőseink közül inkább csak a hazai alakulat számára bír téttel ezen összecsapás. Mert ha győz a KTP, és a többi eredmény kedvezően alakul majd a napokban, úgy megnyeri a pontvadászatot, és ezáltal visszajut az élvonalba. A csapat 49 pontot szerzett 23 fellépésen, otthon parádézik (11-0-1, csak a dobogós PK35 nyert nála), idegenben azért sebezhetőbb (4-3-3). Augusztus első felében becsúszott ugyan két vereség, ám azt követően rendezték a soraikat Aaltoék, és két győzelem között remiztek egyet. Hazai környezetben, az Arto Tolsa Areena-ban 31-7-es, igencsak félelmetes gólarányt hoztak össze Sami Ristila fiai. A keretben egy támadó, a házi góllövőlista második helyezettje sérült.
A JJK nem dicsekedhet ilyen jó szezonnal, sőt, még a közepes is enyhe túlzás esetükben. Az élvonalnak tavaly búcsút intő brigád jelenleg a 7. 31 egységgel, 4-2-5-ös elfogadható túramérleggel. A bajnokságot botrányosan rosszul kezdték a fiúk, sokáig a tabella végén kullogtak, ám június közepétől két hónapon át megőrizték veretlenségüket, így stabilizálták helyüket a középmezőnyben. Aztán az elmúlt három fordulóban visszatért a szezon eleji forma: háromszor sitteltek zsinórban… A bennmaradás megvan, erről a Jazz, Jippo, Viikingiit trió gondoskodott. Juha Pasoja vezetőedző munkáját eltiltás nem nehezíti, egy peremember a középpályáról – hiányzik majd.
Az idén eddig kétszer ütközetek meg a felek, és mindkétszer a házigazda diadalmaskodott, és mindkétszer jött a +2,5-ös opció. Ez utóbbi nem nagy csoda, hiszen a zöldek over-under mérlege 19/4, a JJK-é pedig 17-6.
Az az érzésünk, hogy a Kooteepee alaposan elkalapálja ma a derék vendégeket. Kettő könnyen lehet közte a végén, és a +2,5 is adható.

Olvasói sztorik