Hírek

Spanyolország-Franciaország és Brazília-Szerbia

El Ninno, a rangado.hu állandó kosárszakértője ezúttal is tolja a tippeket!

Ismerősök találkoznak a legjobb négy közzé kerülésért ! Hogy miben változnak a dolgok a kb egy héttel ez előttiekhez képest ? Azt már hamarosan meglátjuk ….Egy biztos az USA és Litvánia már éremért fog küzdeni . A többiek előtt pedig adott a lehetőség csak nyerni kell és kész !

Spanyolország -Franciaország :

A házigazda a legkomplexebb játékkal rukkolt elő eddig a Vb-n . Látványosan támadnak , jól védekeznek felállt védelem ellen és lerohanásból is sok pontot szereznek . Formás dobószázalékokat tudnak felmutatni , remek egyéni teljesítményeik vannak , csapatban igazán egységesek és ha netán baj lesz biztosak lehetünk benne hogy a bírók megbillentik majd a pályát vagy a közönség kitolja őket a kátyúból .
Megkérdőjelezhetetlenül jutottak el idáig . Határozottan léptek keresztül minden ellenfelükön a kispadjuk olyan erős hogy akár első sorként is használhatnák őket !

A gallok ?

Hiányzóikat már nem egyszer felsoroltuk és a legkiszámíthatatlanabb csapat jelzőt már az EB-n rájuk aggattuk és meg is nyerték .
Most nincs ott a világ talán legjobb irányítója és a legmagasabb pontzsákjuk mégis fut a szekér !
Mindig van valaki aki hátára kapja a gallokat és mindig van valaki aki csak úgy feláll a kispadról és extrát tud hozzátenni a csapat teljesítményéhez .
A csoportmeccsek alatt már találkoztak és akkor a 2-3 as zóna bevált . A spanyol tripladobókat 26 % on tudták tartani de biztosak lehetünk benne hogy még egyszer ilyen nem fog előfordulni . Természetesen a hispánok is hasonlóan álltak fel és lábon tartották a frontot a francia mesterlövészekkel szemben .
A palánk alatti óriások későn eszméltek , a lendületből érkezők pedig szinte belealudtak a meccsbe . A spanyolok sokszor leszorították alapvonalra a franciákat akiket lehetetlen dobóhelyzetbe hoztak és rossz dobásra hibára kényszerítettek .
Ennek ellenére egy nagyon évezhető és jó meccset hoztak le !

Mit várunk most ?

Még egyszer ilyen szánalmas triplamutatót biztosan nem ! A statisztikáik ennél csak jobbak lehetnek még akkor is ha a franciáknak csak az az egy esélyük marad hogy egy nagyon gyilkos meccset hozzanak le amivel megölik a játékot . Amennyiben így lesz úgy talán esélyük is marad – általában a papíron esélytelenebb csapatnak nő a sansza ha kevés a pont – de ebben ne nagyon reménykedjünk !
A reális győzelem 11-15 és 16-20 pont között van a Spanyolok javára ezt 5 és 4.75 X ös pénzért kínálják !
A pontokban látom a legnagyobb fantáziát +148.5 pont jó lehet erre a meccsre 1.9 ért .
A Hispánokat 84 -90 pont között várom és kinézek a gallokból is 70-72 őt .

Szerbia -Brazília :

A Brazilokat amúgy is a meglepetés kategóriába soroltuk és most jó esélyük van arra hogy a legjobb négy csapat közzé masírozzanak , ám csöppet sem lesz egyszerű !
Nagyon simán kiütötték a nagyon jó argentinokat . Okos kosárlabdával egyszerűen lelopták a Scola felé tartó labdákat . Így hiába volt pályán majdnem 34 percig mégis csak 9 ponttal zárt a zseni és dupla büntetésként több mint 10 pontot dobtak a Brazilok a Scola felé tartó labdák lefüleléséből !
Egy taktikailag érett , fizikálisan pedig tökéletes formában lévő együttes a Brazil aki hatalmas önbizalommal fognak küzdeni a feljavuló szerbek ellen !

A Szerbeket már sokan temettük . Persze akik bíztak a vérmes mentalitásukban azok simán önigazolásra leltek . 90 pontot dobni a nagyon jól védekező görögöknek az bizony megsüvegelendő . Úgy tűnik Teodosic furcsa motivációja a káromkodós negatív beszólás -amit éppen a Brazilok elleni meccs időkérésében osztott meg a csapattársakkal – nagyon jól felrázta a srácokat .
Bogdanovic , Rauljica , Teodosic és végre valahára Krstic is odapakolta magát .
Ez a párosítás annyiból lesz könnyebb a spanyol -franciánál hogy itt nincs olyan nagy különbség a “sztárok ” között .
A sztárok mindig megkapják a maguk bónuszát de most nagyjából partiban vannak ezen a téren egymással .
Ők is találkoztak már a csoportmérkőzések során és a Brazil csapatot a hazai bajnokság zsenije Vieira és a Suns elvetemült dobógépe Barbosa vitte a hátán .
Furcsa módon szétlőtték a szerbeket . Valószínűsíthetőbb lett volna hogy palánk alatt lebirkózzák a meccset de mégis a nehezebb úton győztek a latinok .

Mit várunk most ?

Egy picit másabb felállást és olyan szoros meccset ami 1-7 ponton belül fog eldőlni .
A szerbek magukra találtak az egészen biztos . A Brazilok tele önbizalommal mennek nekik . A Szerbek még egyszer nem fognak annyi hibát elkövetni mint a csoportmeccsen .
Mindkét csapatot képesnek tartom 75-80 pont megközelítésére így a sok pontban még akkor is nagyobb fantáziát látok mint a Brazil győzelemben ! A bukik simának tűnő Brazil továbbjutást várnak ezért is az 1,47 X es cipi .
Inkább a +149.5 pontot javaslom behúzni ! Azt amúgy is 1.9 X es kifizetéssel mérik !

Olvasói sztorik