Hírek

Belgium-Ausztrália – hazai esély

Ma még "barátkozunk" egy kicsit...

Belgium-Ausztrália 1 és +2,5!

Liege-ben csap össze a két együttes: a hazaiaknak ugyan lesznek hiányzói, ennek ellenére a vörösöknek – no és a góloknak – szavazunk bizalmat!
Marc Wilmots legénysége a vébén nem okozott csalódást. Ugyan a várva-várt nagy meglepetés elmaradt, azért így is a legjobb nyolc közé jutottak Fellainiék. A csoportjukban vertek mindenkit, majd az amerikaiakat a torna egyik leglátványosabb mérkőzésén ejtették ki a 16 között. Aztán jött az argentinok elleni ütközet, amelyen Lukakuék nem tudták megismételni a korábbi teljesítményüket, és Messiék végül 1-0-ra nyertek.
A válogatott élén továbbra is az egykori remek támadóközéppályás áll, és Wilmots mester most az Eb-re való kijutást kapta feladatul. A csoportjuk nem veszélyes, minden bizonnyal megugorják majd az akadályt Vermalenék. Az Izrael elleni meccsüket elhalasztották biztonsági okokból, így most bátran kísérletezhet még a szakmai stáb.
Ami biztosnak tűnik: a Stade Maurice Dufrasne-ben nem lesz ott Romelu Lukaku,Thomas Vermaelen, Marouane Fellaini és Eden Hazard. Ott lesz viszont a keretben a bundabotrány miatt korábban eltiltott kapus, Jean-Francois Gillet. A gárda a hiányzók ellenére is erősnek tűnik, és Marc Wilmots ezúttal is gólokat, lendületes támadófocit, no és természetesen győzelmet vár fiaitól.
Az ausztrálok három vereséggel tértek haza a vébéről – igaz, Chile, Spanyolország és Hollandia ellen nem is nagyon várhattak jobb eredményt a kenguruk. A világranglista 79. pozíciójában szerénykedő sárga-zöldek a januári Ázsia Kupára készülnek, a Liege-i találkozót követően négy nappal Londonban Szaud-Arábia legjobbjaival meccselnek Ange Postecoglou tanítványai. Egy, a vébét sérülés miatt kihagyó csatár és balbekk csatlakozott a gárdához. Optimista a hangulat az ausziknál, a vezetőedző szerint játékban a vébén sem vallottak szégyent, ám most már jönnie kell az eredményeknek is.
Ám nem ma! Szerintünk ugyanis a belgák elverik a kengurukat, akár kettő is lehet a végén közte a házigazdák javára. Jó választás lehet még a +2,5-ös opció is!

Olvasói sztorik