Hírek

Ír hazai esélyek

A Drogheda és a Bohemians is jó eséllyel begyűjtheti a három pontot a mai bajnoki fordulóban...

Drogheda-Athlone Town 1! +2,5!

Az ír élvonalban nem áll meg az élet: a sereghajtó nem ma táltosodik meg a remek passzban lévő United ellenében!
A Drogheda United idén is a békés középcsapatok mindennapjait éli. Tavalyhoz képest lényegi változás nem történt a gárda életében, a védelme épp olyan rossz, mint korábban, viszont a kiscsapatok ellen általában eredményesen szerepel. Jelenleg a 7. 31 ponttal, tisztes távolságban a veszélyes zónától. Hazai mérlege nem különösebben félelmetes, sőt… 5-2-6-os sorhoz 19-21-es találati mutató párosul. A formája viszont kimondottan biztató, legutóbbi hat bajnokijából négyet behúzott és csak egyet bukott el. A gárda egyik alapembere letöltötte eltiltását, így szinte teljes kerettel várja az újoncot a Hunky Dorys Parkban az United!
Az újonc rendesen bekezdett, konkrétan az első 13 meccséből 12-őt elveszített… Aztán jött némi feltámadás, de a megszerzett 15 egység is csak a csontuotlsó helyhez elegendő. A bennmaradó pozíciótól 7 pont a lemaradás – félő, hogy későn kezdte meg a hajrát a Town…
Az Athlone vendégmérlege önmagáért beszél: 0-3-10 – ehhez még adjuk hozzá a 12-27-es túragólarányt. Bár mostanság valamelyest rendezettebb a brigád védekezése, azért kétségünk ne legyen afelől, hogy a mai meccsen is megzördül a hálójuk. Két játékos sérült – ez sem növeli az esélyeiket.
16/10, illetve 14/12 a két alakulat over/under mérlege. És az egymás elleni meccseiken rendre jött a gólözön. érdekesség, hogy három győzelme közül a legfényesebbet épp a Drogheda ellen aratta az Athlone: fordított felállásban 6-0-ra diadalmaskodtak Sweeney-ék! A Hunky Dorys Parkban 3-2-re nyert az United. Ma is gólokban gondolkodunk, és a jó formát mutató Drogheda sikerét várjuk. Tippünk tehát +2.5 és 1-es!

Bohemians-Bray Wanderers 1!

Az alsóházi rangadón a pontok a Dalymount Parkban maradhatnak…
A hajrájához közeledik az ír bajnokság, és bizony jó néhány kérdés még megválaszolásra vár. Itt van például az egyik: ki esik ki a szezon végén az élvonalból? Nos, az Athlone várhatóan lestipistopizza ezt a pozíciót, ám a másik, osztályozós hely még kiadó. Jelen pillanatban többen is pályáznak a 11. pozícióra, a legnagyobb veszélyben az UCD van, ám a Bray sem lehet nyugodt…
Ám először nézzük meg, mi a helyzet a Bohemians háza táján. Nos, a fővárosiak nem lehetnek büszkék idei produkciójukra. Jelenleg mindössze a középmezőny második felében állomásoznak, a 9. helyen állnak 28 ponttal. Viszont némiképp torz e kép, hiszen a piros-feketék két meccsel kevesebbet játszottak a többieknél. És, ha ezeken a mérkőzéseken sikerülne pontokat szerezniük, máris előre lépnének a tabellán.

És biztosan kedvezőbb helyről várhatnák a folytatást Corcoranék, ha jobb lenne a hazai mutatójuk. Igazi döntetlen-specialisták (2-6-4), csak a Droghedát és a Corkot verték – mellettük szól, e két fellépés a közelmúltban történt. A gárda nem futott rossz szériát, a múlt héten viszont fejet kellett hajtaniuk Moore-éknak a listavezető Dundalk stadionjában. De legalább megizzasztották a bajnoki arany legfőbb várományosát (3-2). Owen Heary vezetőedző meg is dicsérte övéit a klub honlapján, mondván, a Dundalk otthonában remekül helyt álltak tanítványai. Egy eltiltott csatár visszatérhet a keretbe.
A Bray-nek meleg a pite… A brigád tavaly osztályozón vívta ki a bennmaradást a legmagasabb osztályban, és az idén is sanszos a túlóra a zöld-fehéreknek. A sirályok most a 10. helyen állnak, 26 mérkőzésen 22 egységig jutottak – hárommal többet, mint a 11. UCD. Idegenben 1-5-7 (10-21) a mérlegük, csak a Droghedánál nyertek, de annak már jó ideje. Kellyék egy borzalmas sorozatot zártak le a múlt héten, miután 2-0-ra verték az UCD-t. Két csatár sérült, egy bekk viszont letöltötte eltiltását.
Az idén ebben a felállásban 1-1 lett, a Braynél viszont 5-0-ra győzött a Bohemians. És ma is azt gondoljuk, hogy a piros-feketék otthon tarthatják a pontokat – bebiztosítva ezzel a bennmaradást…