Hírek

Szerb-görög és brazil-argentin párharc

El Ninno két mai meccset elemzett ki...

Folyatódik az egyenes kieséses szakasz két nagyon pikáns párharccal !

Szerbia -Görögország :

Volt egyszer egy Akropolis kupa még 2010 ben , talán kevés olvasónak él emlékezetében az eredmény maga … na de a meccs érdemi történése az már talán inkább !
Teodosic, Krstic ,Bourousis Diamantidis sőt még “Big Sofo” Schortianitis is részt vett abban a tömegverekedésben amit a fene sem tudja ki kezdett csak azt hogy nagy tömegbunyóvá torzult ahol Krstic még széket is bevetett a küzdelembe . Folyt a vér ezerrel és jól megtermett kosarasok osztották a jobbfelütést és a balhorgot !

Két heves vérmérsékletű , impulzív válogatott újabb vérre menő csatája következik és aki ezt elveszti az már csomagolhat is .

A Szerbeknél Teodosic tartott egy kétes csapatépítő jellegű oktatást a társaknak a Brazilok elleni meccs egyik időkérésében ahol nem fukarkodott a négybetűs szavakkal . Inkább csapatromboló hatásúra sikeredett a történet és tökéletesen jellemzi a rácok eddigi meccseit !
Hátulkullogóként osontak tovább a csoportból a negyedik helyen , megverték Egyiptomot és Iránt … na ezzel a hőstetteiket ki is merítettük . Kikaptak a Spanyoloktól , a Braziloktól és nyerhető meccsen egy szem ponttal a Franciáktól is .
Nincs nagy baj a triplákkal azokat sikeresen 40 % fölött tartják az öt csoportmérkőzésen de centerjátékukban akadnak hiányosságok a középtávoli dobások pedig szinte teljesen hiányoznak a repertoárból !
Sokat sejtető adat hogy az a Krstic aki Európában simán a legjobb 7 között tanyázik posztján csak 16 pontot termelt eddig össze . Máskor egyetlen meccs alatt hoz össze ennyit , na de ha egy center nem kap labdát ? !
Szóval nem sok dicsérendő akad a szerbek teljesítményében . Csapatként nagyon gyengék csak és kizárólag egyéni teljesítményeik húzzák őket .

A Görögök ?

A Hellásziak bemutatásakor felsoroltuk milyen nevek hiányoznak a válogatottból és ezen hiányzók ellenére bizony azt kell mondanunk hogy az egykor szebb napokat is megélt Görög kosárlabda most minden eséllyel régi fényében ragyoghat !
Kiegyensúlyozott teljesítmények , pontok a kispadról . Fegyelmezett zóna és tökéletes , olykor extra passzig kijátszott dobóhelyzetek . Talán a hármas vonalról lehet egy kis hiányérzetünk , a Calathes vezette görög sereg inkább középtávolikban és a palánk alatti munkásságával tűnik ki a többi csapat közül .
Jót tett az együttesnek Fotis Katsikaris érkezése , pontosan tisztában vannak minden képességükkel és nem is vállalnak be olyan szitukat ami rizikót hordoz magában .

Mit várhatunk ?

Görög győzelmet és kész !!!
Nem hendis Görög győzelmet hanem inkább olyan szűkösebb félét .
Elvetemült nép mindkettő . Az is benne van a meccsben hogy a Szerb szupersztárok felszívják magukat és szűkösen nyernek és persze az is hogy olyan durván behisztiznek hogy kikapnak 15-20 ponttal !
A reális kb-ség 1-5 és 6-10 pont között van a Görögök javára -ez jelen esetben 4.3 és 4.75 x ös kifizetést ér .
Nem nagy szorzó az az 1.5 amit Hellász sima győzelmére fizetnek viszont teljesen értékarányos !

Brazília -Argentína :

Ha foci , ha kosárlabda egy ilyen párosítás mindig nagy derby-t sejtet ! Most papíron nagyon jó esély kínálkozik arra hogy végre a szamba lenyomja a tangót !
Mindkét csapatot bemutattam a Vb kezdete előtt igyekezve felhíni a figyelmet fogyatékosságaikra és erősségeikre .
A Brazilok nehéznek mondható csoportból jöttek ahonnan a továbbjutásuk nem lehetett kétséges , a kérdés csak az volt hogy tudnak-e meglepetést hozni ?
A meglepi sajna nem sikerült a Spanyolok nagy zakót szabtak rájuk , viszont sikeresen leverték Iránt , Egyiptomot , és emellett a Szerbeket és a Franciákat is ! Nagyon szép és elismerést érdemlő teljesítmény amit lepakoltak az asztalra eddig , még hiányérzetünk sem maradt .
Azt vártuk hogy inkább a palánk alatti szekció fog majd erőlködni kihasználva atletikus képességeit de kiderült hogy Barbosa és Huertas mind szellemességben mind pedig a hármas vonaláról igazi minőséget képvisel .
Játékstílusuk minden meccsen alkalmazkodó jelleget mutat . Csak az erő -verő legényeik stabil palánk alatti működése az ami minden eddigi játékuk ismérve volt .
Ez azt jelzi hogy taktikailag nagyon sokat fejlődtek , csak azok a fránya cserék ! Na itt azért a minőséget inkább az Argentinok oldalán látom .

Az Argentinok ?

Kikaptak a Görögöktől és a Horvátoktól , leverték Szenegált és Puerto Rico-t viszont megszenvedtek a filippínókkal de végül csak sikerült megfektetni őket is !
Scola rettentően húz ! Ha netán továbbjut Argentína csak Pau Gasol lesz veszélyes pszichopata argentinre mint a torna legeredményesebb játékosára . .
A csapattársak szélsőségesen teljesítenek , Scola 20-30 pont közt betermeli a magáét és ehhez Campazzo , Nocioni , Priggioni vagy éppen Mata szokott még hozzátenni .
Egységes csapatként tolják az argentinok de amikor bajban vannak akkor minden labda Scolát keresi . A játék olyankor kiismerhető és sablonos .
Elméletileg sok pontos meccset kéne lehozniuk ami jelen esetben 151 pont körüli termést jelent . Félő azonban hogy a tét rányomja bélyegét a meccsre és kínos erőlködésbe fullad az egész .

Mit várhatunk ?

Menjünk szembe a jól fizetett szakemberekkel és inkább szavazzunk bizalmat egy szoros meccsnek !
Bár minden előjel a Brazilok győzelmét vetíti előre ne becsüljük le az Argentinok fegyelmezettségét és taktikai felkészültségüket .
Ha nyernek is a Brazilok , azt nem hiszem hogy demoralizáló győzelem lenne . Inkább szavazzunk bizalmat a +6.5 pontos Argentin győzelemnek .
Ez jelen esetben 1.9 x es kifizetést ér !

Olvasói sztorik