Hírek

Vendégesélyek…

Angol kiscsapatok és afrikai válogatottak csapnak ma össze...

Dover-Barnet 2!

Az újonc aligha gyarapítja a pontjainak számát a listavezetővel szemben…
A Dover tavaly épp, hogy odaért a play offra az angol 6. ligában, ám a rájátszásban nem hibáztak a déliek, így feljutottak a Conference ligába. A cél egyértelmű: benn kell maradni az osztályban! Orluék nem kezdték jól a szezont, két vereség után ugyan jött egy iksz és egy siker, majd megint két zakó csúszott be. A hétvégén a nem túl veretes Telfordnál jártak, és köszönhetően a hazaiak elképesztő összeomlásának és pocsék kapusteljesítményének, 4-1-re diadalmaskodtak. Kellett is mindhárom egység a Dovernek, így legalább felkúsztak a 16. helyre a tabellán. 7 pontjukból négyet túráztak össze, és a minapi siker jót is tett Reidék önbizalmának. Az Athletic keretében egy bekk huzamosabb ideje sérült, ő nem lesz ott a találkozón.
A Barnet tavaly a középmezőny első felében végzett, az osztályozóra nem volt esélye odaérni. Hullámzóan teljesítettek az előző kiírásban, sz idén viszont a hullámvasútnak nyoma sincs, 7 fellépésükből hatot behúztak, csak a Lincoln tudott náluk nyerni nagy meglepetésre. A keret igencsak egyben van, ezt bizonyítja, hogy a hétvégén hátrányból sikerült fordítaniuk Akindeéknek a ráadásban. Érdekesség, hogy a mindent eldöntő gólt épp a sérülés miatti csereként pályára lépő támadó, Villa verte be a 92. percben.
A Barnet gólaránya is önmagáért beszél: 18-3! Eddig minden ütközetben betaláltak, és ötször megúszták kapott gól nélkül… A keretben egy támadó középpályás küzd sérüléssel.
Az a határozott érzésük, hogy a Barnet remek szériája folytatódik, és mindhárom egységet elhozza majd a déliektől. Tippünk 2-es, 1.75-ért egy próbát megér!

Lesotho-Gabon 2(x)!

Lesotho vereséggel kezdte az Afrika Kupa selejtezősorozatát: a gárda sima 2-0-ás vereséget szenvedett Burkina Fasoban. A C-csoport másik mérkőzésén Gabon otthon 1-0-ra verte Angolát. Koetle-ék a kontinens gyengébb alakulatai közé tartoznak, rendszerint nem jutnak ki a tornára, és bizony most sem lesznek képesek megszerezni a kvartett első két helyének valamelyikét. Lesotho egy esztendeje Szudán ellen nyert legutóbb meccset, a kontinens “nagycsapatainak” viszont korábban rendre megadta magát. Gabon nemzeti válogatottja fejlődésen megy keresztül, az év eleji Afrika Nemzetek Kupáján túlélte a csoportkört, és csak az egyenes kieséses szakaszban kényszerült büntetőkkel búcsúzni Líbiával szemben. Az idén marokkóval remiztek Traoréék, majd a csoportkör első fellépésén Angola ellen győztek Mbingui találatával.
A kvartettben Gabon lépéselőnybe került Angolával szemben, ám a hétvégi három pont akkor ér igazán sokat, ha ma három, vagy legalább egy egységgel megtoldják azt a gaboni fiúk. Szerintünk a vendégek erősebbek, no és jobb formát is mutatnak. Mi meghúzzuk 2.25-ért a V-t, az óvatosabban esetleg egy iksszel megtámogathatják az alaptippet…

Olvasói sztorik